Nedir Bu Tellerin Aslı?

Herkes elixirin dayanıklılığından bahsediyor ama dediğim gibi erniede çaldığımda bir kaç hafta gidiyor ama elixirde bir hafta olmadan koptu. Hala anlamlandıramıyorum

Elixir dayanıklıdır hatta 10 numara bile mi'de kullanıldığında diğer birçok setin 10 numarası gibi parmağı yormaz (ama her ne marka olursa olsun 10 numara Re için ideal, Elixir'in 10'u mi'de parmak acıtmasa da ağır oluyor. Floyd Rose'da uzun götürmeyebilir) ama bi DGCFAD bi standart akort düzenine, sonra yine birer ses düşürüp sonra tekrar standart akorda geçerkeeeeeeen, dınk diye gider o 10 numara. Zaten en ince telde-eminim çoğumuzda-sıkarken bile burguya oturmaya devam ettiği için ilk sıkışlarda seste düşme oluyordur. Ve bütçemiz de ne kadar kısıtlıysa o derece geriyor. Hybrid'de pinch harmonik daha rahat çıkar
 
alt eşiğin oradan kopmuştu.
Eşik kaynaklı olabilir. A telinin kolay kolay kopmaması lazım. 3 senedir elixir kullanıyorum, şimdiye kadar çok sık akort değiştirmek kaynaklı 2 kez galiba sol teli burgunun oradan koptu, akort sırasında. Çalım esnasında kopma durumu hiç yaşamadım.

Tabi bu benim yaşadığım kopma durumu 3 aydan önce olmadı hiç.
 
Son düzenleme:
Teller sert mi? Öyle bir duyum almıştım.

teller Dadario kadar sert değil. gayet iyiler. o kadar bend yapmama rağmen bu güne kadar hiç tel koparmamışımdır. Tuşem de manyetikleri biraz aşağı aldığımdan normalden daha fazla. Ama hiç sorun yaşamadım.

Biraz erken kararıyor teller fakat, bu oksitlenme gibi düşünmeyin. sadece parlaklığını kaybediyor. Tonları hoş fiyatı uygun. En kötü bi kez denemek birşey kaybettirmez derim ben.
 
Elixir derim. Mevcut ekonomik durumda silindiği taktirde uzun vadeli kullanımda cebinize yararı var. Yeter ki çaldıktan sonra silin.
Dunlop sevmiyorum. Ancak bir organizasyon olur, yanımda anlık bütçe yoktur. Tel koparsa diye aynı kalınlıkta bir set Dunlop alırım. Onları da şu kapanabilen jelatin poşetlere koyar çantamda tutarım.
 
Geri
Üst