Yora

YORA

l_bb5f522b5aab5764ce4202d0a50c618b.jpg



vokal/gitar: Akif Ercihan Yerlioglu
bas gitar: Büsra Yalçinöz
davul: Burak Özkök
gitar: Uygar Çehreli

saksafon: Emir Erünsal
geri/2.vokal: Fundagül Ince



Yora 2003 baharinda Bogaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü bünyesindeki Tasoda çalismalari sirasinda kuruldu.

Gitarda Uygar Çehreli ve vokal/gitarda Akif Ercihan Yerlioglu tarafindan çekirdek kadrosu olusturulan Yora, davulda Özgür Taskin ve bas gitarda Merve Yerebakan ile beste çalismalarina basladi. Özgür ve Merve'nin gruptan ayrilmasindan sonra davulda Sinan Tinar (Switch, Post Dial) ve bas gitarda Büsra Yalçinöz ile yoluna devam eden grup saksafonda Emir Erünsal'in (Switch, Badem) kendilerine eslik etmeye baslamasiyla basta 1. Galata Festivali olmak üzere çesitli etkinliklerde sahne aldi.

Mayis 2005'te mevcut kadrosu ile Karsilasma adli dört sarkilik bir demo albüm yayinlayan grup, bu demo albüm ile Ekim 2005’te Bogaziçi Üniversitesi Radyo Kulübü’nün düzenlemis oldugu Battle of the Bands müzik yarismasinin finallerine katilmaya hak kazandi ve yarisma sonrasi davulda Sinan'in ayrilmasiyla çalismalarina 6 ay kadar ara verdi.

Nisan 2006’da davulda Burak Özkök’ün (Medley) katilimiyla çalismalarina yeniden hiz veren Yora, geçen bir sene içerisinde toplamda 11 adet beste olusturup Nisan 2007'de ilk Peyote konserini gerçeklestirdi.

Geri/2.vokal olarak Haziran 2007’de Fundagül Ince’nin (A Capella Bogaziçi) gruba katilmasiyla da Yora kadrosundaki son halini almis oldu.

Grup su an yeni besteleri ile kayitlari üzerinde yogun biçimde ugrasmakta ve çesitli etkinliklerde sahne almakta.


http://www.myspace.com/yoramusic

www.last.fm/music/yora
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
myspace den

Bir suredir uzerinde yogun bir ugras verdigimiz ikinci demo albumumuzun tamamlanan ilk kaydi olan "Karsilasma 2 (Gokyuzunde)" isimli sarkimizi myspace sayfamizdan dinleyebilirsiniz.
3 sarki daha iceren demo albumuzun yeni kayitlari tamamlandikca sayfamizdan sizlerle paylasacagiz.


http://www.myspace.com/yoramusic
 
slmlar arkadaşlar şarkılarınızı dinledm az önce..hoş olmuş beğendm hepsini..ayrıca Büşra'yı kıskandım ya ben de bir grupta bas gitar çalmak istiorum=(
 
Geçen hafta "Yora" gitaristi Uygar ile yaptığım, samimi röptj. olayını, yakında yayınlamayı düşünüyorum bu başlık altında..
 
10 Mayıs@ Bogazici Universitesi - guney meydan(geleneksel Bogazici Universitesi Tasoda Konserleri)
14 Mayıs @ Dogzstar
13 Mayıs@Mimar Sinan Guzel Sanatlar Universitesi
 
Adada

Yeni demomuzun bir diger sarkisi olan "Adada"yi da myspace profilimize ekledik.
Kayit asamasinda emegi gecen Taner Yucel ve Utku Subakan ile mix ve masteringlerle en ince ayrintisina kadar ozveriyle ugrasan sevgili Hakan Ozkan'a tekrardan tesekkurlerimizi sunariz.

Yeni kayit coskusuyla myspace sayfamizda bulanan sarkilarimizi cok kisa bir sureligine last.fm sayfamizdan indirilmeye actik. Tam kaliteli halleri olmasalar da sarkilarimizi http://www.last.fm/music/Yora/unreleased adresinden bilgisayariniza indirip dinleyebilirsiniz.

Sonbaharda yeni Yora konserlerinde gorusmek dilegiyle!..

http://www.myspace.com/yoramusic
 
Geri
Üst