Emo Nedir?

n47897201146_2037828_6678.jpg
 
Bir arkadaşımın MSN iletisinde :

[E]vcilleştirilmiş [M]odern [O]ros..lar yazıyordu. :D

Farklı ama güzel bir bakış açısı. :)

+

Şöyle Türk Rock '' Metalci topluluğu '' olarak dövelim şunları. Ahah. :D
 
Arkadaşlar, başlığın gidişatı pek de hoş görünmüyor gözüme, biraz seviye rica ediyorum...

Öte yandan; ben de duygusal bir adamım? Titanic'te ağladım, Seether'ın ''Driven Under''ına ağlarım (gerçekten!), hatta mümkün mertebe kendime arada bir ''ağlama akşamı'' düzenlerim... neden mi? Ağlamak insanı rahatlatır, başka şekilde ifade edilemeyen pek çok şeyi insanın içinden atar - ayrıca o yorgunlukla yattığınız yeri de beğenirsiniz :LOL: Ha, evet, bir de klinik depresyon sahibi bir adamım ve inatçılığım/kontrol manyaklığım sağolsun ısrarla tedavi olmuyorum (ne olacam zaten, maşallah bünye dört ayrı psikoz/nevroz barındırıyor).

Soru: Kount bir emo mudur?

Cevap: Kount'a göre, ''emo'', yakın zaman bir post-endüstriyel toplumun 'eğlence' denilen (müzik, film, kitap, vs.) olguya el atması sonucunda patlamasını yaşamış fakat punk/indie rock bazlı ve ikisine birden sızmayı başarmış, aslında kökeni daha eskiye dayanan ve punk bazını 'dürüstlüğü' ile ifade ederken 'numara çekmeye dönüşmüş' bir müzik türüdür. Çift bas davul (''double bass''), bolca power chord, scream vokal ve genellikle garip ama güzel metaforlarla bezeli şarkılar eşliğinde belirli duyguları vermeyi/duygulara hitap etmeyi amaçlayan, fakat amacından saparak bir 'ürün'e dönüşmüş bir müzik türüdür. Karşı-kültür (''counter-culture'') kısvesi altında bir alt-kültürdür (''sub-culture''). Müzik olması gerekirken, bir ürün zincirine (''franchise'') dönüşmüş bir akımdır. Asla ve asla bir ''insan kategorizasyonu'' olmamalıdır ki, Kount zaten insan kategorizasyonuna, hele hele müzikte, karşıdır. Kount zamanında da gezmiştir ''metalciyim, ehehehe'' diye, fakat işin sonunda ''ocu, bucu, şucu'' olmadığını kavramış ''müzik dinleyen ve belirli bir müzik zevki olan insan'' olduğunu anlamıştır ve noktayı koyamamaktadır, neden sarhoş kafayla yazdığını kendisi de merak etmektedir. Nokta koyun, sayın Rudolph Hess!!! (''Büyük Diktatör''ü düşünüyorum şu anda da...)
 
Emoları birey halinde piskolojik açıdan ve kitle halinde sosyolojik açıdan incelerlerse, çıkacak sonuçların emoların hiç de hoşuna gitmeyeceğini düşünüyorum :)
 
Ben emonun ne olduğunu çözemedim. Bir ara Rock Market diye bir mağazam vardı. Elemanın biri geldi abi emo tişörtleri varmı dedi. Ben bir 10 sn düşündüm kendimi cahil gibi hissettim acaba nedir bu emo. Sonunda elemana valla arkadaşım emo nedir bilmiyorum tişörtlerinide bizim çalıştığımız firma basıyormu bilmiyorum dedim. Bana abi böyle kız tişörtleri gibi oluyor falan dedi. Bende sana bayan tişörtlerimizden verelim dedim. Hımm bakabilirmiyim diyince dumur oldum ciddiye aldı beni. Ama ne desem boş yeni bir akım heralde içeriğini fazla bilmiyorum. Bizim küçük emrahın modern batıya uyarlanmış hali anladığım kadarıyla
 
bunlar büyüyünce ne olcaklar onu merak ediyorum.... uzun saçlı küpeli dedeler gördümde 50 yaşına gelip hala emo kalanlar olacakmı ilerde acaba.... yoksa sadece çoluk çocuk modasımı bu....
 
Bu forumdakilerin çoğunluk tarzı ne? Rock, rock müzikte belli bir kitlenin tarzın ortaya çıkmasıyla oluşmuştur. Zamanında saçını uzatıpta küpe takanlara nasıl bakıyorsak şimdide onlara öyle bakmak yanlış olur. Punk müzik ve kültürü(Değişik renkli boyalı dimdik saçları olan tipler), rock kültürünün gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Yadırgamamak lazım.
 
Türkiye deki emolarla,emoluğun kendi genel felsefesini karşılaştırdığımızda,Türk gençlerinin birilerini taklit eden tarzlarının emoluk olarak algılandığını görüyoruz..

Batıda herhangibir şeye tepki olarak gelişen bir akım,kendisini herhangi bir tarz müzikle desteklediğinde,bu akımın Türkiye ye yansısı sadece taklitten ibaret oluyor.. O akımın Türkiye deki temsilcileri aslında özden uzak ve hatta o özü bilmeyen,tavrın sadece şekilcilik kısmını kopyalayan ve kendi psikolojik bunalımlarının giderilmesi ve kimlik edinme ihtiyaçlarının doğurduğu açlığının karşılanması için bu akımları taklit eden tipler olarak önümüze çıkıyor..
 
Meksika'da metalci bir kitle, satırlaqr ve sopalarla Emo'ların yaptığı mitinge dalmış kesip biçmişti.

Emo dediğin daa fazla cinsel ilişki için arayışa giren maldır. Bunu bilir bunu söylerim.
 
OdenMuzik demiş ki:
Meksika'da metalci bir kitle, satırlaqr ve sopalarla Emo'ların yaptığı mitinge dalmış kesip biçmişti.

Emo dediğin daa fazla cinsel ilişki için arayışa giren maldır. Bunu bilir bunu söylerim.

Cinsel ilişki demeyelimde daha çok dikkat çekmek için dersek daha doğru olur.

Ayrıca rock müzik bizim kültürümüzde yok ve bence gitar çalmaya başladıktan sonra saç uzatmak küpe takmakta özentiliktir. Daha önceden yakıştığı için bunu yapmak farklı bi durum tabi. Rock müzik uyuşturucu, cinsellik, çılgınlık faktörlerini içine alan bir akımdır. Ama Türkiyede bunu karşılayan akım arabesktir. Alt kesimlerde genellikle uyuşturucu (esrar), kurtlar vadisi:) Sorumsuzluk, boşlukta yaşamak bizim kültürümüzdeki karşılığı. Söz konusu insanları görmeniz için bağcılar, karabayır, kasımpaşa, karagümrük gibi yerlerde bu tarz akımlara çok rastlarsınız. Nasıl amerikanın los angeles, seattle gibi yerlerindeki yaşam tarzları varsa.
 
Geri
Üst