Alım-satım sürecinde başınıza gelen ilginçlikler

1-1,5 yıl kadar önce İzmir Karşıyaka'da Mooer'in US Deluxe model pedalını meşhur sarı sitede, ortalama bir fiyatla ilana koydum.
Bu pedalımız Fender tarzı amfileri simüle ediyor. Clean/drive kanalı ve EQ'su var. Cab. sim özelliği var on/off yapılıp kaydedilebiliyor.

İki arkadaş (önce biriyle iletişim kurduk sonra diğeriyle) ile görüştük. (olayın sonuna doğru hepsiyle iletişim kurmak zorunda kaldım) Fiyatta anlaştık.
Ben evimin konumunu gönderdim. İlanımın içeriğinde de "gelip deneyerek alabilirsiniz" ve "şehir dışından almak isteyen kişiler için video paylaşabilirim" şeklinde ifadeler yazıyordu.

Bu iki arkadaştan biriyle evime 200-300 metre uzaklıktaki bir noktada buluştuk ve pedalı verip EFT ile ödemesini aldım.

2-3 gün sonra pedalın çalışmadığını, geri almam ve parasını geri vermem gerektiğini söyledi.

Pedalın teknik özelliklerini vs açıklayan uzun bir yazı paylaştım. (yoğun çalıştığım için her aradığında açamasam da mutlaka mesaj ile anlık olarak cevap verdim)

Benden daha fazla bildiğini (!), pedalın bozuk olduğunu vurgulayan (yavaş yavaş da kabalaşmaya başlayan) bir üslupta dönüş yaptı.

Ben geri alamayacağımı söylediğimde iyice tehtidvari konuşmalar başladı. Herkes bu piyasada onu biliyormuş, kimse ona yanlış yapamazmış, kimse onu kazılayamamış vs. vs.

Bulunduğumuz şehirde uzmanlığı gitar ekipmanları olan ADD+ Atilla'ya kolaylıkla tamir ettirebileceğini ancak benim ona bozuk mal sattığım için geri alacağımı (!) ısrarla söylemeye devam etti.

Büyük nedeni bu zorba tutum karşısında korkmuş olmam, küçük nedeni ise uğraşmak istemem sonucunda ADD+ dükkanına bırakmalarını söyleyip paralarını EFT yaptım.
Atilla Abi'ye de bilgi verdim, "getirip bana bıraksınlar" dedi.

Kısa bir süre sonra Atilla Abi'den "pedal sağlam, çalışıyor" diye mesaj geldi. Bunun ekran görüntüsünü gönderdiğimde o kaba kişiden "nasıl iş anlamadım ki" gibi bir mesaj geldi.

Sıradaki ilk Cumartesi günü Atilla Abi'ye gidip sağlam olan pedalımı aldım. Bu esnadaki konuştuğumuzda Atilla Abi'nin bu kişiyi ilk defa gördüğünü öğrendim.

Sonrasında zaten sağlam olan pedalımı, daha yüksek bir fiyat karşılığında, kendi görüşüme göre daha iyi ahlaklı birine, kendi evimde deneterek sattım.

Bu da başımdan geçen saçma bir zorbalık hikayesidir.
 
Geri
Üst