Cihan Yıldız

A

acikmanyak

Son günlerin en iyi çıkışları arasında yer alan Cihan Yıldız, son albümü olan "sessiz odalar" ile gerçekten adından baya söz ettirmekte.Son zamanlarda TV kanallarında izlemiş olduğum kliplerden en çok yayınlar arasında.sesiyle yorumuyla kıraç ile baya örtüşen yanları var.hatta ilk dinlediğimde klib in sonunda Cihan Yıldız'ı görmeyene kadar Kıraç olduğunu zannediyordum.
ve CİHAN YILDIZ ın buralara gelinceye kadar geçen zaman;

1980 Elazığ’da doğdu, Lise bittikten sonra müzik tutkusu onu Ankara'ya sürükledi..

Herkesin istanbul'da umut aradığı dönemde o, Ankara il Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çok sesli korosuna Nİlüfer Tatman’ın yönettiği koro da koristlik yaptı...

Bu yıllarda müzikten para kazanmaya da başladı. Ankara’nın Sakarya ilçesinin ünlü barlarında sahne aldı.

MÜJDAT GEZEN SANAT OKULU 1999 yılı istanbulla tanışma yıllarıydı ve Müjdat Gezen Sanat Okulu’nu burslu kazandı..

Müjdat Gezen Sanat Okulu’nun son yıllarında Üsküdar Kültür Dostları Derneği’nde müzik dersleri vermeye başladı..

2002 yılında İTÜ Devlet Konservatuarı Şan Bölümünü’nü kazandı. Bu yıllarda istanbulun birçok mekanında sahne almaya devam etti.

İLK ALBÜMÜ:"YAÐMURUN İZİ" adinı taşıyan bu albüm 2005 yılında Seyhan Müzik etiketi ile piyasaya çıktı..

İKİNCİ ALBÜMÜ:"SESSİZ ODALAR" adındaki bu son albümü de Seyhan Müzik tarafından piyasaya çıktı.
 
Bende bundan yaklasık 3 - 4 gün önce kral tv de klibini gördüm cihan yıldız ın gerçekten de kıraç a çooook benziyor,insan ayırt etmekte güçlük çekiyor.sesi de hoş beğendim.ama kıraç ın seviyesine gelebilir mi orası tartışılır...
Piyasaya o kadar gereksiz kişilikleri sanatçı olarak çıkarıyorlar artık, aralarda çıkan güzel ses ve kişilikler de onlardan ayıtr edilemiyor.Umarım onlardan olmaz.
 
Umarım tek bi parçayla ünlü olan tiplerden olmaz.Çünkü daha önünde çok yol var.Nası olduğuna o yollara geçtiğinde konuşmak gerekir diye düşünüyorum.Yolun daha başında.
 
Geri
Üst