Manyetik hakkında soru

elektro gitar almayı düşünüyorum rock dinlediğim için humbucker (HH) tip bir gitar almayı planlıyorum.Fakat gitar ilanı gezerken p90 diye bir manyetik çeşidi dah buldum bu manyetikler nedir ne değildir bir yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Humbucker icat edilmeden önce ilk kez Gibson tarafından üretilmiş Single Coil bir manyetik çeşididir. Clean tonları net verir tizleri parlak güzel bir manyetiktir. Sadece rock müzik icra edecekseniz iyi gidebilir.
 
Merhabalar. Ne dersek diyelim, P90 kullanmak tamamen zevk renk meselesi. Seven de var sevmeyen de. Onun için denemeden almayın. Bana sorarsanız genel olarak single coilden daha tok, rock, blues vb. türler için çok güzel bir manyetik. Sevdiğim gitaristler içinde de P90 kullananlar var. Çalındığı kayıtları da severek dinlerim, tonu, karakteri çok kendine özgüdür. Ama gitarıma takmam. İyice incelemeden, acele ile karar vermeyin.
 
Rock dediğiniz olay inanılmaz geniş bir kavram. Blues Rock mı, Rock&Roll mu, Hard Rock mı, Punk Rock mı, Soft Rock mı?
Soft Rock ise SSS/HSS yeter ama Hard Rock tarzı sert tonlar çalıyorsanız HH iyidir.
 
Bi ara iki seneye yakın tek gitar olarak Casino çalmıştım, şimdi de pek kullanmadığım ama ara sıra bakımını yapıp kenara kaldırdığım bi Wildkat Royale'ım var. Şehsen ilk elektro gitarınız ya da tek elektro gitarınız olacaksa P90 tavsiye etmem, çünkü kısıtlı bir tonu var, yabancıların one trick pony dedikleri cinsten. Humbucker candır, single da iyidir ama aslolan humbucker benim için.
 
Geri
Üst