Pedallarımı nasıl dizmeliyim?

Merhabalar, direk sisteme girmek için Mustafa'ya-MS Pozitron- kombo yaptırdım. Kabin Sim. + Delay + Shakti (Sansamp GT2 klonu) şeklinde tek kasada send return'ü var.
Diğer pedallarım Blackstar Dual Distortion, Sonic Stomp ve OD Screamer (Boost yapmak için almıştım)
Amfi ile kullanacaksam komboyu kullanmıyorum ve gayet güzel tonlarım oluyor hiç bir sorunum yok ama combo ile bi türlü istediğim tonları alamıyorum. Sizce olması gereken dizilim nedir?
 
Öncelikle, Gt-2 bir preamp olduğu için kullanılacaksa amfinin preamp'ini de iptal etmek gerekir diyerek başlayalım. İstediğiniz tonları bu şekilde mi alamıyorsunuz yoksa amfisiz başka bir senaryoda komboyu kullandığınızda mı istediğiniz tonları alamıyorsunuz belirtmemişsiniz; ilkinin sebebi o olabilir. Amfi yokken ise -combo kullandığınızda- şundan ötürü olabilir;

-Shakti clean'i üzerine distortion açıyorsanız, clean'i, headroom/dinamik aralık açısından ve saçma frekans tepkilerinden ötürü drive pedallarıyla güzel sonuç vermiyor bana göre. Ne kendi clean'ini severim ne de pedalla uyumunu. Amfilerin, hatta arttırıyorum tüm amfilerin clean kanalları çok daha tatmin edici olacaktır bu açıdan. Haliyle bu drive pedalıyla kullanıma da yansıyor. İlla o drive pedalını (Blackstar) kullanacaksanız başka bir clean alabileceğiniz preamp öneririm (Amt F1 mesela ilk aklıma gelen) ama ben Shakti drive'ını Blackstar'a tercih ederdim. Yani Blackstar boşa çıkardı. Od ise gayet güzel boostlar drive gain miktarını Shakti'de, onunla ilgili bir problem yok (minimum gain, maksimum volume).

Eğer hepsi kullanılacaksa uygun sıralama benim için şudur; Od - Dual Dist - Shakti - Sonic Stomp (bunu en sona koymayı tercih etmiyorum) - Delay - Cab Sim

Yani combo sıralamasında Shakti ile Delay arasına send return ile Sonic Stomp'u dahil edebilirsiniz. BBE Sonic Stomp'un Shakti'deki eksiklikleri güzel kapattığını da zamanında forumda bir yerlerde yazmışımdır mutlaka, ikisini beraber kullanmak iyi fikir.

Shakti'nin eq'sunu da güzelce kurcalayın, her zaman beklenen tepkileri vermiyor o potanslar, hele de o mid knobuyla baya bir vakit geçirmek lazım, bir şeyler lineer olarak artmıyor gibi.

Son olarak da onun üzerindeki kabin simülasyonundan pek bir şey beklemeyin :) Çok basitçe yapılmış bir eq ayarı gibi o. Belki de hepsinden öte eğer sisteme o şekilde girip memnun kalmadıysanız, sebep o olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Şu an mecburen amfi üzerinde kullanıyorum ve preamp'ini iptal edemiyorum. Geçen programda otelin kabini ile kullandım ve sonuç kötüydü. Cleane alıp üzerine dist ve OD eklediğimde sesler çok tuhaf geliyordu aşırı tiz ve hacimsiz 20-25 dk uğraştım anca günü kurtardı. Ayrıca distortion pedalının önüne OD koyup boostlayamıyorum ses knobu işlevsiz oluyor mecburen sonrasına koymak zorunda kalıyorum o zamanda drive'ı istediğim gibi olmuyor ama sesi yükselttiği için mecburen kullanıyorum.
Şu an söylediğiniz sıralama ile evde kullanıyorum. Cleani OD’den alıp shakti ile boost yapıyorum. Blackstar ı boarddan çıkarmak istemiyorum tonları hoşuma gidiyor, ayrı drive ve volume verebilmem çok işlevsel.
Bu iş bu kadar zor olmamalıydı sanki :)
 
Geri
Üst