Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Laney Cub 12r'ye de bir bakın isterseniz. Bu ampli üzerinde ayrıca 1 watt ve 15 watt çıkış seçenekleri mevcut. Overdrive tonlu bir cihaz kendisi. Fender Strat ile kullanırken çok tatlı clean ve cruch tonları alıyorum. Gibson'la da drive'ı biraz açınca klasik Marshall overdrive tonlarına biraz benzer bir ton alıyorum. Bunu da bir deneyin isterseniz.
 
Laney Cub 12r'ye de bir bakın isterseniz. Bu ampli üzerinde ayrıca 1 watt ve 15 watt çıkış seçenekleri mevcut. Overdrive tonlu bir cihaz kendisi. Fender Strat ile kullanırken çok tatlı clean ve cruch tonları alıyorum. Gibson'la da drive'ı biraz açınca klasik Marshall overdrive tonlarına biraz benzer bir ton alıyorum. Bunu da bir deneyin isterseniz.
bakacağım teşekküreler
 
Lambalı amfi hevesiniz varsa alın bir tane bence. Ama önerim bir wat modu olan bir amfi. Bende marshall ve engl gigmaster var ikisinin de bir wat modu var. Fener strat ile marshall dsl 5 oldukça güzel anlaşıyor mesela. Denemeniz lazım. Ben şu an mesela vox’ un kulaklık amfisi ile çalıyorum genelde evde. Klasik rock modeli kulaklıkla çok beğendim. Pratik oluyor. Evde kimse olmayınca da amfiler ile çalıyorum.
 
Herkese merhaba, uzun bir aradan sonra foruma yeniden katıldım.
Elimde ki her şeyi sattım sıfırdan her şeye başlıyorum.
Aklımda 2-3 soru var hangisinden yana seçim yapmalıyım bilmiyorum yardımlarınıza ihtiyacım var.
Daha gitarı satın almadım ancak Ibanez HSS dizilimli bir gitar planlıyorum.

Eski amfim tbx65r idi ve modelleme yoktu açıkcası çok temizdi ama eğlencesizdi.
Efektlerle eğlenmek tabiri caizse biraz daha eğlenceli bir şeyler arıyorum.
Aklımda boss katana serisi var ancak orda orta seviyelerde bir amfi yok en düşük katana
Blackstar serisini de çok duydum övülüyor ancak pek bilgim yok.


İstediğim tonlar örnek olarak dakika 2 den sonrası.





Ve bu
 
millet hala okumadan yada bilmeden 5w üzeri lambalı amfi tavsiyesinde bulunuyor. ya çıldırmış olmalılar yada forum ahalisi köy, villa, bucak, nahiye gibi ses sorunu yaşamayan yerlerde oturuyorlar. komşuları bethoveen da olabilir.

örnek olsun diye tekrar bilale anlatır gibi anlatayım. 5w demek: bir trompete var gücü ile üflediğinizde çıkan sestir. bu evde yönetilemez.
 
Benim nick'imden arat ikisiyle de ilgili uzun birer izlenim yazısı yazdım, yorumlar da geldi ardından. Ben susayım yazılanlar konuşsun.
Yazılanların hepsini teker okudum ancak dediğim gibi konuda da ID 15 tvp ile bakınca bir karşılaştırma olmamış. Diğer tvp konusunda sanki siz daha mutlusunuz tvp gibi geldi bana. Herkes memnun ama aynı zamanda küçük bir amfi olduğu yazılı. İkinci elde fiyatları boss katana 50 ile ID tvp 15 aynı. Bu durumda katana 50 daha öne çıkıyor ama bu sefer apartmanda ses sorunu olur mu kafa karıştırıyor. Ayrıca 50lik ile 15 lik karşılaştırmayı düşünsek 50Watt olmasından dolayı daha mı avantajlı olur?

Ayrıca iki amfi de attığım tarzlara uygun mudur?
 
Son düzenleme:
Merhaba,
Evde kullanmak üzere lambalı ampli almak istiyorsanız şahsen düşük vatajlı bir ampli edinmenizi öneririm. Yukarıda yorumlarını paylaşmış olan forum üyelerimizin bu konudaki görüşüne katılıyorum.
Ben de nibeten yüksek vatajlı bir lambalı ampli kullanıyorum (profilime ilişkin imza bölümünde görebilirsiniz) ama işyerim müsait olduğu için işyerimde kullanıyorum.
Evde kullanacaksanız ve marka model soracak olursanız; Marshall DSL5C önerebilirim (bir watt seçeneği var mı emin değilim) veya Blackstarın 1 watta düşürülebilen lambalılarından önerebilirim.
Esenlikler dilerim.
 
Bilal'in bilmesi gereken bir konu da, evde watt düşürücülerle bu cihazları kullanabilme olanağının olduğu, ayrıca düşük volumlerdeki sesi de bazı transistörlü amfilere tercih edebilir. İstediği zaman köyüne götürüp yüksek volumelerde de belki kullanmak isteyebilir.
 
3ü de güzel ve kendine has tonu olan amfiler. Watt ve ses yüksekliği konusu çok göreceli. Yıllarca evde 30 watt mesa da kullandım, 15 watt bj de, 22 watt deluxe de. 15 watt ev için uygun değil diyen arkadaşların ya duvarları kağıttan ya komşuları psikopat. Bi de zaten BJ anca küçük sahneleri kurtaracak hacimde bir amfi. Yukarıdaki bazı arkadaşların bakış açısından yola çıkarsak bu amfiler ne ev için ne de sahne için üretilmişler. O zaman bu amfiler neden üretilmişler? Bir de neden dünyanın en çok satan lambalı amfileri bunlar? Millet dantel örtmüyor üzerine merak etmeyin.
 
Bir apartman dairesinde yüksek güçlü bir tüplü amplifikatörün kullanılıp kullanılamayacağı, amplifikatörün tasarımıyla, evde ne şekilde kullanıldığıyla ve ne tür bir ton elde etmek istediğinizle ilgili bir mesele. Genellemelerden kaçınalım.

Sizin özel konunuza gelecek olursak... Alternatif olarak değerlendirdiğiniz üç amplifikatörle ev volümlerinde tatmin edici distorsiyon alamayabilirsiniz. Ama belki düşük volümlerde preamp katının kırılması sizin için yeterli olacak. Belki amplifikatör önünde uygun bir overdrive / distorsiyon pedalı koyup istediğiniz tonu elde edeceksiniz. Daha sonra da belki amplifikatörünüzü yüksek volume/gain seviyelerinde kullanabileceğiniz bir güç düşürücü veya load box edineceksiniz.

Bu kişisel konuda pek tavsiyede bulunak istemiyorum, ancak Laney 12R aklınızdaki cihazlara göre ev kullanımı için daha esnek olabilir.
 
Geri
Üst