focusrite 1 8i8 ses kartı bağlantı sorunu

Siparişini verdiğim focusrite 1 8i8 ses kartım sonunda geldi. Kartıma Korg i30 org, gitar ve kondanser Mikrofon bağlamak istiyorum. Ses kartımın Öndeki 1.ve 2. Xlr girişlerine neyi bağlarsam bağlayayım ses alabiliyor kayıt yapabiliyorum. enstrumanları ya da mikrofonu 3. Ve 4. Girişlere takınca sinyal geliyor fakat ses alamıyor kayıt yapamıyorum.1.ve 2. girişlerde line-ins yazıyor 3.ve 4. girişlerde sadece pad yazıyor.bu pad girişi nedir. 3. Ve 4. Girişler ne için kullanılıyor.birde arkadada çivi jack girişler var oralara ne bağlanıyor. Yardımcı olursanız sevinirim
 

Dosyalar

  • arka yüz.jpg
    arka yüz.jpg
    96.3 KB · Gösterim: 186
  • ön yüz.jpg
    ön yüz.jpg
    124.7 KB · Gösterim: 293
Hepsine sokabilirsin jakını. Tahminimi söylüyorum. İlk 2 si hem gitar hem genel muhtemelen. Büyük ihtimalle High z gibi ek bir şeyi var. 3-4 normal . ama gitarı 3-4 e de sokabilirsin. High z bir nebze simulatör çünkü. High z de olmayabilir bu arada muhtemelen gitarın falan sesini daha ekolu gönderen muhtemelen çift sarmallı bobinli bir giriştir.

Arkadakilerin çalışmaması ise ses kartından değil. Kayıt programında I/O ayarlında ilk 4 in tanımlıdır muhtemelen. orada elle 5-6-7-8 vs de eklemen lazım olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
teşekkür ederim kardeşim sorunumu çözdüm kurcalarken.cubase de input output ayarlarında girişleri tanıtmamışım
 
Geri
Üst