Ses kısılması sorunu!

Arkadaşlar ben vokal + ritim yapıyorum.Ama büyük bir sorunum var.Stüdyo çalışmalarımızda 2. 3. parçadan sonra sesim kısılmaya başlıyor.Sizce nedeni ne olabilir ve de tavsiyeleriniz ne olabilir.Şimdiden teşekkürler.
 
Sesini haddinden fazla yoruyorsundur. Sesine uymayan parçalar söylemeye çalışıyorsan da bu gerçekleşebilir. Daha kontrollü söylemek ses açma çalışması yapmak sesini yormamaya çalışmak genel geçer çözümler.
 
2-3 parçada bir de ara vermek lazım eğer sesinden böyle bir problem yaşıyorsan.Bir de sıcak bir şeyler iç o aralarda.İyi gelir ama sesini de fazla yorma üst katın dediği gibi.Back-vokalden yardım al ii olur senin için
 
İyi güzel hoş da bu senin ses olayı mikrofon kullanışından da olabilir eğer stüdyoda yaşıyorsan problemi.Biraz daha nefes kontrolü yapman gerek.Bağırmadan yüksek sesle söylemen gerek az daha.Buna alışırsan sesini daha iyi kullanırsın.Tabi bunlar bir aceminin en basite indirgenmiş tavsiyeleri.Daha tecrübeli olan arkadaşlardan da tavsiyeler almalısın.
 
arkadaşım şuan yaşadığın problemi sakın hafife alma.eğer kendini daha fazla zorlarsan ilerki yaşlarında cyberg gibi boğazına ses yükseltici cihaz tutarak konuşmak zorunda kalırsın.bunu sen ne de biz istemeyiz asla ;)
yapman gereken tek şey diyafram çalışması yaparak diyaframını genişletmek böylece gırtlağına fazla yüklenmemiş olursun ve sesine istediğin tonu verebilirsin zamanla!!!
 
Yatağa uzan ve karnının üstüne ağır kitaplar koy. Daha sonra nefes al. İşte o diyafram nefesidir. Kitapları koyma nedeni ise diyafram kasını güçlendirmesidir.

Stüdyoda evdekinden fazla efor harcadığından sesin kısılıyordur. Evde sesini aç gitmeden önce. Atkısız dışarı çıkma. Stüdyo aralarında sıcak - soğuk hiç bir şey içme. Her şey ılık olmalıdır. Asitli de olmamalı. Clean vokalde bu olaya dikkat etmelisin.

Diyafram kullanarak sesini aç.

Do - Mi - Sol
Re - Fa - La
Mi - Sol - Si
Fa - La - Do
Sol - Si - Re
La - Do - Mi

gibi minör ve majör sesleri na na na olarak ver. Her turda volümünü biraz daha artır.
 
Geri
Üst