İnceleme Carvin Dc400w&peavey Classic30/demo/foto

Önce gitarın teknik özelliklerini yazayım,

Gitar neck through bir gitar zaten en sevdiğim özelliklerinden biri bu bolt-on gitarlarda 20li perdeleri kullanmak hep zor gelmiştir bana, ayrıca sustain ve görüntü olarakta neck through olması çok büyük bir artı benim için. Gövdesi 3 parça, kızıl ağaç, ceviz ağacı ve ak ağaç birleşimi. Ortadan ceviz ağacı ve ak ağaç geçiyor ve sapla birleşerek aynı kombinasyonla devam ediyor, gövde kızıl ağaç ağırlıklı ve üzerinde figured walnut(ceviz ağacı) kaplaması var. Biraz önce söylediğim gibi sap ceviz ağacı ve ak ağaç, tuşesi ise abanoz. Hardware olarak ise Sperzel kilitli burgular, fishman köprü, c22j ve c22b humbucker manyetikler kullanılmış. Ortalama ağırlığı 7.5lbs civarında.


Bu gitarı alırken kafamda tek bir düşünce vardı bi gitarım olsun bi gitarın yapabileceği herşeyi yapsın. Sahne gitarı olsun, aktif olsun, her tarz müziği sırıtmadan yapsın.

Bu gitar cevizağacı kaplama sesi tiz olur sert müzik yapmaya gelmez diyenler oldu, 5 parça sap var o gitarda sustain olmaz diyenler oldu, 24 perde gitardan adam olmaz diyenler oldu. Solaktım ama azimliydim gözümü kararttım(Umut abimizin çok büyük yardımlarıyla) gitarı aldım.

Gitar ilk geldiğinde case i açtığımda ilk farkettiğim şey gitarın ağacının kokusu oldu. Çok güzeldi, çok kaliteliydi. (Bi yıl geçti hala öyle kokuyor hiç bi azalma olmadan:) ) Gitarı elime aldığımda ıhlamur ağacı gitarlara alışık olduğumdan bi "höh" dedim, bunu nasıl taşıyacağız. Koştum gitarı amfime taktım ve gitardan aldığım tonlar beni gerçekten çok şaşırttı.

İlk olarak gitardaki fishman köprü,coil splitters ve phase switch denen olayların çok yararlı olduğunu anladım.

O koca koca humbucker manyetiklerden çok güzel strat, tele tonları aldım (Evet o zamanlar duman falan çok çalıyordum Laughing ) Sonra biraz kendimi geliştirdim (o ara Mehmet Hakan'dan ders falan alıyordum) ve bi baktım bu gitar blues için yaratılmış bi anda odaya SRV, Jimi falan geldi ve gitarlarını bana verdiler gibi hissettim. Bi süre sonra daha sert bişeyler yapmak istedim acaba cleanli, drivelı tonlarda beni tatmin eden bu gitar distortionda cılız, bastan yoksun bir gitar mı olacak dedim ve distortionu açıp palm mute ile bi kaç akor bastım ve evdeki alet edevatın cızzladığını bızzladığını duydum. Gitarın sesi toktu ve ince gövdesi ağır bir gitar olmasından dolayı bu tarz sesler çıkarmakta hiç zorluk çekmiyordu master of puppetslar, enter sandmanler havada uçuşuyordu odada. Ben içen adamım, içerkende müziği hiç eksik etmem. Arkadaşlar çok gelir gider hep bi akustik alda çal söyle canlı müzik olsun elektro ile olmuyor bu işler derlerdi. E fishman ne güne duruyor hoop bi bakıyoruz daha demin Metallica çaldığımız gitar Rodrigonun konçertosunu çalıyor plastik telli gitar misali ya da akdeniz akşamlarını çalıyor çelik telli akustik gibi Laughing


Bi kaç konserde verdim carvinle. Sahnede gitar değiştirmeden bu kadar çeşitli müzikler çalabilmek feed backlerin, dip gürültülerin bu kadar kontrollü olması çok büyük bir artıydı bi de "abi carvin mi o?", "süpermiş" gibi laflar, taksimde hey carvinci diye ismimi bilmeden çevirenlerde cabası.

He eksi yönleri yok mu var tabiki, mesela ben gitarı hep ağır abi gitarı olarak görmüşümdür benim gibi zibidinin eline yakışmıyor gibi gelmiştir hep. Bi de bu kadar çok herşeyi yapabiliyor olması bazen can sıkıcı sırf bu yüzden satmak istedim. Bazen diyorumki gideyim bi maun lp, bir ash tele alayım stratımda var zaten böyle 3-4 gitarım olsun evde. Sonra diyorumki e zaten televari tonlarda lp tarzı tonlarda elimin altında ne gerek var başka gitara. Sırf duvara asmak için gitar mı alıcaksın Özgür ayıp değil mi?? O anlarda kızıyorum Carvine git lan senin yüzünden başka gitar almaya kıyamıyorum diyorum, satılığa koyuyorum, sonra kıyamıyorum.

Kendi çapımda bi test kaydı yaptım, paylaşayım dedim.

Full drive dışındaki kayıtlarda split edilmiş şekilde önce neck, sonra bridge, sonra ikisini bi arada kullandım. Single tonlarını göstermek istedim.

Full drive kayıtta ise önce bridge humbuckerı daha sonra neck humbuckerı kullandım.

www.ateslimini.com/hayat/clean.wav

www.ateslimini.com/hayat/fulldrive.wav

www.ateslimini.com/hayat/fulldrive.wav

(not: peavey classic 30 ile hiç bir efekt kullanmadan ortalama volume2 civarında yapılmış bir kayıttır. bas 5,mid 7,treble 4, reverb 3, volume 2)




Ek olarak modelin çeşitli fotoğrafları

http://www.carvin.com/isa/process/getGuitarsByModelID.php?model=dc400w

Ses örnekleri

http://www.carvin.com/jamroom/rooms/dc400.html

PS: Carvin gitarlar Türkiye'de DEC müzik tarafından satılıyor. Bi çok konuda gayet ilgililer, fiyatlar konusunda pek bir bilgim yok ama.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Madem ses örneği kendim kaydedip koyamıyorum bari fotoğraflarını koyayım : )

DSC03690.jpg

DSC03688.jpg

DSC03682.jpg

DSC03693.jpg

DSC03695.jpg

DSC03696.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Amfi ile ilgilide ufak bir yorum yazayım..

Amfinin tonları çok güzel bence : ) Mesela benim carvin legacy nin midleri çok yüksek geliyordu bana, he hoşumada gidiyordu ama bu amfide herşey biraz daha orantılı ama sanki tizler biraz fazla gibi; ama öyle olması gerek sonuçta vintage bir amfi.

Clean tonları nedense biraz düz, oha lan süper dedirtecek bir cleani yok bence ama drive kanalı beni nedense çok tatmin etti. Hatta drive kanalında drive ı cleane yaklaşıncaya kadar kısıp çaldığımdaki clean ton nedense daha bile güzel geldi bana.

Çok hi-gain şeyler çalmadıktan sonra hemen hemen her tarz müziğe uygun bir amfi bence.

He ev için çok uygun değil, taşımaya çok uygun değil(lambalı sonuçta ağır), 2x12 den sonra tek hoparlör nedense çok yavan geldi bana, reverbü güzel fakat gürültülü, stand by tuşu yok. Fakat kullandığım amfiler içerisinde legacyden sonraki sırayı bu amfiye veriyorum.

1milyar küsür civarlarında lambalı amfi arayanlara kesinlike tavsiye edebileceğim bir amfi. Amfiyi aldığım güne tekrardan dönsem yine alırım bence aynı fiyat aralığında yarıştığı fender,marshall modellerinden çok daha iyi. Ama tabiki zevk meselesi ama benim gibi vintage tarz müzikten hoşlanıyor, single manyetiği humbuckera tercih ediyorsanız gayet başarılı bir amfi.

Kendi çapımda bi test kaydı yaptım, paylaşayım dedim.

Full drive dışındaki kayıtlarda split edilmiş şekilde önce neck, sonra bridge, sonra ikisini bi arada kullandım. Single tonlarını göstermek istedim.

Full drive kayıtta ise önce bridge humbuckerı daha sonra neck humbuckerı kullandım.

www.ateslimini.com/hayat/clean.wav

www.ateslimini.com/hayat/fulldrive.wav

www.ateslimini.com/hayat/fulldrive.wav

(not: carvin gitar vepeavey classic 30 ile hiç bir efekt kullanmadan ortalama volume2 civarında yapılmış bir kayıttır. bas 5,mid 7,treble 4, reverb 3, volume 2)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Peaveyi 1000$civarına aldım. Legacyi ev için çok büyük diye sattım ama biraz pişman oldum sanki(çaktırma)

24perde gitar sap tonunu iyi vermiyor bence de. Zaten Gibson,Fender gibi firmalar genelde 22perdenin üzerine çıkmıyorlar. Tabi zevk meselesi.
 
bende düşünüyorum legacy mi alayım kafa kain mi toplayım yoksa tsl 601 - 602 falan mı alayım diye. gitarın çok güzel bende düşnüüyorum amfiden sonra bi carvin çekmeyi. 2 hoparlörden tek hoparlöre geçtiğinde neler hissettin, ne gibi farkları var. ona göre bi hesaplama yapıcam. kafa kabin mi 2 hoparlör mü diye :)

teşekkürler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Legacy al bence TSL den daha iyi olduğunu düşünüyorum ama ev için pek uygun bir amfi değil. 2x12 celestion vintage hoparlörlerden sonra peaveyin 12" tek hoparlörü hiç kesmedi açıkcası. Pişman olma nedenim o oldu aslında.
 
Çok heavy metal yapmadığın sürece her tür müzik yapabilirsin. Ben genelde blues ve rock ağırlıklı çalıyordum sert müzik olarakta en fazla Metallica çalıyordum ve çok memnundum.
 
Geri
Üst