Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

700-800'e bi zoom g3x çıkarsan baya işini görür. Bence kaliteli ve bana güzel gelen analog pedallar şanslıysan 500-600 liradan başlıyor. 200-300 liralık analog pedallardan aman aman bir ton alamazsın bence. Tabi bu benim görüşüm ve zevkim en iyisi kendin denemek öyle karar vermek.
Öneriler gayet mantıklı ama illa analog pedal alacaksan fulltone OCD klonlarına bak derim (mooer hustle drive, Joyo ultimate drive vs). Marshall-vari drive tonu, Dist. değil ama agresifleşebilen bir OD. Üzerinde ton haricinde eq switch olduğu için amfini upgrade ettiğinde yenisi ile uyum sorunu olmaz ister boost olarak kullan ister clean kanalda.
Nux Cerberus bir hayli işinizi görecektir. İçinde efekt, drive, dist, delay ve reverb var ayrıca direkt sisteme girmek için IR da yükleyebiliyorsunuz. 1.200 tl gibi bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Hepinize teşekkür ederim önerdiğiniz pedallara bir bakacağım
 
150-200 tl'lik analog pedallardan bir setup ile şahane tonlar almanız çok çok zor. Benim de tavsiyem bir prosessör bakmanızda fakat ille de analog setup düşünceniz varsa, fly rig ile başlamanız tavsiye ederim, bütçemi zorluyor derseniz MS shakti candır :)
 
150-200 tl'lik analog pedallardan bir setup ile şahane tonlar almanız çok çok zor. Benim de tavsiyem bir prosessör bakmanızda fakat ille de analog setup düşünceniz varsa, fly rig ile başlamanız tavsiye ederim, bütçemi zorluyor derseniz MS shakti candır :)
Hocam bu ms shakti çok hoşuma gitti özellikle yerli olması bu hâlâ üretilen bir şey mi ve nasıl ulaşabilirim yapımcısına?
 
Merhabalar hepinize ben daha çok hard rock/metal çalan biriyim ve bunun için uygun tonlari verebilecek bir pedal arıyorum.(Gaini fazla olup palm mute seslerini daha iyi verebilen pedallar mesela) Bütün önerilere açığım.
 
konuya pek hakim değilim, gitarda da yeniyim ama uzun yıllar metal müzik dinledim azda olsa metal soundu kafamda oturdu, ufaktan görüşümü söylim belki üzerine yorum yapacak bilgili abilerimiz çıkacaktır ;

benim gibi fazla bütçen olmadığını ve güzel bir metal soundu almak istediğini varsayarak yazıyorum, bütçen varsa tabiki kaliteli bir dist pedalı almanı öneririm, buradan da öneren abilerimiz çıkacaktır veya hali hazırda yazılıp çizilmiştir ama direk youtube dan (best metal pedals vs) araştırıp dinleyip ufak bir eleme yapmanı öneririm pedallar arasında.

ucuz yollu çözüm ;

Ucuz yollu overdrive pedalı alıp (tube screamer klonları 15-20$ arası) gitar - pedal - amfi şeklinde bağlayıp, amfinin en sert od kanalından gaini 7-8 gibi değerlere çıkarıp, od pedalından da sesi saat 4-5 yönüne çevirip, drive ı da sıfırlayıp veya isteğe göre 2-3 birim arttırıp (ne kadar artarsa o kadar noise gate pedalına ihtiyacın artar bu comboda), treble da isteğe göre ayarladıktan sonra sağlam metal tonları veriyor diyebilirim, tabi amfinin od kanalı düz haliyle metal tonlara yaklaşan sound verebiliyorsa. (youtube da izlediğim incelemeler ve blackstar id:core 10 v2+ nux od3 test ettiğim kadarı ile konuşuyorum)
Amfide fx loop girişi varsa od pedalını oraya da bağlayıp isteğine göre tonu ayarlama ile güzel metal soundu alınabilir gibi, kısacası önce güzel bir amfi almak sonra od ile sesi ve gaini boostlamak sertleştirmek daha mantıklı geliyo, pahalı bir distortion pedalı + clean yapmaktansa.

bendeki amfide çok matah birşey değil, buradaki abilerimizin elinden gelip geçtiği veya hali hazırda kullandığı amfilere göre ama, gerçekten o tok metal sesine yaklaşan birşey çıkıyor od pedal + amfinin od kanalı ile, güzel bir ayar çektikten sonra tabi.
 
Merhaba,
Fiyata göre gidecek olursam; Revv3 distortion (bunun bir de kırmızı renkli olanı var galiba afı revv4)
Hot ice adlı pedal güzel bunun haricinde rockfabrik mind abuse’u değerlendirmenizi önerebilirim.
Biraz daha düşük bir fiyat skalası düşünecekseniz, blackstar ht-distx’ten çok memnun kalmıştım, onu öneririm.
Amplim yeterince kuvvetli, od ile ampli gainini de boostlayabilirim derseniz, eqd pallisades, daha mantıklı fiyat skalasında ise seymour duncan 805 od ve devamında diğer tube screamer çeşitlerini, bass ve tizleri kırpmasın od derseniz timmy ve aqualung od pedallarını önerebilirim.
Esenlikler dilerim.
 
Yeni baslayan arkadaslara tavsiyem hicbir pedal almadan bir Boss Katana amfi almalari. 70 in uzerinde efekt secenegi var. Boylece hangi efekt (pedal) ne sekilde kullanilir bir sure sonra ogreniyorsunuz. Ona gore artik daha ust seviye sesler icin pedal alinmaya baslanabilir. Alinamayacak herhangi bir sound yok amfi ile. Bir tek wah efekti pek kullanilabilir degil. Onun haricinde gerek distortion, overdrive gerek reverb ve delay efektleri, yeni baslayanlar hatta orta seviyeler icin gayet yeterli. Daha profesyonel sesler icin daha sonra binlerce dolar harcayabilirsiniz.
 
Merhabalar daha çok metal ağırlıklı çalan biriyim ama rock da çalıyorum. Bu yüzden gerektiğinde hem yüksek gain verebilen gerektiğinde de rock için yeterli gain alabileceğim bir distortion pedalı önerisi istiyorum. Metal core-zone gibi.
 
Merhaba,
Empress heavy, revv g3, dr scientist elements, rockfabrik effects mind abuse ve daha uygun ama yine iyi bir distortion olarak blackstar ht-distx önerebilirim.
Esenlikler dilerim.
 
Bahsedilen diğer pedalları deneme fırsatım olmadığı için birşey diyemem belki daha iyi olabilirler bilmiyorum ama kendi kullandigim pedallardan örnek veriyim.
1 mxr Fullbore metal gayet muazzam tonlar alıyorum
2 diezel vh4
 
Soru o kadar genel ki herkes buraya aklına gelen en pahalı, ya da kendi almak istediği ya da sadece sağdan soldan duyduğu bir pedalı yazacak, başlık 20 sayfa olacak.
Üstte yazılanlar hepsi güzel pedallar da .....
Hem metal hem rock olsun OK, ama tam beklenti nedir pedaldan, bugüne kadar neleri denedin de eksik buldun vs ... yoksa yaz babam yaz, amptweaker tight metal, H&K Warp Factor, Bogner Ecstasy red ... herkesin bir ideali var.
 
Geri
Üst