Ibanez RG serisi

Merhabalar,
RG421AHM veya Godin session almayı düşünüyorum ibanez sıfır fiyatı 2.600 lira civarında zaten ikinci eli yok göremedim.
godin 3000 lira civarında ikinci el hiç bulamadım.
Ancak bu fiyata değer mi yoksa 2.elde daha iyi şeyler alınabilir mi ?
Ayrıca ibanez H-H manyetiklerini split yapabilme şansım var mı bilginiz var mı ?

Sert tonlardan pek hoşlanmıyorum, yumuşak tonlar için ideal midir ?
İleride manyetik değişimi ile iş görmeye devam edebilir mi ?
Daha doğrusu genel olarak çoğu kişi gitarda manyetik değişimi için gitarın bunu kaldırması gerektiğini gitar kaliteli ise manyetik değişimini öneriyor.



 
Son düzenleme:
2600tl'yi ikinci el gitara verirsen çok çok daha iyi bir şey almış olmaz mısın? veya 2000tl gitara verip, 600tl ile eksik-gedik bakım vs. modifikasyonunu yaptırsan.

ben de ikinci el aldım gitarımı, kaplaması arkadan çatlaktı. "Kaplaması" diyorum yalnız, gitarın kendisi sağlam olsun, ölü perde olmasın vs. gibi şeylere dikkat edersin. Sıfır aldığın gitar da aylardır depoda duruyor, sap ayarı atmış köprüsü ayarlanmamış aylardır el sürülmemiş paslanmış teller ile gelebilir yani kullanılan bir gitar almak dezavantajlı olmaz her zaman
 
Ibanez almak demek değerinde satamayacağın anlamına geliyor sebebi ise bizim ülkemizde maalesef bir ön yargı var Ibaneze karşı.

Full Dimarzio modifiyeli, hardcaseli hatta schaller switchli RG1570 vardı elimde aylarca 2000 TL'ye satıcı bulamadı zaten sadece manyetikler 1000-1200 TL ediyor. Bugün benzer özellikte ikinci el Ibanezler yurt dışında en az 600$'dan başlıyor. Keza bugün sarı sitede 3000 TL yazan her Ibaneze gülüp geçiyorum. Öncelikle satamayacağını kafaya koy derim ben sana. Manyetik değişimini düşünmeden al gitarı düzgün 2 tane humbucker alsan ikinci elden 800 TL yapıyor, param var yaparım diyorsan yine düşün derim 800 TL'yi daha yararlı değerlendirebilirsin amfi bütçesine ek ya da pedal olarak. Tabi bu ölçütler Ibanezin iyi bir üretici olduğunu değiştirmiyor.

HSS yerine HH coil splitli bir gitar almanı öneririm.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Alacağım gitarı uzun yıllar kullanmak istiyorum, ikinci ele karşı değilim ama alırsam taksitle alacağım için fiyatı komisyon ile sıkıntı olabilir. 1-2 ay içinde alacağım şu anlık araştırıyorum. Amacım tabii ki gitarı alıp hemen manyetik falan değişmek değil. Gelecek için konuşuyorum :)
Cevaplar için teşekkür ederim. Özellikle godin session hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleme:
Geri
Üst