Sonrası İçin (Alternatif Rock)

Merhaba, Alternatif Rock grubumuz Sonrası İçin'in ilk teklisi Yıldızlar çıktı.
Klip çekimi ve kayıtları Recordman Stüdyoları, yayıncılığı ise ILS Vision tarafından yapıldı.
11 Şarkılık albümümüz de bu yıl içinde sizlerle olacak!

İnternet Sitesi: https://sonrasiicin.com/

Klip:


 
Ellerinize sesinize sağlık, fena değil. Yolunuz açık olsun.
Birkaç görüş belirteceğim, sadece size özel değil genel konuşacağım ve bu yazacaklarım metal değil rock için geçerli. Metal müzikte popülarite rock'tan farklı işler.
Maalesef rock müzikte popülariteyi bayanlar belirler. Bayanlar önce tipe imaja sonra müziğe bakar. Tipsiz olduğunuzu kastetmiyorum ama bir imaj sıkıntınız var :) Rock bar işletmeleri bile artık imajı dert ediyor. Sahnedekiler bardaki bayanları barda tutmalı. Bayan barda durdu mu erkekler de doluşmaya başlar. Bar sahibi para kazanır :)
Dürüstlük de size popülarite getiremez. Amerikayı yeniden keşfetmeye kalkışmayın. Yabancı gruplardan riff, söz ve klip tırtıklayın. Gece yolcuları, Teoman, Mor ve ötesi, Duman gibi grupları %100 özgün sanma, çoğu tırtıklama yapmıştır.
Misal Gece Yolcularının hit parçası yaban gülü klibi Muse'ün Unintended klibinden araktır. Gripin'in Sensiz İstanbul'a düşmanım parçası müzikten klibine kadar Japon grup Buck Tick'ten araktır. Daha çok örnek var ama aklıma gelenler bunlar.



 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
İmaj konusunda dediklerinize katılıyorum, şuan olmasa bile aklımda olan bir konu, şuanki yaşantım beni bu açıdan kısıtlıyor bir çaresine ileride bakacağım.

Fakat söz riff klip aşırtma işine gelince aynı fikirde değilim. Piyasanın böyle örneklerle dolu olduğu geçmişten günümüze aşikar ama üretebilen insanlar olarak (grup olarak) böyle şeylere ihtiyacımız yok bunu da er yada geç göstereceğiz. İlk klip ilk şarkıdan pek bir şey anlaşılmaması gayet normal çünkü aşırı düşük bütçeyle çekilmiş klip ve kaydedilmiş bir kayıt var elimizde.
Bir insanın kendi içinden geçmişinden koparıp anlatmak istediği şeyleri başka kişilerin yaptığı başka kafadaki işleri kopyalayıp da layığıyla yansıtabileceğini sanmıyorum. Bu olsa olsa aşırı piyasacı kişiler için geçerlidir ki onların anlattıklarını piyasa belirler. İçine battığımız bu gerilemenin de başındaki sebep bu, biz kendimizi kurtarmanın değil müziği kurtarmanın peşindeyiz.

Yorumun için teşekkürler..
 
Geri
Üst