Reverb.com üzerinden satış yapma hakkında.

Reverb.com üzerinden daha önce satış yapmış olan var mı aramızda? Manyetik, pedal vs. gibi küçük şeyler için sistem nasıl işliyor? Yurtdışına kargolama için ne gibi süreçler var? Ve en önemli konu: satış yaptığımız için herhangi bir vergi ödüyor muyuz?
 
Reverb üzerinden 20 30 tane pedal göndermişimdir sanırım. Genellikle abd'ye bazen de avrupa ülkelerine gönderdim. Sitenin bir komisyon kesintisi oluyor şimdi hatırlamıyorum. Kargo ücretini site üzerinde ilan verirken belirtiyorsunuz. Bölgesine göre farklı rakam koymak mümkün. Kargoyu alıcı ödüyor. Son dönemde abd'ye gönderimlerde vergi çıkmıştı. Onu da site üzerinden otomatik kesiyorlar.
Uzun lafın kısası kolay bir sistemleri var. Biraz siteyi kurcalayıp okumak yeterli.

Edit:
Yurtdışına kargolama konusunda PTT'nin bir hizmeti var. Ptt Dhl ile anlaşma yaptı. Adı turpex diye geçiyor. Yurtdışı gönderinizi ptt'ye veriyorsunuz. Dhl ptt'den alıp çok uygun fiyatlara gönderiyor. Normalde dhl ile 10.000 liraya göndereceğiniz şeyi ptt aracılığı dhl ile 1000 2000 aralığında gönderiyorsunuz.
 
Aslında en çok merak ettiğim, diyelimki gönderdiğim ürün geri geldi (alıcı iadesi yada adres bulunamadı vs vs...) geri geldiğinde sanırım kargoyu ödemek zorundayım hem gidiş hem gelişi? Ama asıl merak ettiğim gümrüğe takılma durumu olur mu? Olmaması lazım diye düşünüyorum ama işte bilemedim..
 
Birde ödemeyi nasıl aldınız direk banka hesabınıza mı geliyor? yoksa payooner vs gibi aracı kurumlar vasıtasıyla mı?
Evet payoneer ile alabilirsiniz. Türkiye için şu an tek yöntem bu. Orası da ufak bir kesinti yapıyor. Gümrükle ilgili bir sorun yaşamadım hiç. Ürün geri geldiği de olmadı. Ya benim şansım ya da dhl gerçekten iyi çalışıyor 🙂
 
Geri
Üst