Davula elektronikle başlamak

Arkadaşlar. davula başlamak istiyorum. Evde kendimi geliştirmeyi düşünüyorum ancak ev akustik davul için müsait değil. o yüzden bir elektronik davul almayı düşünüyorum yamaha dd55 gibi ya da daha uygun bi modelini.

Acaba elektronik davullar yeni başlayanlar için uygunmu yoksa zaten çalabilen bateristlerin evinde de çalışabilmesi için mi ideal.

Son olarak davul kendi başına öğrenilebilirmi
 
DD55 davula başlangıçta değil sonrasında bile kullanılmaması gereken bir alet. Düğünlerde 2zil sesi veririm,pop-türkü barlarda program yapacağım diyorsanız belki taşınabilirliğinden dolayı iş için kullanılabilir ama davul çalmak ve dd55 mi... ikisi aynı anda olmuyor malesef :?

Başlangıç ve sonrasındaki tüm egzersizler için practice pad tavsiye ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
teşekkürler yorumlar için.
peki yamahadan vazgeçtim diyelim. Genel olarak elektronik davul önerirmisiniz peki. yoksa bir şekilde ayarlayıp muhakkak akustik bir davul mu edinmeliyim..
 
Roland V-Drums ise neden olmasın :) Roland'ın TD3,TD6 gibi alt modelleri bile işini görür Roland dışındakileri at çöpe gitsin.

Hayatında sadece elektronik davul görmüş birisi mutlaka akustik davul başına geçtiğinde bir miktar afallayacaktır, tuşe farkı vs.'den dolayı,arada sırada akustik davul başına da geçmek lazım. Ama bunun için illa evine akustik davul alman gerekmez. Kaldı ki akustik davulu evde çalma imkanın olacak mı ? Bu da ayrı bir sorunsal.
 
setup dizaynı olarak akustik davula benzeyen elektronik davullardan alıp evinde çalışabilirsin... o tip davullar kayıtlardada kullanıldığı için kalitelerine göre fiyatları ucuza olanlarda var çok uçuk olanlarda var.. sen dersenki bilgisayara yada bi sisteme bağlamadan sadece ped olarak çalışıcam. gene aynı setup kurulumuna sahip olan çalışma pedleri var onlardan alıp evinde çalışabilirsin. arada bir bi stüdyoya gidipte akustik davulla kendini geliştirebilirsin


kolay gelsin
 
Geri
Üst