Opal

opal.gif


Akın Çalap: Gitar / Vokal / Söz
Ata Erdem Şimşek: Davul
Gökhan Ölke: Bas / Geri Vokal


Modern-alternatif rock grubu Opal 2002 yılında kuruldu. Son kadrosuna 2005’in ilk günlerinde ulaşan grup kuruluşundan bugüne kadar beste odaklı çalıştı. Opal modern-alternatif rock türünde belli standartların altına düşmeden kaliteli sözler yazmayı ve besteler yapmayı amaç edinmiştir. Opal, kurulduğu günden itibaren, grubun yolunu ve ses örgüsünü bir süreç olarak algılamaktadır ve bestelerini bu yönde yapmaktadır.

Grup 2004 Ekim ayında hazırladıkları demoyu Trioda Müzik Organizasyon Menajerlik Hizmetleri şirketine ulaştırdı ve firmanın sanatçı kataloğunda yerini aldı. Ancak firmanın ve grubun hedefleri farklı olduğu için konser organizasyon anlaşması 2005 Nisan ayında son buldu. Bundan sonra grup kendi olanaklarıyla konserler vermeye devam etti.

Opal, 2005 Mayıs ayından itibaren ses mühendisi Tolga Tolun ve müzisyen Simon Johnson’ın özel stüdyosunda prova ve kayıt çalışmalarına başladı. Şubat 2006’da 5 parçalık bir demo yayınladı. 2006 Mart ayında ilk kez düzenlenen Jack Daniels Rock Müzik Yarışmasında “Zamir” adlı parçayla ilk 10 grup arasında yer alarak finale kaldı. İlk sene dereceye giremeyen grup, 2007’de ikinci kez Jack Daniels Rock Müzik Yarışmasına katıldı ve “Kıyametin” adlı parçasıyla en iyi ikinci grup ödülüne layık görüldü.

http://www.opalband.com/index.html
http://www.myspace.com/opalband
 
Yalnız afişede bu denli ' "Suede" albüm kapağından gayet alıntı yaptık,bilginize ' yazsalar iyimiş.

Başarılar.
 
Arkadaşlar parçaları dinledim Kıyametin ve 1001 güzel yalnız Iris adlı parçanın girişini bi ara Jaded zannettim :)
Hoş olmuş parçalar kolay gelsin
 
evet özellikle yeni parçalar çok guzelmiş :)

____

Opal @ Yeralti Rock - 5 Ocak Kanal 24 - 21:15
Roportaj ve Performans.



kaçırmayın ;)
 
Geri
Üst