Aliexpress vb. Sitelerden Elektro Ve Klasik Gitar Teli Alınırmı

Merhaba. Elektro gitar ve kalsik gitar teli alacağım. Türkiyeden 45TL tel aldım bir ay gecmeden hemen teller sarardı. Yurtdışındaki gitar telleri daha ucuz. Yurtdışında ki gitar tellerinin kalitesi nasıl. Aliexpressten gitar teli önerisi bekliyorum.
 
Valla ben en son hepsiburadadan 30 liraya bir tel aldım elektro için, aliexpressten 6 liraya aldığım tellerden daha önce paslandı. Eğer öyle elixir gibi 'uzun bir süre paslanmasın' düşüncesi yoksa her türlü alınır. Fiyat/performansı çok iyi.
 
Orphee marka teller sıkıntılı. Ince E teli topundan sıyrılıyor. Tellerin metal alasimi artik nasılsa manyetikte ses üretme kabiliyeti gorece düşük, ayrıca teller arası volume farkı var. Onun dışında taktiğin zaman akustik olarak gayet normal tınılı teller, hatta cabuk da kararmıyor öyle. Ben birkac paket aldım denemelik, yarısı çöpe gitti. Değmez bence.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Teşekkürle bende aliexpressde bir kaç gitar teline baktım. Baya ucuzlar aynı telden bir kaç adet almayı planlıyorum.
 
Orphee rx17 aldım, yukarıda arkadaşın dediğin gibi ince mi teli kopuyor. onun dışında kalan teller sapasağlam duruyo ilk günkü gibi. tınısı normal gibi. Şöyle yapılabilir, oradan 10 set alırsın, 10 tane de tekli ince mi alırsın Türkiye den bilindik bir markanın (tekli satılıyor) , öyle kullanabilirsin.

tabi önce 2-3 adet sipariş edip tellere bak hoşuna giderse ver sipariş, bana göre normal teller (yeniyim gitara, dean markley ve daddario hariç tel kullanmadım)

başka bir set alıpta ince telleri kopmayan idare ederlik bir takım varsa diye bende bakınmıyor değilim. kullanan varsa yazsın lütfen :)
 
Geri
Üst