Basit bir soru. Bias FX mi Guitar Rig mi?

FX değilde Amp2'yle tecrübem var. Kayıt için kesinlikle bias, ama uyumlu Celestion kabinleriyle ve tonecloud değilde içindeki "kuru" amfi presetleri ile sıfırdan ton yaratmak.
 
İnternette tonları dinlemek için çok kaynak var ama vaktiniz olduğunda demoları indirip bir denemenizi öneririm, Guitar Rig'i bilmiyorum ancak biasın demosu mevcuttu. Kişisel tercihim açık arayla bias olurdu. Belki biasla daha çok tecrübem olduğundandır bilemiyorum ama nedense bu tarz diğer programlarla biasdan aldığım verimi alamadım bir türlü. fx yerine bias amp 2ye de göz atmanızı öneririm. Amp 2 sadece amfiler üzerine olan ürünü positive gridin. En iyisi bias ampde amfiyi tasarlayıp bias fxde kullanmak oluyor tabi :p
 
Bias tabii her türlü döver. Guitar Rig oyuncak gibidir. Yine de hangisinin daha iyi olduğu, nasıl bir ton istendiğine ve hangisini kullanmayı daha iyi bildiğine göre değişir. Ben biraz daha kafa karıştırmak için ücretsiz olan bir şey önereyim. Brainworx bx_rockrack V3 Player Eğer ne yaptığını bilmeden ayarlarla oynayacaksan para harcamaya veya korsana bulaşmaya hiç gerek yok. Preset'ler iş görür.
 
Sahnede kablolu/kablosuz Controller sistemi ile canlı performanstan, kayıta, doğru monitörlemeye kadar Bias FX hakkında çok şey yazabilirim. Ama Gitar Rig karşılaştırması hakkında yorum yapamam. Gitar rig, belki 10 sene önce denediğim bir programdı bir daha ilişmedim. Şimdi yeni versiyonları var bilemiyorum farkı.
 
bence bu dinleme yapılan hoparlör, kulaklıkla da alakalı. bias fx, amplitube, guitar rig kullandım. en iyi tonu guitar rig de aldım. başka bir arkadaşımda kendi gitarım fakat farklı bir referans monitöründe guitar rig berbat gelirken bias fx çok iyi gelmişti
 
Ton konusu subjektif olduğundan ne dense boş. Herkes Bias der deneyip Guitar Rig'de karar kılabilirsiniz.

İkisinin de demosunu indirin deneyin başka çözümü yok.
 
Guitar Rig eski teknoloji bir hayli de geride kaldı bana göre. Artık amfilerin power katının içindeki elementlerin bile simüle edildiği teknolojiler konuşuluyor ve ona göre ürünler çıkıyor.

Doğal olarak herkes Bias veya benzeri yeni teknolojiye yönelik ürünleri söyleyecektir.
 
Kullanım detayı da önemli bir faktör.
Örneğin Bias FX den önce "Jam up Pro" vardı. Onu da çok severdim hatta tonları bana daha organik gelir lakin, Midi kontrol parametreleri eksik. bir floor board ile kontrol etmek istediğinizde Tek tek pedal seçemiyorsunuz, gruplama yapamıyorsunuz. Tek pedala phaser, delay, EQ, Boost atam lazım; fakat olamıyor... Canlı performans yaparken çok büyük sıkıntı.
Bias FX ise mesela bir Delay pedalının Time, feedback, Tone potlarına kadar her şeyi floor board ile yönetebiliyorsunuz.
 
Geri
Üst