Pedalda cızırtı ses bozulması vs...

Merhaba kısa süre ikince el bir harley benton vintage od aldım. Pedalı bu gün çalıştırınca aşırı bir dip gürültüsü geliyor ses çok bozuk bi şekilde cızırdıyor sesi doğru düzgün vermiyor, bazen hiç vermiyor.
Blackstar id core 10 kullanıyorum, önceden böyle değildi. Amfim sağlam, hiç bir problem yok. Pedalı pille kullanıyordum 5 gün oldu ve ilk pedalım olduğu için her gün uzun süre kullandım pil ise sıradan pillerden.
Acaba pilde mi sıkıntı mı vardır yoksa pedalda mı ?
Yarın müsait olursam video atmaya çalışacağım.
Bu arada klasik bilgisayar hoparlörleri çin adaptör var 9v bu pedala uyar mı ?
 
Pedalın 9v olması uysa bile kaç mA gereksinimi olması da önemlidir ona da bir bakın, ama güç kaynağı daha fazla dip gürültüsü yapar evdeki elektriğe bağlanacağından. O "cızırtı ses bozulması vs" olayı da birçok nedenden olabilir, video atabilirseniz daha kesin bir sonuç alırsınız.
 
pedal center - ister büyük ihtimalle ve senin diğer adaptör ise center +. dikkat!
Merhaba,
Pedalınızdaki cızırtı konusunda muhtelif ihtimaller mevcut olabilir.
Öncelikle, mesajını alıntıladığım sayın forum üyemizin yorumuna katılamıyorum. Zira, göbeği negatif opması gereken herhangi bir pedala göbeği pozitif bir afaptör bağlarsanız en iyi ihtimalle pedalınız hiç çalışmayabilir. (Olması getekenin ters kutbunda elektrik akımı geldiği için) Kötü ihtimalerden biri adaptörü, diğeri pedalı yakmanız olabilir.
Elektrik bağlantıları konusunda uzmanlığım yok ama ampli (gerek hifi gerek gitar) ve gitar efekt pedalları ile ilgili bugüne kadar okuduğum materyallerin tamamında bu konunun ve yanlışlık halinde ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçlarının özellikle uyarılarda belirtildiğini gördüm. Dolayısıyla adaptörünüzün kutbunun yanlış olduğunu düşünmüyorum.
Adaptörünüzden veya pilinizden gelen amper değeri pedalın ihtiyacından az ise cızırtıdan ziyade cansız/ölgün bir ses verebilir ki bu bazen tercih edilen bir efekt dahi olabilmektedir. Keza güç kaynaklarının bazılarında bu durumun simüle edilebilmesi için voltajı azaltma podları olmaktadır.
Cızırtının sebebi, şebeke hattınızın topraksız olması, pedalınızın devre topografyasını oluşturan elemanların bir veya bir kaçında bozukluk olması veya pedalın tasarımında/yapısında bir yanlışlık olması olabilir.
Devamla, foot switchde temassızlık/bozukluk jak bağlantısı, elektrik bağlantısı gibi bölümlerde temassızlık/bozukluk da cızırtı yaratabilir.
Temelde sinyalinizde bir parazitlenme durumu mevcut olduğu aşikar. Bunun nedenine dair aklıma gelenler şu an için bunlar, umarım işinize yarar.
Esenlikler dilerim.
 
Geri
Üst