Nasıl iyi bir gitar distortion kaydı alabilirim?

Kendi home stüdyomda çeşitli kayıtlar yapıyorum. Şu ekipmanlarım var:

  • Line 6, 75W Spider kombo amfi.
  • Gitar pedalboardım var. Analog setup.
  • Gitarlar: amerikan fender, epiphome tribute, PRS
  • Ses kartım Presonus USB Audiobox.
  • M-audio midi klavye
  • SM 58 Shure mic.

Uzun zamandır iyi bir distortion kaydı almaya çalışıyorum. Şöyle cayır cayır Marshall veya ENGL kafa amfiler gibi. Ne yaptıysam alamadım. Amfiyi mikrofonlama işini yapamıyorum çünkü muhtemelen çok ses çıkar. Bu sebeple BIAS 2 veya BIAS FX gibi VST lerden kullanarak bilgisayar ortamında kayıt almayı denedim. İyi, fena değil ama beni tatmin etmedi henüz.

Nasıl iyi bir gitar distortion kaydı alabilirim?
 
VST ile kayıt alabiliyorsun.
Clean ses olarak aldığın kayıtı, 4 farklı kanal olarak aç.
2si Sol tarafa, 2si sağ tarafa çoğunlukta verecek şekilde ayarla. (%80 gibi %20 panla)
Her kanala VST eklemeye başla, mesala her kanalda farklı amfiler veya ayarlar kullan.
Reverb, Chorus, Limiter, EQ, delayları farklı ayarlarda ata. Sesi değiştirmek için her şeyi dene.
Kayıt 4 farklı kanalda olunca çok daha zengin ve dolgun olacaktır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Yani benim anladığım şu: Örneğin çaldığın riffi 2 defa çalıp kaydet. Birini bir kanala, diğerini 2. kanala. Ve kanalların birini sağa birini sola panla. Ama sol panı biraz sağa, sağdaki panı da biraz sola ver. (%80 gibi %20 gibi) . Tamam bunu bu şekilde yapacam.

Konuyla ilgili diğer sorun şu. Ses kartının önemi ne kadardır? Ses kartım Presonus USB Audiobox. Gidip çok daha iyi bir ses kartı alsam kayda etkisi ne olur? Ramstein ın distortion tonlarına ulaşmamda etkisi ne olur? :)
 
Hiçbir etkisi olmaz. Lütfen arama motoruyla eski yazılanları bir okuyun, merak ettiğiniz her şeyi konuştuk zamanında çok kere :)

İyi ses kartları, daha iyi çözünürlük sağlar, yani sesin daha açık, berrak geldiğini düşünün. Basitleştirerek yazmaya çalışıyorum tabii... Yoksa pek çok dikkat edilecek nokta var.

Kayıt alacaksanız amfinizle -ki bence en iyisi o olur, Vst işine girmeyin- mikrofonu yakın tutun 1-3 cm arası boşluk kalsın volume seviyesine göre. Rammstein için 4 gitar kaydetmek iyi olabilir, iyi hacim yakalarsınız. 70 sol 70 sağ, ve hard pan (100-100) sağlı sollu kaydedin. Hard pan olanların volume'u ortaya yakın olanlara göre daha düşük olsun. Burada önemli olan, 4 kanal gitar kaydediyorken zamanlamayı aynı yapmaya çalışmak. Tamamen aynı yapamayacağınız için ortaya dolu bi sound çıkacak, aslında işin özü bu; ancak zamanlamalar arası fark arttıkça hiçbir şey duyulmamaya başlar, kirlilik olur. Bunu güzelce yaparsanız, elinizdeki amfiyle güzel distortion tonları yakalarsınız. Gerisi miks becerinize kalmış, olduğu kadar artık :)
 
Geri
Üst