strat ve tele için manyetik tavsiyesi

arkadaşlar merhaba.

uzun süredir araştırma yaptığım ama araştırma yaptıkça aklımın iyice karıştığı bir konu üzerine bir de sizlerin önerisini almak isterim.

Elimde iki tane amerikan tele ve strat var. ikisinde de stok manyetikler var. rahat fazla geldi ve ben stok manyetikleri değiştirmek istedim. Strat'ın özellikle stok manyetikleri pinch harmonics'e gelmiyor, gain de yetersiz olduğundan ses hemen kesiliyo.

öncelikle, yine gitarların karakterlerine uygun olacak şekilde hem blues hem hard rock (hafiften metal) hatta funk bile çalabilecek bir manyetik seti arıyorum. baktıklarım sonucunda aşağıdaki seçenekleri buldum.

Strat için iki alternatif buldum.

1) Seymour Duncan SJB/SDBR/SL59 WH Set
2) Seymour Duncan Hot Rails Set Black


özellikle 2. seçenek hot rails, gain bakımından istediğimi verecek gibi görünüyor, ancak şöyle tatlı tatlı blues çalmak istediğin çok sert kaçacak gibi geliyor. emin olamadım. ilk seçenekle ilgili bir video bulamadım, thomann gibi sitelerde çok beğenildiğine dair yorumlar var, hani sadece yorumlara bakacak olsam, birinci seçeneği alıp geçicem

Telecaster için
1) Seymour Duncan Hot Rails Tele Set
2) köprüde DiMarzio DP384BK, sapta DiMarzio DP172 Gold Twang King


Telecaster için de yukarıdaki iki seçenek var, ilk seçenek strat'ın Tele versiyonu, aynı yorumlar ve endişeler geçerli. 2. seçenek de tamamen Ritchie Kotzen hayranlığımdan. yani adam bu seti kullanıyorsa kendi telesinde vardır bir bildiği :)

bu konuda sizlerin de görüşünü ve önerilerinizi merak ediyorum.
 
Geri
Üst