Bir şarkının Türkçe coverını yapmak

Merhaba, konulara baktım ancak buna dair bir başlık göremedim, ben yabancı bir şarkının Türkçe coverını yaptım ve bunu youtube'a yüklemek istiyorum amacım para kazanmak değil yalnızca yaptığım işi sergilemek, ancak telif konusunda hiç bir fikrim yok şarkının orijinal adını açıklamaya yazarak cover başlığı altında paylaşım yapabilir miyim? Dediğim gibi gelir herhangi bir yapımcı firmaya gidebilir yalnızca kanalımda bulunsun istiyorum şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba, yanlış değilse bildiğim kadarıyla YouTube hesabınız Google Adsense'e yani para kazanmaya açık değilse telif hakkıyla falan uğraşmıyorsunuz. Zaten hesap para kazanmaya açık olmadığından para kazanamayacağınız için cover yaptığınız sanatçının emeğini çalmış olmuyorsunuz. Ama yine de açıklama kısmında bestecileri, kayıt stüdyosunu v.s belirtmenizde fayda var. Mesela Guns N' Roses cover'ı yapanların açıklama kısmında;
Guns N' Roses, Axl Rose, Geffen Records, UMG, v.s şeyler oluyor pek dikkat etmediğim için hepsini hatırlayamadım.
Bir de şöyle bir şey var;
YouTube hesabınız para kazanmaya açık ise (Google Adsense) sanatçı videonuzu direk kaldırtabiliyor veya videonuzdan elde edilen gelirin % olarak belirli bir kısmını istiyor. Bazıları da tamamını istiyor kanalını önerilen kanallar arasında gösteriyor.
 
Copyright claim yemesi için baya bi izlenmesi lazım zaten, yese de video kalkmaz youtube geliri adsense olmasa da labela gider...korkulacak bir şey yok sadece açıklama kısmına "This video is for entertainment purposes only. All rights belong to the respected artists and labels." ifadesi koyarsan daha garanti olur...
 
Google Adsense'e yani para kazanmaya açık değilse telif hakkıyla falan uğraşmıyorsunuz.
Copyright claim yemesi için baya bi izlenmesi lazım zaten
İkisi de yanlış. Private videolar dahi telif uyarısı alırlar. Tekrara düşerseniz (90 gün içinde 3 kere) youtube tarafından cezalandırılırsınız.
Karşılaşılan uygulama telifin sahibine göre değişir. Kimisi hiçbir şarkısının cover'ına izin vermez, sizin videoyu direkt yayından kaldırtır. Kimi de yayında kalsın ama üstünde reklam olsun, gelirini de ben alayım der. @wakeuphumans hangisiyle karşılaşacağınızı, videoyu yükleyince öğrenirsiniz veya aynı işin farklı cover'larına göre fikriniz olabilir.

Soruyu soran arkadaşın ihtiyacı yok ancak yine de cover üzerinden para kazanmayı düşünen varsa, okuması gereken yer:
 
Geri
Üst