Boss GT-6

Kullanıcı hatası konusuna da değineyim. Bunlar hep sözleşmelerle belirtiliyor evet.

Bir efekt pedalını düşünelim, sahnelere taşınsın, orasına burasına ayakla basılsın diye tasarlanmış bir şey. Yani "bu işi bu şekilde yapmak için" üretilmiş bir şey. Bunu böyle kullanan kişi, özel bir çaba göstermeden aletin bir yerini kırabiliyorsa onda bir sorun vardır. Ben kırılan parçanın üretim hatasından kırıldığını da iddia edebilirim. Dikkate alınmaz o ayrı. Senin de dediğin gibi sözleşmeyle belirlenmiş şeyler. Ben aldığım(müzik ekipmanı değil) bir çok aletin normal kullanımda bozulması durumunda garanti kapsamında tamir edildiğine şahit oldum. Bu da aynı şey, ama demek ki sözleşme dahilindeymiş.

Yerde sürüklenmek üzere imal edilmiş bir alet de aynı şekilde böyle bir kullanımda hasar görebilir. Ve üreticisi 1 yıl bile olsa böyle bir şey için garanti veremiyorsa bu da onların ayıbıdır. Sonra da satmadan önce "müşterilerimiz garanti konusunda hiç bir sıkıntı çekmiyor, teknik servis olanaklarından faydalanıyorlar" deniyorsa ben de bunu aldatmaca olarak görebilirim sanırım. Umarım bu konuda bana hak verirsin.

Keşke her şey değerince satılabilse memleketimde, böyle sıkıntılar ve tartışmalar da olmasa ama malesef durum bu.
 
GT-6

Tabiki herkes her ürünü istediği yerden almakta serbesttir ama teknik açıdan bir sorunu olursa bunu Türkiye'de halletmek zorunda kalır ve bir çok kişi bu yüzden mağdur olur.Daha önce böyle olaylar çok yaşandı.Ben birebir olayların içinde biri olduğum yazıyorum bunları.
Kazık yeme gibi bir durum söz konusu değil.Türkiye distribütörleri de bu ürünleri Amerika'daki ya da Almanya'daki firmalardan daha pahalı alıyorlar, üstüne bir de gümrük masrafları ekleniyor.Roland ürünleri en minimum karla satılmakta müzisyenlerini mağdur etmemek için.
 
Teknik servis

Teknik servis hizmetleri başlı başına bir konu.Ama eğer servisten memnun olmayan kişi bunu önce firmaya anlatırsa daha iyi sonuçlar elde edilebilir.Biz böyle olayları çok yaşıyoruz.Servisten memnun kaldığı söyleyip daha sonra ayrıldığında şikayet eden kişiler var.Olaylar gerçekleştiği anda konuşulursa çözüme ulaşır.Eğer şikayetten bir sonuç alınamıyorsa müşteriler kanuni haklarını kullanmalılar tabiki.
 
Kazık yeme gibi bir durum söz konusu değil.Türkiye distribütörleri de bu ürünleri Amerika'daki ya da Almanya'daki firmalardan daha pahalı alıyorlar, üstüne bir de gümrük masrafları ekleniyor.Roland ürünleri en minimum karla satılmakta müzisyenlerini mağdur etmemek için.

Nereyi temsil ediyorsunuz bir fikrim yok ancak sizin kazık atmıyor olmanız herkesin böyle yaptığı manasına da gelmiyor bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Teknolojik ömrünü tamamladığı varsayılan bir ürün ilk piyasaya çıktığı günün üstünde bir fiyata aynı firma tarafından satılıyorsa demek ki memnunlar gidişattan. Olan bizim gibi maddi sıkıntılarla müzik yapmaya çalışanlara oluyor yine.

Teknik servis savunması getirilmiş yine ama anlatamadım sanırım. Alet bozulursa daha önce da bu başlıkta yazıldığı gibi(bu başlığı baştan sona okudunuz mu?) yine gider teknik servise parasını verir yaptırırım. Çünkü teknik servislik bir mesele varsa zaten alet garanti kapsamında olmuyor. Hoş, aletin garantisi bittiği zaman yine aynı teknik servise para vermeye devam edecek buradan alan kişi.

Herkes istediği şeyi istediği yerden almakta serbest demişsiniz, bu durumda tekrar soruyorum. Teknik servis konusunu da çözme ulaştırdıysak, aldığı alete ederinin iki katı parayı veren kişinin kendisini salak gibi hissetmemesi için bir sebep kalmış mıdır?

Bakın tekrar ediyorum, bu aletlere bu şirketlere özgü bir şey değil bunlar. Eminim onlar da mecbur oldukları için bu fiyata satıyorlar. Ama bu da türkiyenin durumu işte.
 
Ant müziği temsilen burada bulunduğunuzu farkettim. Söylemek istediklerimi özetlemek istiyorum, hiç kimseyi de zor durumda bırakmak istemiyorum.

390$a amerikada satılan bir aleti 600 küsür euroya satıyor olmanızın sebebinin çok kar etmek olmadığını iyi biliyorum. Gümrükte bireylerin ve şirketlerin neler çektiğinin az çok farkındayım. O kadar vergiden şundan bundan sonra sizin de bir firma olarak mevcudiyetinizi bu sektörde sürdürmeniz ve müşterilerinize hizmet verebilmeniz için gerekli fiyatın bu civarlarda olduğuna inanıyorum. Ancak alıcı gözüye baktığınızda hak verin, bu çok uçuk bir fiyat. Bu alete özel bir şey de değil, hemen her şey böyle.

Siz satıcıları ve biz tüketicileri isyan noktasına getiren bir çok faktör var ve bu Türkiyenin genel şartları, alışıldık bir şey. Yani kesinlikle sizi suçlamıyorum bu konuda.

Ancak kızdığım bir şey var, o da Türkiyenin bu şartlarına boyun eğip para yetiştiremediği için kendi gelişimini durdurmaya boyun eğmeyen müzisyenlerin -doğal bir mekanizmayla, zira böyle uçuk fiyatlar olmasa kimse böyle zahmetli yollara başvurmaz- yurtdışından mal almak, arkadaşa getirtmek, parasını verip gümrük ödeyip getirtmek gibi yollar bulmasına karşı verdiğiniz cevap. Böyle bir yola karşı savunmanız "garantimiz var teknik servisimiz var yanlış yapıyorsunuz" demek olmamalı. Bana göre vermeniz gereken cevap "Türkiye şartları böyle, şu şu sebeplerden bu fiyatlarda satmak zorunda kalıyoruz. İmkanınız varsa tabi istediğiniz yerden alın" şeklinde olmalıydı. Çünkü kurum kimliği taşımayan bir bireyin tanıdığı yoksa yurtdışından bir alet getirmesi öyle kolay değil. Bunu herkes biliyor, pek çok başlıkta tartışıldı bu. Ama bu imkanı olan kişileri de caydırmak için öne sürdüğünüz sebeplerin aslında pek dişe dokunur olmadığını söylüyorum. Bunu açık yüreklilikle ifade etmenizi beklerdim ben şahsen.

Satışlar ne alemde bilmiyorum ama, ant müzik "boss gt6 yı 450$ a satıyoruz" diyebilse zaten en az 50 kişi bir gün içinde talan ederdi belki orayı. Ama böyle bir imkanınızın Türkiye şartları dolayısıyla olmadığını zaten belirtmişsiniz. Çoğu kişi buna boyun eğmek zorunda(size değil, Türkiyenin bu zorlu şartlarına boyun eğmekten bahsediyorum). Ancak çıkış yolu bulmuş kişileri yolundan döndürmeye çalışma tarzınızın hoş olmadığını söylüyorum sadece. Garanti denilen şeyin, hayal edilen arızaları karşılamadığını açıkça belirtmeniz gerekir. Sözleşmeleri kimsenin okumadığını hepimiz biliyoruz. Dürüst bir satıcı olarak bunları açıkça söylerseniz, zaten yurtdışından mal getirtmek için didinen kişileri yolundan döndürmek için hemen hemen hiç bir şeyi kapsayamayan o "garanti ve ücretsiz teknik destek" meselesini ortaya atmazdınız.

Satıcı ve tüketicinin arasını bu hale getiren şu düzene lanet okuyabiliyorum sadece. Herkese kolay gelsin.
Saygılarımla
 
ant muziğe......

sayın ant muzik yetkilisi burada cok guzel ahkam kesiyorsunuz neymiş %18 kdv ymiş gumruk vergisiymiş vs.. vs... bende bu işlerle uğraşıyorum sizin bu aletleri kac para civarına aldıgınız iyi biliyorum gt 6 nın size butun maliyeti en fazla 400 usd (herşey dahil) sucu vergilerin cok olmasına atmayın hakkınız yok! milleti resmen kazıklıyorsunuz bunu her ortamda kanıtlarım lafı fazla uzatmaya gerek yok yuzde yuze yakın kar ediyorsunuz neymiş avrupadan ucuza satıyormuşsunuz YALAN musicstore un fiyatlarına bi bakın derim ;) son olarak şunu solyeyim turkideki tek doğru durust calışan muzik evi zuhal muzik fiyatları avrupayla hemen hemen aynı amerika fiyatlarınada yakın diyebilirim digerleri sallayın gidin usa den getirtin kazık yemeyin!
 
Başka müzik firmaları hakkında yorum yapmam.Zuhal müzik çalıştığımız bir firma ve zaten Roland ürünlerini bizden alıyor.
Biz müşterilerimize yurtdışından mal almayın demiyoruz, eğer alırsanız büyük zorluklarla karşılaşabilirsiniz diyoruz.Farzedin ki ürünü yurtdışından sipariş ettiniz, zouk çıkma durumunda nereye başvuracaksınız?
Garanti kapsamına giren ürünler bu kapsamda her zaman ücretsiz olarak onarılır. "Siz milleti kazıklıyorsunuz" gibi saygısızca ithamlara da asla cevap verecek değiliz.Biz zaten gelen müşterilerimize gerekli kolaylıkları sağlamak için kampanyalar ya da fiyat indirimleri de yapıyoruz.
 
Bizde Türkiye'de müzisyenlerimizin mağdur olmasını tabi ki istemeyiz ama malesef başından beri söylediğimiz gibi, Türkiye şartlarında bu fiyatlarla satış yapma mecburiyetindeyiz.
 
Re: Boss

RBE demiş ki:
UstadBoss'a belirteyim ki; bir ürünün garanti kapsamında olması, ürün kullanım hatasından dolayı arızalanmışsa, ücretsiz onarılacağı anlamına gelmez.Garanti kapsamına giren arızalır fabrikasyon arızalarıdır.Ürünün butonu kırıldığından bu müşteri kullanımından dolayı olan bir hata olur ki bu da hangi firma ya da hangi marka olursa olsun ücretsiz tamir edilmez.

Ben tek kelime ile olayı özetleyeyim. GT6 gibi sağlam aletin butonunun bozulmasından daha az ne olabilir? Eğer bu garanti kapsamında değilse ben size aleti temizliğe mi getireceğim :?: :!:
 
Fiyatlarda bir şeyler yapılabilir :!: sadece ant müzik altında gelmiyorki şu an boss :?: şu an istanbulda iki firma (adını vermiyorum forumda var ilanları reklam yapmak istemiyorum)bu aletleri garantili şekilleri ile beraber 550$ ve 500$ gibi bir rakamdan satıyorlar uzun zamandır
dikkatinizi çekerim euro'da değil dolar $$ oysaki aynı ürün sizde 700 euro gibi bir rakamdan sunuluyor nerdeyse iki katı bu durumda gerçekten düşündürücü ve üzücü...
kaliteli güvenilir ve köklü bir firma olarak fiyatlarda biraz uygunluk sağlayabilirsiniz bizce...
 
Roland, Boss ve Edirol'un Türkiye distribütörü Ant Müzik'tir.Başka bir firma yetkili olarak Boss marka bir cihazı getiremez.Tek bir ürünü yurtdışından satın alabilirler ancak ithalatını yapamazlar.Garanti konusuna gelince; UstadBoss eğer bana özel bir mail atar da ismini bildirirse yardımcı olabilirim.Burda tamir edildiğini söylüyorsun.Arızanın ne olduğuu bilmediğim için çok açıklayıcı yorumlar yapamıyorum.
Fiyatlar da; türkiye şartlarına göre her zaman minimum düzeyde tutulmaya çalışılıyor.Ekstra maliyetleri fiyatlara yansıtmayaya çalışıyoruz. Fiyatların indirilmesi konusunda yapabileceğimiz bir şey yok ancak, kampanyalı satışlarımızla ürünü uygun taksitlerle almanızı sağlayabiliriz.
 
GT-6


• Gelişmiş COSM® preampli üstün yer bazlı gitar efekti işlemcisi
• Uygulamaları kaydetmek için 24 bit çevirici ve coaxial dijital çıkış
• 30 COSM amp modelleri artı yeni Distortion/Overdirve pedal modelleme (15 tip) ve Wah modelleme (5 tip)
• 340 program – sınıfındaki herhangi bir pedaldan daha fazla
• Yeni amplifikatör tipleri, distortion ve wah pedalları için kişiselleştirme fonksiyonu
• Kolay, analog-stil kontrol; çok kullanılan parametreleri düzenlemek için 15 düğme
• Benzersiz safha değiştirme vibrato ve problemsiz gitar sesleri için yeni “Uni-V” ve “De-Fretter” efektleri
• Gelişmiş feedback efektleri herhangi bir seste kontrol edilebilen orijinal feedback sesleri modeller
• 30 örneğe dayalı kişisel özel efektler yaratmak için EZ ton özelliği
• JC-120, Combo Amp, Amp Stack ve daha fazlası gibi 8 tip çıkış seçeneği
• Efektlerin gerçek zamanlı kontrolü için cihazın bünyesinde bulunan ton ve kontrol pedalları


TEKNİK ÖZELLİKLER

● AD Konversiyonu 24-bit + AF yönetimi*1 ● DA Konversiyonu 24-bit ● Örnekleme Frekansı 44.1kHz ● Program Hafızası 340:140 (Kullanıcı) + 200 (kaydedilmiş) ● Ekran 16 karakter, 2 satır (arkası ışıklı LCD)/ 2 karakter, 7 segmen LED ● Konektörler Giriş, Çıkış (L (MONO)/R), Kulaklık, Send, Return, Dijital çıkış (coaxial), Sub EXP Pedal/ Sub CTL Pedal 1,2, MIDI (In,Out), AC adaptör ● Güç Kaynağı AC 14 V: Temin edilen AC adaptör (BOSS BRC serisi) ● Ebatlar 515 (E) x 261 (D) x 75 (Y) mm (20-5/16” x 10-5/16” x 3”) ● Ağırlık 4.7 kg (10 libre 6 ons) (AC adaptörü hariç) ● Aksesuarlar AC adaptörü (Boss BRC serisi)

*1 AF Yöntemi (Adaptive Focus Yöntemi): Bu, A/D ve D/A konverterlerinin gürültüye sinyal (S/N) oranını geliştiren Roland’dan alınan tescilli bir yöntemdir.
 
amerikada uygulanan teknik servis avantajlari yasanan hikayelerdir arkadaslar

1 adet yamaha akustik alinir biraz hor kullanilir ayaklik bile alinmamistir kilif desen yoktur odada oyle durur arkadasa gidilcekse arabanin arka koltuguna konur hava karlidir sigara icildigi icin evden cikarken pencere aralanir havalansin diye derken mevsim degisir bide bakarsiniz cort diye gitarin sapi govdeden ayrilmistir gitar alinan yere goturulur hikayenin hepsi kivirtmadan yalansiz anlatilir parasini verip gitari yaptirmak istenmektedir
sonuc: fabrika hatasi dediler(durumu bile bile tuketicinin yaninda yer aldilar) gitarin parasini iade ettiler toplam 6ay kullandim gitari.

ikinci hadise arkasimin basindan geciyor urun boss gt6 urun icin pazarklik yapilir neyse bi fiyatta anlasilir satici kisi uzerine 50 dolar verirse urunun 3 yada 5 yil full warranty kapsamina alinacagini soyler yani alete ne olursa olsun ikiye ayrilsin kullanici yuzunden kirilsin dugmeleri bozulsun vsvs.. adam yenisini vermeyi teklif etmektedir kisitli para imkanlarina ragmen warranty alinir ve gercektende alet gun gelir calismaz kasten yapilan birsey yoktur
sonuc alinan yere goturulur gicir gicir yenisi alinir

burda anlatmaya calistigim sey yanlis anlasilmasin niye artizlik yapiyo bu adam denmesin oyle bi amacim yok benim lafim rbe'ye ve serdar ant'a turkiyede bize ne vaad ediyosunuz ki sizden alalim verdiginiz sigorta ne kadar isimize yarayabilir eger sen bana bi dugme icin para soruyorsan ben senin sirketine nasil guvenebilirim kucuk bozukluklari sirketlerin bedava yapmalari ayni zamanda reklamlaridir ve guvenilirlikleridir tuketici yeni birsey alacagi zaman ilk once guvendigi yere gider sizin yaptiginiz kaz gelicek yerden tavuk esirgemektir hatta civciv bile diyebilirim kalkip size bunlarin aynisini yapin demiyorum belki yapamazsiniz belki isinize gelmez ama burdaki insanlara biseyler vaadedin cunku suan yaptiginiz cebinizi doldurmak ve bu mantaliteyle hayatta cebimden parami alamazsiniz

surcu lisan ettiysek affola umarim dertlere biraz tercuman olmusumdur saygilar
 
Konu anlaşılmadan yazılmış bir cevap sanırım bu.Firmalar garanti kapsamında ürün onarırken bunu reklamları olsun diye değil, tüketicinin hakkı olduğu için yaparlar.
Biz isteyen herkese garanti kapsamına giren ve girmeyen arızaları açıklayabiliriz ki; bunu yaptığımız müşterilerimiz bize hak vermektedir.
Ayrıca belirteyim ki; Serdar bey uzun süredir firmamızda çalışmamakta ve bizi temsil yetkisi bulunmamaktadır.
Daha önce de, saygısızca yapılan (cebinizi doldurmak gibi) eleştirilere cevap vermeyeceğimizi yazmıştım.
 
turkan hanim sanirim isminiz veyahutta ant muzik yetkilisi saygisizlik yapmak gibi bir amacim yok boyle yorumlamis olmaniz uzucu fakat anladigim kadariyla biz burda ne yazsak ne desek siz anlamamakta israr edeceksiniz benim anlatmak istedigim belki satarsiniz 600 kusur euroya mantikli sebepleriniz vardir insanlar maaslarini alacaklardir vs vs fakat pyramind'inda dedigi gibi daha ucuza bulan insanlari yanlis yonlendiremezsiniz

bunun yani sira firmalar tuketici hakki oldugu icin garanti kapmasindaki urunleri tamir ederler demissiniz ayni bir kucuk dugmeye yaptiginiz gibi degil mi? bence siz gayet guzel reklaminiz yaptiniz bile sizi ve sizin sirketinizi kastetmiyorum ama genel olarak musteri olarak biryere gittigimizde karsilastigimiz muamele acikcasi bizide size karsi onyargili davranmaya itiyor sizin elinizde boyle bir imkan varken bu imkani kenara itiyorsunuz.

anlasilmadiysa daha acik yazayim firmalar musteri memnuniyetinin getirecegi reklamlari icin garanti kapsami disinda kalan 10 milyon liralik masraflari ustlenmelidirler zaten tuketiciye 10 milyon lira olan masraf perakendeci icin olsa olsa en fazla 5 milyon liradir buda sanirim koca bir sirketi batirmaz ve boylece 600 kusur euro verilmis bir alet icin bize SAYGISIZLIK yapilmaz.ayrica pahali satiyorsaniz bile urunu insanlar sizden almak isteyebilirler.

Lutfen konu anlasilmamis galiba diye yeni bir cevap yazmayin ben konuyu gayet guzel anliyorum kendimi sizlerin yerinede koyuyorum ama lutfen sizde bir kerecik kendinizi bizim yerinize koyun.

saygilar.
 
Ergin arkadaşıma ben de katılıyorum madem bu kadar pahalı satılmasının nedenini teknik servis ve diğer hizmetler olarak açıklıyorsunuz, peşin peşin parasını almış olduğunuz hizmetin, hizmetini verin o zaman. Hem teknisyenleriniz de yaptıkları her parça başına ücret almıyorlardır sanırım.

Bunu yaptığınız takdirde azalacağınızı sanmıyorum, aksine artarsınız. Şu andaki fiyat politikanızla varolan potansiyel müşterilerinizi de yurtdışından alışverişe yada diğer firmalara kaptırıyorsunuz çünkü...

Bana cevap olarak isteyen yurtdışından getirebilir demeniz için yazmadım bu cevabı; isteyen yurtdışından getirtiyor zaten. Ama olan bizlere de oluyor, siz müşterilerinizi kaptırdığınız için pahalı satmaya mahkum oluyorsunuz, biz de kısıtlı teknik servis imkanlarına.
 
Bende bir tüketiciyim zaten.Bir ürüne hizmet verirken ya da satarken kendimi, alıcı kişinin yerine koyupta düşünüyorum.
Biz her türlü eleştiriye açığız, saygısızca olanlarına değil.Eğer bir problem varsa karşılıklı konuşulup halledilir.Firmaları "cebini dolduruyor" gibi ağır ithamlarla suçlayamazsınız ama.Biz gelen müşterilerimize elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.Hatta bazı durumlarda ürünleri ücretsiz de onarıyoruz.Bu tamamen alıcıyla satıcı arasındaki olumlu ilişkiyle doğacak bir sonuç.
Tüketiciler şikayetlerini önce satıcı firmaya yapmalılar, sonuç alamadıkları takdirde hukuki yollar açıktır zaten.Ben bir tüketici olarak aldığım üründen memnun kalmazsam önce aldığım yere başvururum.
Bahsedilen ürün pahalı değil olması gereken fiyatta satılıyor.Biz Türkiye şartlarına göre ürünü bu şekilde fiyatlandırabiliyoruz.
Tekrar söylüyorum ki; şirketler reklam amaçlı ürün tamir etmezler.Eğer arıza kullanıcı hatasından dolayı olmuşsa ürün bir bedel karşılığı tamir edilir.Hangi ülke ve hangi marka olursa olsun uygulamalar aynıdır.
Lütfen eleştirilerimizi yaparken saygı çerçevesi içinde kalalım ki bizde size yardımcı olabilelim.
 
Sonunda amerika dan getirttigim boss gt-6 ım geldi
ama kullanamıyorum bu gece:(
yarin voltajı ayarlamak icin yaptiricam
herhalde bu gece beraber yatarim aletle:)
neyse cok sorum olucak galiba ama elimden geldigince
ugrasicam!
neyse herkese kolay gelsin!
 
Geri
Üst