Altın Pusula-Golden Compass

golden_big.jpg

YÖNETMEN: Chris Weitz
OYUNCULAR: Nicole Kidman, Daniel Craig, Dakota Blue Richards, Eva Green
SENARYO: Chris Weitz , Philip Pullman (Kitap)
FİLM TÜRÜ: Aksiyon/Fantastik/Gerilim
SÜRE: 110dk.

Bir akşam Lyra'nın amcası Lord Asriel okulu ziyarete gelir. Lyra ile cini Pantalaimon, onun hocalarla yaptığı gizli toplantıya kulak misafiri olurlar. Lyra gizlendiği dolapta esrarengiz hikayeler dinler. Çingenelerle birlikte Kuzey'e gider. Zırhlı ayıların hüküm sürdüğü, gökyüzünde cadı - kraliçelerin uçtuğu, çok ürkütücü deneyler yaptığı bir yerdir burası.


Çarşamba izliyecegim.
 
film gerçekten oldukça başarılı olmuş,filmeki hayvanlar özellikle zırhlı ayı sürekli animasyon olarak canlandırılmış.bu biraz itici sadece.filmin yarıda bitiyor olması ikincisinin çekileceğinin işareti:)
 
'ALTIN PUSULA'da Türk imzası

Dünyanın birçok ülkesinde gösterime giren Altın Pusula filminin en heyecanlı dövüş sahnelerine 27 yaşındaki Arslan Elver imzasını attı


BAŞROLLERİNİ Nicole Kidman, Daniel Craig, Dakota Blue Richards, Eva Green gibi isimlerin paylaştığı Altın Pusula filminde, önemli karakterler arasında, "Iorek" ve "Ragnar" adlı iki ayı da bulunuyor. Iorek ve başdüşmanı Ragnar, en az filmin diğer başrol oyuncuları kadar ilgi topluyor. Bu ayılardan "Iorek"in canlandırılması, efekti ve bilgisayar ortamındaki tüm hareketleri, İstanbullu Arslan Elver'in de çalıştığı Framestore CFC tarafından yapıldı.
ELVER şu bilgileri verdi: "2 ayının dövüş sahnesinde, Iorek'i, bilgisayar ortamında gerçek hayattaki gibi canlandırdım. Iorek ve Ragnar'ın, heyecanlı dövüş sahnesi için yaklaşık 8 aylık bir ön hazırlık ve 5 aylık animasyon süreci yaşandı. Gerçek kutup ayılarının kavgalarını kare kare inceledik. Kavga sahnesindeki 5 planı ben yaptım."

Kaynak: http://www.milliyet.com/2007/12/09/magazin/mag01.html
 
Geri
Üst