İnceleme Korg Ax3000g

Arkadaşlar geçirdiğim bir hastalık sebebiyle 1 ay kadar evde istirahat etmem gerekiyor Bende bunu fırsat bildim evde vakit geçirmek için bir processor edindim kendime : Korg Ax3000G. Hazır evde aleti kurcalayıp yeni patchler yazarken sizlerle de zamanında XT Live görüşlerimi paylaştığım gibi bu cihazla da ilgili görüşlerimi paylaşacağım. Ses örnekleri koymaya çalışacağım.


Cihazla ilgili ilk izlenimlerim :
Amfi simulasyonları oldukça güzel ama çok sert soundlar beklemek özellikle ev kayıtları için zor. Direkt pc ye girdiğinizde ultra heavy soundlar elde etmek zor ama iyi bir amfiyi girildiğinde performansı çok farkedecektir. Ben cihazı daha çok ev kayıtları için inceleyeceğim daha sonra amfi ile denemelerimi de yazarım.

DRIVE/AMP :

Cihaz üzerindeki clean amp lar gayet tatmin edici. Ancak yüksek drive lı amfi sayısı oldukça az dolayısıyla seçenekleriniz az kalıyor. Benim görüşüme göre çok sert tonlar için alete bir harici distortion pedalı bağlamak gerekebilir. Zaten kendi forumunda gördüğüm kadarıyla bir çok kişi Mt-2 falan kullanmış.

Solo tonları için seçenekleriniz daha fazla sustain oldukça yeterli. Özellikle üzerindeki octave fuzz seçeneği ile harika satriani soundları elde edilebiliyor.

Dediğimi gibi çok heavy tonlar için biraz hayal kırıklığı olabilir ama sololarda gayet hoş tonlar elde edebilirsiniz.

Kabin Seçenekleri :

Kabin seçenekleri gayet yeterli geldi bana siz isterseniz istediğiniz kabini kullanabildiğiniz gibi aynı zamanda amfi seçtiğiniz kendisi de en uygun kabini otomatik seçiyor sonra siz isterseniz değiştirebiliyorsunuz.

Efektler :

Efektler chorus, flanger vb. genel itibarı gayet başarılı bir çok efektte geniş parametre seçeneği var ancak ne hikmetse compressor u iki parametre ile geçiştirmişler ona çok bozuldum:)

Pitch Shifter ı boss kadar başarılı bulmadım ama gayet iş görür.

Nosie Gate : Noise gate bana XT Live dan daha başarılı geldi. Çok fazla açmadıkça çok iyi sonuç veriyor. Tabi fazla açarsanız sustaini unutun :LOL:

Wah : özellikle wox wah gerçekten başarılı hatta şaşırdım diyebilirim. 8O

Tuşe Hassasiyeti : Bir processorde olandan ne az ne daha fazla. Analog gibi harika sonuçlar alamasanızda illa processor alacağım diyorsanız gayet tatmin edici.

Kendi gördüğüm temel eksiklik : Ne hikmetse alette Equilizer yok. Gülermisin ağlarmısın. Tonlama gerçekten zorlaşabiliyor. (tabi çok ince ayar yapan benim gibiler için). Sadece Amfi seçeneği üzerindeki bass treble mid ayarını yapabiliyorsunuz ama harici bir eq bir seçeneği yok.

Sonuç : Cihaz heybeti kadar etkilieyici bir processor değil ama özellikle daha az dijital soundlar elde etmek isteyenler için ikinci el fiyatları ideal bir processor. Cihazı hergün kurcaladıkça çok daha iyi sonuçlar alıyorum bunu ilerleyen ses örneklerinde vermeye çalışacağım.


Ses örneği : (hasta hasta çaldım lütfen çok bişey beklemeden dinleyiniz. :LOL: )

Overdrive blues ses örneği

Distortion ses örneği


lrg_AX3000G-e9453a29a360fce564900c4eacf4a7d6.jpg
 
Synthesizer olarak gelişmiş bir alet bence bu,standartların dışında birşey yapacaksanız ideal.. Bende bir zamanlar gt-8 mi alsam bunu mu alsam diye çok düşünmüştüm...
 
AllexStone isimli arkadaşa..

merhaba.. ben bu proyu kullanıyorum fakat tonlama konusunda baya bi bilgi istio acaba rica etsem bana yazdığın tonmların değerlerini yazarmısın.. atıyorum işte dist. 20 vb. şekilde.. seni biraz yorucam ama yardım edersen sevinirim..

koyduğun linkleri dinledim gerçekten hoş tonlar yakalamışsın.. bide şey bana prosesörde ritimlerde var dendi bilmiom doğrumu ama sen çalarken arkada :) ritim geliodu :) bana anlatırsan sevnirim..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Son zamanlarda forumda sıkça ax3000g ilanı görüyorum özellikle alınık olarak.

Bu başlığı buraya açmıştım ama şimdi tekrar okuyunca olumsuz yanlarına da ciddi vurgu yapmam gerektiğini düşündüm :

Belirtmek isterim ki kendi kanattimce ax3000g, gt-8 kadar iyi bir cihaz değil. Keza pod xt live gibi amfi simulasyonunda adını duyurmuş line6 ürünleri kadar da değil. Ancak onlardan daha basit biraz daha doğal ve daha kullanışlı olduğunu belirtmeliyim. Keza ax3000g de ince ayar için equilizer olmaması büyük bir eksiklik. Tonu yazdınız iyi hoşta bunun bası ne olacak tizi ne olacak midleri ne kadar ön plana çıkaracaksınız. Tabi bunlar da yok.

Elinde bu cihazdan olanlar bu yazıma hiç bozulmasınlar zira ben ax3000g kötü demiyorum heleki şu anki ikinci el piyasa fiyatıyla çokkkk cazip bir alet. Ama GT-8 veya XT Live kadar pro bir cihaz olmadığını belirtmek istedim. (Gt-8 ve XT Live da yıllarca kullanmış biri olarak bu yorumu yaptım.)

Zira burdaki ilk mesajıma ve ses örneğime aldanıp gt8 almak için para biriktirmiş birinin yahu baksana adam ax3000g ile ne tonlar elde etmiş ben en iyisi gt-8 i bırakıp ax3000g alayım gibi bir yanlış bir yönlendirme yanılgısına kapılmasını istemem.

Son görüşüm şu şeklide naçizane : şahsım adına soracak olsanız 300-350-ytl arası param olsa üstüne katiyyen çıkamıyorsam gözümü kırpmam ax3000g alırım. 400 ve üstü param olsa hiç ax3000g vb düşünmem ya gt8 yada xt live alırım.


Ama hepsindennnnn önemli olanı ne beni ne bir başkasını dinlemeyip fırsat varsa deneyip kulağınıza hoş geleni almanızdır. ;) :LOL:
 
AX1G 'nin pitch özelliğini çok beğenmiştim...

ben doğal ve güçlü buldum şahsen...

2 oktav aşağı (-24) veya 2 oktav yukarı (+24) bile yapılabiliyor...

bu özellik AX3000G 'de var mı?

ve AX1G ile AX3000G 'yi (özellikle pitch ve octave hususunda) performans gücü olarak kıyaslar mısınız rica etsem?...

yani demem o ki AX1G 'yi beğendiysem, bu AX3000G 'yi hayli hayli beğeneceğim anlamına gelir mi?

şimdiden çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için...
 
merhaba arkadaşlar bende şunu söylemek isterim bendede korg ax1500g var piyasada bu fiyata alınacak daha iyi bir prosesör yok boss gt8 de denedim korg un ondan aşağı kalır yanı yok hatta korg daha pratik ton yazması daha kolay ben netten boss gt10 un kayıtlarını da dinliyorum beni aman aman öyle etkilemiyor aynı şekilde pod x3 live in de, efekt efekttir amfi modellemesi amfi modellemesidir ekolayzır ekolayzır dır bu ne arkadaş iyi azıttınız ekipman işini, almaya değer bulmadığınız 200-300 lira lık zoom lardan digitech lerden nasıl tonlar elde ediliyor tahmin bile edemezsiniz bu fiyat aralığındaki herhangi bir prosesörden uygun ayarları yaptığınızda istediğiniz tonu elde edersiniz ...
 
Benim sorum biraz geç olacak ama bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.Ben exp pedalını wah-volume olarak ayarlıyamadım GT-8 de kullandığım gibi.Bendemi bir problem var yapamıyormuyum yoksa o ton için pedalı ya wah yada volume olarakmı kullanabiliyorum?
 
Geri
Üst