Lambalı amfi hassasiyetini almanın ucuz yolu:)

Evimde hiç bir zaman full lambalı amfi bulundurmadım. Tek istisna, kısa bir süre çaldığım Mesa Mini Rectifier. Sinyal yolunda lamba olmasını tercih ediyorsam da, genellikle bu hep hibrid diyebileceğim cihazlarla oldu.
Yakın zamanda (mecburiyetten dolayı) elimdeki Vox Flat 4 boost pedalını preamfi niyetine kullanmayı denedim.
Önceleri bu pedalı hep gain pedalı ile gitar arasına koyup boost amaçlı kullanıyordum. Bu sefer tersini yapıp Flat 4'u gain pedalı ile amfi arasına bağladım. Flat 4 üzerindeki volümü sonuna kadar açtım (gain 12 seviyesinde) ve elimdeki distortion-OD pedallarını bu şekilde denemeye başladım.
Aradaki fark gece ve gündüz gibi resmen. Tuşe hassasiyeti inanılmaz ve sadece gitar potu ile oynayarak neredeyse tertemiz ton alıyorum, distortion üzerinde gain düzeyi saat 3 civarındayken bile:) Kullandığım distortion Dr J serisi Çin malı Joyo marka. Flat 4 deseniz n11'de 400 TL filan. Ancak anladığım kadarıyla (Vox'un da iddiası bu) pedal gerçekten yüksek voltaj üretiyor.
Flat 4'u satacaktım, oysa şu anda "ikinci bir tane alsam mı ?" diye düşünmekteyim:)
 
Son düzenleme:
Bazen sinyal yolunda yapılan bu değişiklikler, çöp diyeceğiniz ekipmanların aslında hiç de öyle olmadığını gösteriyor :) Epeyce deneme yanılma yapmak en doğrusu ama bizde biraz tembellik yapıp oyunu hep kuralına göre belli bir kalıba sıkıştırarak oynamak istiyoruz. Yoksa ben 18 yıl önce üretilmiş ancak çok iyi ayarlanmış bir Line6 POD v2 ile kötü ayarlanmış Axe FX'e göre çok daha iyi ton alınabileceğine şahitlik yaptım :D Olay her zaman aletlerin fiyatında değil gerçekten...
 
Geri
Üst