Ses Kaydından Gitarı Değerlendirebilir Misiniz?

Arkadaşlar bir gitar alacağım, mesafe uzak, deneyecek kimse de çıkmayacak galiba. Satan arkadaş da çalmayı bilmiyormuş ama perdelere tek tek basarak ses kaydını göndermesini rica ettim. Değerlendirmeniz mümkün mü? Var mı bir sıkıntısı sizce? Fiziksel olarak arkadaşın gönderdiği videoya göre bir sıkıntı görünmüyor. İkinci sahibi, ilk sahibi de öğrenemeden satmış. Aldığımda tertemizdi-ambalajı üzerindeydi diyor. Kendi de 4-5 defa kursa gidip öğrenemeden bıraktım diyor, amfisi, askısı, standı vs. herşeyi ile satıyor. Epey konuştuk, bana güven verdi satan arkadaş. Sesinden bir yorum yapabilir misiniz?

Gitar Ibanez GRG170DX



 
Maalesef pek mümkün değil. Ama aşağıdaki başlıktan ilgili şehirden birin bulup rica edebilirsiniz.

 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Teşekkürler, o arkadaşa mesaj attım ama siteyi ara sıra takip ediyor galiba cevaplamadı henüz. Perdelerden cızırdama vs. var mı diye az da olsa anlaşılmıyor mu?
İşin gerçeği gidip elime alıp incelesem de yine bu kadar bakabilecektim. Görsel olarak göz atar ve en fazla tek tek perdeleri kontrol yapabilirdim.
 
Perdelerde pek cızırdama duymadım. Kulağıma teknik bir hatayı işaret edecek ses gelmedi. Fotoğraflarlardan kozmetiğini anlarsınız, böyle de perdelerse cızlama yapıp yapmadığını anlarsınız. Fakat en büyük risk truss ros olarak adlandırılan sapın içindeki milin zarar görmesidir. Ama ona da dediğiniz gibi kimse bakamıyor. Bu sebeple fotağrafları iyi inceleyin. Sapta eğilme/kırılma vs var mı dikkat edin. Amfinin tüm fonksiyonlarının çalıştığından emin olun yeter.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Teşekkür ediyorum cevap için,
Kozmetiği iyi görünüyor. 1 yıl önce almış arkadaş, aldığımda sap ayarını yaptırmıştım, ondan sonra da kullanmadım sehpada durdu, ayara ihtiyacı yok diyor.
Amfi de 6 ay önce satın alınmış, faturası vs. mevcut, 1.5 yıl daha garantili, kutusu vs. herşeyi duruyor dedi, güzel de bir model.
Sadece telleri değiştirmen gerekiyor dedi.
Bu durumda alınabilir gibi sonucuna varıyorum ben, var mı farklı bir yorum?
 
Son düzenleme:
Geri
Üst