Leather Charm (Thrash Metal / İzmir)

S

senol_kh

Alican Akyüz - Vocals
Senol Basaran - Solo Guitar / Back Vocals
Oguz Okuyucu - Drums
Togay Çalikoglu - Rhythm Guitar
Yucel Erbuga - Bass Guitar

---------------------------------------

www.leathercharm.net
www.myspace.com/leathercharmband
leathercharm.anatolianrock.com

---------------------------------------

Leather Charm, 2007 yilinin Subat ayinda Blitzer adi altinda Izmir'de Oguz Okuyucu ve Senol Basaran tarafindan kuruldu. Metallica Tribute olarak kurulan gruba, ritim gitarist olarak Senol'un eski okul arkadasi Taylan Çalkaya katildi. Bas Gitara ise eski Medusa bassisti Saygin Beser geçti. Böylece tamamlanmis olan kadrosuyla Blitzer, calismalarina basladi. Ancak bir kaç hafta sonra Taylan Çalkaya kisisel nedenlerden dolayi gruptan ayrildi. Taylan'in yerine Onur Karaogullari ritim gitara geçti. Ancak ulasim problemleri yüzünden provalar zorlasmaya baslayinca grup müzik hayatina tek gitar devam etme karari aldi ve Onur gruptan ayrildi.

Takip eden bir ayin sonunda Oguz'un yakin arkadasi Soner Erilmez ritim gitarist ve vokal olarak gruba katildi. Bu degisiklikten sonra Blitzer, tamamen Metallica coverlarina yönelerek kabuk degistirdi ve "Leather Charm" adini aldi. Provalarina devam eden grup Haziran ayinda stüdyoya girdi ve Demo - 1 (For Whom The Bell Tolls / Seek & Destroy / Wherever I May Roam / Enter Sandman) adi altinda bir demo çikardi. 2 hafta sonra gruptan çikartilan Soner'in yerine Togay Çalikoglu geçti.

Ancak grup Temmuz ortasinda dagildi. Grup dagildiktan sonra Oguz ve Togay, Hardship adi altinda thrash metal grubu kurdu, Senol ve Saygin'da Necrobulayla devam etti. Ancak dagilma uzun sürmedi ve Agustos ayinin ortalarinda Senol ve Oguz, Leather Charm'i yeniden aktif hale getirme karari aldi. Gruptaki tek degisiklik Saygin'in yerine geçen Ozgü Basar oldu. Vokale geçen Alican Akyüz'den sonra grubun kadrosu tamamlandi ve thrash / heavy metal parçalarindan olusan genis bir repertuarla çalismalara basladi. Eylül ayinda Creeping Death demosunu çikaran grup su an, Ekim ayinda çikmasi beklenen ve tamamen kendi parçalarindan olusacak yeni demolari "To Oppose" üzerinde çalisiyor.. // Edit: Ozgu Basar gruptan ayrildi, yerine Yücel Erbuga bas gitara geçti. //
 
Geri
Üst