pedal için şarjlı güç kaynağı çözümleri

Çok anlamıyorum bu işlerden ama sanırım dediğin gibi. Ucunu kesip başka bir adaptör ucunu ters şekilde bağladım oldu ama çok sağlıklı çalışmıyor. Sadece mooer green mile overdrive pedalını sorunsuz çalıştırmayı başardım. Aşağı yukarı aynı güce ihtiyaç duyan flanger pedalını ite kaka bazen açıyor bazen açmıyor. Mooer reecho pro delayi hiç çalıştırmıyor. Pignose amfi almıştım onu da denedim kısa bi süreliğine çalıştı sonra o da kesildi. Ya powerbank çok verimli değil ya da kablo bu iş için pek uygun değil.
Powerbank kaç amper?
 
1 amper normalde en az 4-5 pedalı besler. Ama volt dönüştürüldüğünde demek ki amper kaybı oluyor.

10ma ve altını çalıştırıyor üstünü çalıştırmıyor. normalde biri 5 diğeri 10ma olan iki pedalı tek bağlayınca çalıştırıyor ikisini aynı anda bağlayınca olmuyor. Delay pedalı 250ma onda en ufak bir hareket yok zaten. bir de açıklamaya 800ma yazmışlar. neyse 3 dolar da olsa itiraz ettim para iademi aldım. yukarıda attığım powerbank'i alacağım benim gibi 3-5 pedal kullananlar için ideal görünüyor.
 

joyo'nun yeni çıkardığı şu dönüştürücüyü alarak çözüme ulaştım. bunda da sınır 400ma ama drive, delay ve reverb gibi temel pedalları aynı anda beslemeye yetiyor. kaliteli ürün tavsiye ederim.
 
Ben 12V (3S diye geçer) li-po 4000Mah'lık RC pilinin çıkışına 9V regülatör (7809 Entegreli) bir setup ile 5-6 pedalı 2-3 saat rahat süren bir setup yapmıştım analog zamanlarımda. Ancak bu piller balanslı şarj cihazları ile şarj edilmeli, asla ve asla darbe almamalı kısa devre olmamalı. Elektronik işlere acemiyseniz mevzuyu iyice öğrenmeden girişmeyin. Balanslı şarj cihazı ucuz bir şey değil, dolayısı ile ilk yatırım maliyeti biraz yüksek olacaktır. Ama en süper çözüm de budur. power banklar tek hücrelidir. 5V çıkış verir maximum. bunu 9 ya da 12 volta yükseltmek parazit vs sorunlara neden olabilir.

Regülatör devresini kendiniz yapmak zorunda değilsiniz. şu linkteki hazır devre işinizi görecektir. Ayarlı bir çıkışa sahip, 9V olarak ayarlayıp direk kullanabilirsiniz.

LM2596 Ayarlanabilir DC/DC Voltaj Regülatörü - Klemensli
 
Geri
Üst