Audient ID4 vs Steinberg UR22 MK2 vs Focusrite 2i2 MK2

Selamlar. Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu üç kart arasında kaldım. 2 gündür hem bu forumu hem yabancı kaynakları araştırıyorum ve kafam çorba oldu. Daha önce hiç ses kartı kullanmadım, ipad de irig hariç. Amacım artık müziğimi dijital ortama dökmek. Tarz heavy metal, 7 telli gitar alırsam düşük akortlar içeren türler vs.

Audient'te DI giriş ne gibi ekstra getiri sağlar, bu getirisi yanında diğer kartlara karşı bir eksikliği var midir başka özellik konusunda?

Sorsam çok soru çıkar ama siz direkt kullandıysanız deneyimlerinizi, duyduysanız duyumlarınızı yazarsanız sevinirim.
 
ID4 değil ama 14 kullanıyorum, birebir deneyimlemesem de 14 için diğerlerinden daha fazla detay duymanız mümkün. DI girişine gitarımı taktığımda gelen clean ses, benim tam istediğim berraklıkta, kristal clean. Yani bunun üstüne clean amfi modellemeleri açmayı sevmiyorum -Bias vs.- o derece üst frekanslar temiz, harmonikleri bol geliyor. Fiyatına göre şahane alet.

ID4'te yalnızca giriş çıkış farklılığı vardır diyemiyorum. ID14 ile kullanılan preamp ya da çevirici farklıydı diye biliyorum. Biraz daha bütçeniz varsa mutlaka ID14 alın. Kesinlikle değecek.
UR22 ve ID14 kıyaslaması vardı nette. Fark gerçekten duyulur düzeyde. Ben Focusrite ile karşılaştırmıştım, eski ses kartım. Ciddi fark var bana göre.

ID4 aklımda kaldığı kadarıyla yine fiyatına göre tercih edilebilir bir seçenek ancak net bir şey diyemiyorum. UR22 de pişman etmez bence.

Şöyle bir şey var;


"
hi everyone i m back with the audio interface and the winner is ...................................... Audient iD4 youhoooo

061.gif
smile.gif
wink.gif
rock.gif
009.gif


i did an A/B test with the guitar rig at the store and the Audient iD4 reported lower latency

also the vst's sounds more Clear with that unit so i bought it

i m very happy at the moment

thanks everyone for the answers
thumb.gif
"
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
@forbidden_city yorumun için teşekkürler. ID14'e çıkacak bütçem yok ne yazık ki. Ben biraz ID4 ve ID14 preamp ve dönüştürücü farklarına bakayım en iyi. Son olarak DI input hayat kurtarıcı bir özellik mi, olmazsa olmaz mı?

@nurialcho ID4 olarak sormuştum, keşke para olsa da ID14 alsam :) Çünkü ID14 ile diğer kartların karşılaştırmalarına denk geldim youtube'dan ve fark belli ama ID4 karşılaştırması bulamadım.
 
Steinberg de; Hi Z, focusrite da ise; line/inst switchleri var. bu özellikler zaten Di mantığı ile çalışırlar yüksek empedansı çevirmek için . Dolayısı ile de Audient de ki Di aynı şey :)
Eğer kafanız bu noktaya takıldıysa üç kartta da da aynı özellik var diyebiliriz.
Focusrite ı zaten direk eleyin. Piyasadaki kendi klasmanı içinde en gecikmeli, sampling kalitesi düşük ve en gürültülü ses kartıdır.

Diğer iki kart arasında ise 24/96Khz ile 24/192Khz farkları var ve Steinberg de MIDI girişleri mevcut.
Steinberg daha çok Stüdyo kullanımına yönelik bir kart olarak tasarlanmış.
Audient ise gitar için öne çıkan tanıtımlar yapıyor ve kartı bu özellikleri ile öne çıkartıyor.
Bu klasman içinde inanılmaz bir preamp kalitesi farkı olmasını beklemeyin. Kullanırlılık açısından benim tercihim Steinberg olurdu.

Şöyle bir video var. Ancak belirteyim iki ses kartı arasında benim fark ettiğim kullanıcı dan kaynaklanan bir hata mevcut. İki kart arasındaki Input gain aynı seviyede değil. Onu da zaten dengeleyebilmesi teknik olarak pek mümkün değil. Kullandığı Software öncesine iki kart arasındaki gain ayarını sabitleyecek bir limitter koysaydı daha sağlıklı bir karşılaştırma olurdu.

 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Tercihim Steinberg olacak. Ekstra olarak mix ve kulaklık ayarı olması da avantaj diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst