İyi ağaç stok manyetik - İyi manyetik kötü ağaç ?

Aklıma gelmişken. Bence bunların yanında amfi de araştırmayı düşün. MG15 kötü amfi değil, zamanında kullanmıştım. Ama death, metalcore dedin mi yetersiz kalıyor da olabilir. Standart heavy tonlar için MG15 eyvallah, fena amfi değil. Ama deathg, core dedin mi yetmez. Hoparlör çapı da çok küçük değil. Amfi Konusunda en azında Ibanez TBX serisinin 30 watt ve üstünü incele. Onlar modern soundlara daha uygun amfiler bence.

"Hoparlör çapı da çok küçük değil" yazmışım kaza ile, aslında "Hoparlör çapı çok da büyük değil" olacak. Hoparlör çapı frekans aralığı için mühim bir etkendir.
 
Hoparlör olamaz çünkü arkadaşımın Epiphone Les paul'u güzel ses veriyordu.Üstelik manyetikleri Emg Hz.

Onu demek istemedim. Genelde standart hoparlör çapı olarak 12 inç tavsiye edilir frekansları net alabilmek için. MG15'ün hoparlörü yanılmıyorsam 8 inç. 12 inç hoparlörü genelde 30 watt ve üstü amfilere koyarlar. O yüzden yukarıda yazdığım amfileri denemeni tavsiye ettim.

EMG HZ'ler sendekilerden farklı yapıda, pasif manyetikler. MG15 aktif manyetik sevmiyor olabilir.
 
Olay ağaç değil, olay gitarın yapıldığı "materyal"in telleri ve kendini yeteri ölçüde titreştirebilmesi. Zaten titreşim olmazsa manyetiklerin amplifikatöre yönlendirebileceği ve güçlendirebileceği bir şey de olmaz. İsterseniz 50 senelik kurutulmuş afrika bilmemnesinden yapın, isterseniz roket kaplamasınıda kullanılan antik kuntik kompozit malzemeden yapın, alette titreşim yoksa o iş olmaz.

Ton karakteri meselesi de çoklu parametreleri olan bir durum, ağaç cinsi, perde skalası, manyetik biçimi, yerleşimi ve gücü ve büyük önemle birlikte ampli karakteri sese şeklini verir. İyi malzemeden yapılmış enstrumanın manyetiğini her zaman değiştirebilirsin ama ana malzeme kötüyse yapacağın "upgrade" bir yere kadar, konforlu çalamadıktan sonra, hatalı sesler aldıktan sonra istersen el yapımı benzersiz manyetik tak bir işe yaramaz.
 
uşak konserinde manganın gitaristi yağmur sarıgül beyaz bir squier kullandı yani bence ağaçtan çok amfi ve manyetik etkiliyor

Manga gibi signature tonu olan bir gruba yakışmamış. Afyon olsa izleyici yuhalardı, hele Bursa falan olsa bırak squire'i maun harici gitarla çıksalar, dinleyici saniyesinde anlayıp terk ederdi konseri. Istanbulu saymiyorum bak, onlar kt66 ile 6l6 arasındaki farkı söyler.
 
Manga gibi signature tonu olan bir gruba yakışmamış. Afyon olsa izleyici yuhalardı, hele Bursa falan olsa bırak squire'i maun harici gitarla çıksalar, dinleyici saniyesinde anlayıp terk ederdi konseri. Istanbulu saymiyorum bak, onlar kt66 ile 6l6 arasındaki farkı söyler.
İnan bana biz"gitar meraklıları" hariç kimse önemsemiyor gitarın markasını pedalları vs... ama zaten squeri sadece bazı (clean)şarkılarda kullandılar ve sesi gayet iyidi diğer şarkılarda ise beni benden alan 7 telli gibson explorer vardı bide gitarın etradındaki ledleri yaktılar arkadanda sis verdiler sahneye kısacası millet çıldırmaktan elipmanlara bakamadı bile ama şahsi düşüncem o gitar standart squier değildir manyetik vs değiştirmişlerde
 
Gitar da iyi olacak, elektronik aksam da, kullanılan hardware de... Elime aldığımda keyif almıyorsam. Gitar kendini çaldırtmıyorsa ben yapamam o aletle. Çok zor değil iyi gitar sahibi olmak. Nelere para harcıyor insanlar. Biraz birşeylerden kısıp ikinci el makul fiyata iyi gitarlar alınabilir. Yeterki çalmak iste...
 
Geri
Üst