YouTube Kanalım

Merhaba arkadaşlar. İsmim Emre. 21 yaşındayım. YouTube'a eskiden ara sıra video yüklerdim. Ancak son 7-8 aydır aktif değildim bu platformda. Artık yeniden video yüklemeye karar verdim ve her hafta bir cover videosu yayınlayacağım. İlerleyen zamanlarda ekipman inceleme videoları da atabilirim. Şimdilik sadece cover videoları olacak.

Ses kartım ve mikrofonum olmadığı için kayıtlar şu an "eh işte" kıvamında. Biraz para biriktirip gerekli ekipmanı edindikten sonra kayıtların kalitesinin çok daha iyi olacağına eminim. Şu anki mevcut kayıtları telefonun kulaklığındaki dahili mikrofonu amfinin kabinine bant ile yapıştırarak alıyorum 😅🙂

Bugün yayınladığım bir videoyu ve yedi ay öncesine ait bir videomu buraya bırakıyorum. Yeni videolar geldikçe burada da paylaşacağım. Umarım beğenirsiniz ve desteklerinizi esirgemezsiniz. Her türlü yapıcı eleştiriye açık olduğumu belirtmek isterim :)

Ghost - Pro Memoria (Guitar Cover)
Kasabian - Stevie (Guitar Cover)
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Kullanmış olduğum kulaklıkla ilgili bir durum bu sanırım. Ben kendi kulaklığımla dinlerken gayet dengeli geliyor ama cihazdan cihaza değişiyor tabiiki bu tarz şeyler. Bir sonraki videoda kendi çaldığım kısımları düzenlerken daha yüksek sesli yaparım.
 
Kullanmış olduğum kulaklıkla ilgili bir durum bu sanırım. Ben kendi kulaklığımla dinlerken gayet dengeli geliyor ama cihazdan cihaza değişiyor tabiiki bu tarz şeyler. Bir sonraki videoda kendi çaldığım kısımları düzenlerken daha yüksek sesli yaparım.
Kulaklık ile değil hoparlör ile dinliyorum ve bir çok coverda seniki kadar kısık gitar sesi duymadım. Arkadan vermiş olduğun müziği kısarak gitar sesini ön plana çıkarırsan daha kaliteli videolar elde edebilirisn.
 
Şimdi merak edip kulaklıktan dinledim, seviye değilde ayrışma sorunu var. Solo gitarının tonu muhtemelen güzel olsa bile arka plandaki parçadan daha bağımsız duyulması için bilgisayardan tınıyı biraz sertleştirmek (low-high mid.leri eq'lamak) ve az bile varsa hiç reverb kullanmamak dinleyiciyi rahatlatacaktır.
Amfinin kendi reverb'ü oldukça düşük bir seviyede (saat 10 yönünde) açıktı. İkiniz de söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Bu kayıt-video düzenleme vs. işleri ile henüz yaklaşık 3 haftadır uğraşmaya başladım. Üstelik bu işe sıfırdan yani hiçbir bilgi sahibi olmadan kendim kurcalayarak, birşeyleri çözmeye çalışarak başladım Yazılımları karıştırdıkça, vakit geçirdikçe, pratik yaptıkça kendimi geliştireceğim. Mevcut kayıt ekipmanımı da geliştirmem gerekiyor tabii ki. Bunlar da zamanla olacak şeyler diye düşünüyorum :) Önerileriniz için teşekkür ederim. Mutlaka göz önünde bulunduracağım.
 
Videolarında backing track sesi oldukça yüksesk geliyor. Senin Çalmış olduğun gitarın sesi az geliyor.
Burada sevgili @Rocker'ın bahsettiği sıkıntı ritim gitar kısmı ile ilgili sanırım. Ritim gitar kısmını Lead gitara göre biraz daha kısık tuttuğum için arka planda daha az duyuluyor olabilir. Bu Lead-Ritim ses dengesi konusunda da önerilerinize açığım...
 
Geri
Üst