Stok orjinal vs Çakma emg ?

Merhabalar.Ben bir Epiphone Goth Explorer 1958 aldım.Üstündeki manyetikler işimi az çok görüyor ama değiştirmek istiyorum.Sorum şu:
Elimde fazla para yok.Yani çok güzel şeyler alamam ancak Metallica tonu almak istiyorum.Sizce Aliexpress Emg mi alayım Yoksa stok mu bırakayım ? Veya emg sesi verebilecek veya ona yakın bir manyetik var mı ?
 
Bu gitarın stock manyetikleri gayet güzel metallica tonu verebiliyor zaten yanılmıyorsam. Mesela hangi amfiyi kullanıyorsunuz? Ton yakalamakta en önemli nokta amfi tabiki. Çakma EMG'lerden ise kesinlikle uzak durulmalı. Tonu ne kadar iyidir bilemem ama malzeme kalitesi açısından gerçekten berbat ayrıca pil kullanımı da sağlıklı değil.
 
İlla Emg değil de Emg tonu verebilen Seymour Duncan Veya Dimarzio Varmıdır ?

dimarzioda d-activator serisi aktif manyatik tonu temel alınarak yapılmış diye okumuştum

The D Activator™ Bridge has an enriched harmonic quality and the notes want to sing. Both the D Activator™ Neck and Bridge pickups were designed to eliminate the sterile edginess commonly associated with active pickups. The D Activator™ Bridge pickup is about 25% louder than the D Activator™ Neck. Since we were developing both pickups as a set from the ground up, we adjusted the volume levels on the pickups so they are balanced. That way when you switch from the neck to the bridge, you don’t hear a drop in volume — also a frequent problem with active pickups — and they don’t use batteries.
D ActivatorTM Bridge | DiMarzio
 
Üzerinde ki stock manyetiği değiştirmene pek gerek yok aslında stock manyetikler de gayet iş görücü manyetiklerdir ki bütçen yoksa manyetik değiştirme işine hiç girme ayrıca EMG çok da süper bir manyetik değil bana göre çünkü aktif bir manyetik ampliden duyduğun ses manyetik sesi direkt gitarın ağaç tonunu çok az miktarda alabiliyorsun..
 
Geri
Üst