cicibebe

Eveeet..

Cicibebe şansı diye tabir ettiğimiz birşey var arkadaşlar bizim. Grupla ilgili her işimizin aksi gitmesi üzerine uydurduğumuz birşey bu, çalışmamamızın sonucunu yüklediğimiz bi bahane, bazen de acı bi gerçek..

Geçen sene yaptığımız kayıttan bu yana grupla ilgili çok şey değişti. Öncelikle kadroda değişiklikler oldu, Koray davulu bıraktı yerine Kıvanç geçti. Şarkılarımızın birçoğunu yeniden aranje ettik. Çalımlarımızı bir nebze düzeltmek için düzenli çalıştık. Tabi program konser gibi aktivitelerde boy gösteren bir grup olmadığımız için kimsenin bundan haberi olmadı.

Ama biz 6 senedir bu işi yarım yamalak da olsa hep götürdüğümüz gibi bu sene de götürdük. Şarkı yazdık, hayal kurduk. Sonunda bu kadar senelik tembellik ve şanssızlık, belki de haksız bir şekilde tam tersine döndü.

Geçen sene verdiğimiz konserde bizi izleyen bir arkadaşımız bizi Ender Akay'a dinletmiş. Ender Akay kim derseniz kendisi, Sezen Aksu'nun ses mühendisliğini ve tonmeisterliğini 10 sene yapmış, Neredesin Firuze ve Karagöz ile Hacivat neden Katledildi filmlerinin müziklerine imzasını atmış, Aylin Aslım'dan Müslüm Gürses'e bir çok ünlüyü hala kaydeden, Türkiye'nin en iyi müzisyenleriyle çalışmış bir adam. İstanbul piyasasının kökünden gelen bu adamın bizimle ilgilenmesi ve uzun bir süreç sonunda ilgisinin somut çalışmaya dönüşmesi herhalde bugüne kadar grubun başına gelen en güzel gelişme.

Birkaç aydır sürdürdüğümüz görüşmelerimiz bu ay içerisinde bir demo kaydetme fikrine dönüştü. Kendisi bizi izlemek için İstanbul'dan geldi ve kaydımızı yaptık. Buradan kaydımızı yapan On Air'den Uğur Memiş'e ayrıca teşekkür etmek istiyoruz. Kendisi bizim gibi bi gruptan çıkabileceğin en iyisini sıkıp çıkardı ve kaydımızla pür dikkat ilgilendi. On Air'ın da Ankara'da ender bulunan kaliteli stüdyolardan olduğunu söylemekte fayda var.

Ender Akay'ın da Uğur Memiş'in de SEA(School of Audio Engineering, Viyana ve Londra) mezunu olmaları stüdyodaki uyumu arttırdı. Hala çok güzel çaldığımızı söylemek mümkün değil ama geçen seneye göre kendimizi daha ileride bulduğumuz da bir gerçek. Kayıtlar, mixleri yapılmak üzere Ender Akay tarafından İstanbul'a götürüldü. 1 haftaya kadar dinleyebileceğimizi umuyoruz.

Başımıza gelen bu güzel olayı daha büyük bir hedefe dönüştürmek için elimizden geleni yaptık. Bundan sonrası artık kısmet diyoruz. Pasaj yetkililerinin kararı ile belki bir gün cicibebe'nin bir albüm kaydetmesi mümkün olacak. Belki de olmayacak. Ama önemli olan gerçekten kaliteli, hevesli, tecrübeli ve gerçekten etik bir adamın bizimle ilgilenmesi ve onunla çalışabilmek. Bu noktadan sonra iş ilerlemezse üzülürüz ama inanın bundan önce bitecek olsa olacağımız gibi kahrolmayız.

On Air'da Ankara'nın önde gelen bir çok grubunun kayıtlarını da dinleme şansımız oldu. Ender Akay Ankaralı gruplar konusunda çok pozitif. Buradan bir kaç grup bu vesile ile İstanbul'a gidebilir, bir albüm sahibi olabilir(bunların arasında biz olmasak bile). Duyduğuma göre zaten bazı gruplarla konuşmalar yapılmış. Buna önayak olabilmek bile güzel. Umarım bu herkes için güzel bir gelişme olur ve tüm amatör gruplar olarak hepimiz hakkımızı buluruz, ne bir eksik ne bir fazla. Bunu özellikle bu gelişme açısından fazlasıyla şanslı olan grubum adına söylüyorum.

Herkese iyi günler.
 
teşekkür ediyoruz sevgili kıronos :)

mehmetcan ve azizcan grubun fotoğraflarını çekmeye gönüllü kimseler olarak kalbimizde ayrı birer yere sahipler. ikisinin de isminde can olması ise şu anda dikkatimi çekti, hiç fena değilmiş yani..
 
eee onlar erdi muradına biz çıkalım kerevit avına... Bu mevismde yaman olur eğridirin KEreviti... Sonuç olarak CİCİBEBE yıllardık ekiyor ekmesine de biçememişti. uğursuzluk cenabet davulcuda sanırdım.... Neyse neden olmasın :??? diye sorarım size.. Görsem erdem beyi Raflarda Kravatıyla, Engin beyi Endamıyla, Kodeyi Şişko Şikoneden görmeyelim efendim ?

İşin ciddi tarafına gelince CİCİBEBE'de ki sorun sanırım daha önceleri kayıt yaptıkları ortamların yetersizliğiymiş kanımca. İLK defa ciddi anlamıyla en pro yerde kayıt yaptılar Ankara'da yapıla bilecek tek yerde ne yazıkki bunu Çok geç fark ettiler belki de daha önce uyabilselerdi ne bu kadar zaman kaybı olurdu ne de kodeciğim aç kalırdı... Kımset diyorm.. Biz inandık sizde inanın Diyorum :)

Ps: CHRONUZ'u uzak tutun çünkü kendisi pek bi uğursuzdur...
 
SurguN demiş ki:
İşin ciddi tarafına gelince CİCİBEBE'de ki sorun sanırım daha önceleri kayıt yaptıkları ortamların yetersizliğiymiş kanımca. İLK defa ciddi anlamıyla en pro yerde kayıt yaptılar Ankara'da yapıla bilecek tek yerde ne yazıkki bunu Çok geç fark ettiler belki de daha önce uyabilselerdi ne bu kadar zaman kaybı olurdu ne de kodeciğim aç kalırdı... Kımset diyorm.. Biz inandık sizde inanın Diyorum :)

ah sevgili canerizer! bakalım işler bundan sonra nası gidecek. desteğiniz için teşekkürler ;)
 
Herkese teşekkür ederiz arkadaşlar, bu aralar kısmetimiz pek bi açıldı grupça, umarız gerisi gelir. Gelmese bile buralara kadar gelmek, farkedilmiş olmak güzel :)

Sevgilerimle
 
RunRabbitRun demiş ki:
Neler oluyor Erdem ya!!!
Bebeler albüm mü yapıyor yoksa resmi olarak :zipla

tebrikler!!!

kıvancın dediği gibi, olur olmaz artık buradan sonrası biraz şans ama farkedilmiş olmak, buraya kadar böylesine bi adamın gelip bu prodüksiyona para yatırması falan, bunlar gözlerden yaşlar getiren şeyler.

Olay henüz taze biz de pek anlamış değiliz, hep beraber görücez ;)
 
pekala biraz da demo koyalım o zaman..

iyi ki doğdun isimli güzide şarkımızın bi demosu yapıldı. mix in pek güzel olmadığını söylesek yeridir. ama düzelir olur, çok abartı bi durum yok ortada. linkler için buyrunuz:

http://rapidshare.de/files/18881611/02_iyiki_dogdun.m4a.html


http://www.hemenpaylas.com/download/563391/02_iyiki_dogdun.m4a.html

kendileri mp4 formatında, media player ile çalınıyor. ikinci linkten daha acısız indirebilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bi de dinlediyseniz Allah'ın adını verdim bi yorum yazın. Rica ediyorum.
 
Bu demoda emeği geçen, başta studio On-Air den Uğur Abi ve Ender Akay'a sonsuz teşekkürler. Sonraki teşekkürler şarkıları icra eden grup arkadaşlarma, ellerinize sağlık gençler. Ve son olarak bu şarkıyı indirip yorumlarını bizden esirgemeyecek olan siz turkrock.com/forum3.html ahalisi, size de teşekkürler!

Daha güzel ve müzik dolu günlerde görüşmek üzere.


Esen kalın :elsalla
 
evet gerçekten müthiş bir ilgi var sayın seyirciler demomuza gördüğünüz gibi her taraf yorum dolmuş durumda, evet mesajımı nereye yazacağımı bilemiyorum..

verilen iki linkten 3 gün de 122 kere download edilen şarkımıza tek bir yorum bile yapılmaması ise olsa olsa ermeni lobisinin ne bileyim sabetaycıların işidir falan diyorum.

evet.
 
tornado demiş ki:
evet gerçekten müthiş bir ilgi var sayın seyirciler demomuza gördüğünüz gibi her taraf yorum dolmuş durumda, evet mesajımı nereye yazacağımı bilemiyorum..

verilen iki linkten 3 gün de 122 kere download edilen şarkımıza tek bir yorum bile yapılmaması ise olsa olsa ermeni lobisinin ne bileyim sabetaycıların işidir falan diyorum.

evet.

Sanırım ilerde olur da albüm falan yaparsak 80-90 bin satsak bile konser olduğunda sadece yanlızca 8-9 kişi gelecek.Bizim dinleyici kitlemiz bizi sessizce evinden seven ama bir yandan da içten içe gaza gelen ve büyük bir darbe yapmaya bilenen müzik severlerden mi oluşuyor acaba?Bunu yakında göreceğiz herhalde.

Dinleyen,destek veren ve özellikle de yorum yazan herkese teşekkür ederiz...Sağolun varolun efendim! :elsalla

Not: Albümü bi yapalım,ilk elden SOAD'a teslim edicem,hemen akabinde de Ermeni oyuncağı yaptırıp promosyon olarak albümle beraber dağıtıcam.
 
Siz meşhur çıbıhçalar Akın'ın arkadaşlarıydınız yanılmıyorsam. :D Bir zamanlar, Harbiye'de açık hava konseri düşleyerek gaza geldiğinizden bahsetmişti. İşte o gün bugündür böyle garip, tanımlanamaz, irrasyonel bir sempati duymaktayım siz sevgili Cicibebe elemanlarına. İsim de bir faktör elbette. "Öyle bir isim koyalım ki Türkiye'de yer yerinden oynasın, ay ortadan ikiye ayrılsın." zihniyetiyle özene bezene seçilmiş rak grubu isimlerine grotesk, kafkaesk bir tepki olmuş, dile gelmiş. Tabii yanlış anlamış da olabilirim. Ve lakin şık durmuş.

(Konumuzla ilgili bir link patlatıyorum izninizle: http://sourtimes.org/show.asp?t=poz+gruplara+isim+onerileri)

Herneyse, geyik ve laf salatası bir yana dursun da, demoyla ilgili naçizane yorumlarımı belirteyim biraz da. Dinlediğim parça, "İyi ki doğdun", gayet akılda kalıcı bir nakarata sahip. İkinci üçüncü dinleyişten sonra doğrudan dinleyiciyi yakalayacak türden. (En azından beni yakaladı. :) ) Parçayı zaten vokal lead ettmiş, bu anlayış mikse de yansıtılmış. Yerinde bir karar. ;) Vokaller fevkalade başarıyla kotarılmış. Özellikle parçanın sonlarına doğru 03:15 gibi giren vokal nağmeleri çok hoş. Güzel fikir bu da. :)

1:14'deki geri vokal kimin bilmiyorum, ama keşke ya devamı getirilseymiş, ya da hiç konulmasaymış. Parçada, Osmanlı'nın toprak bütünlüğünü bozan çıban Bizans Devleti etkisi yaratmış... gibime geliyor. :) Elbette bu öznel ve şahsi bir görüş. Başkasının çok hoşuna gidebilir. Ya da bir iki sonra ben de fikir değiştirip "Ouuv muhteşem, inkredibıl." diyebilirim. Neticede, sanat bu. Herşey, "bence".. :D

Bir de, 00:44'de giren synth'imsi (Vuuuv vuuuv vuuuv) ses çok hoşuma gitti. (Gitar o gitar, ne synth'i zırvalıyorsun? Efekt diye bişiy var körcahil..) Ne olduğunu çözemediğim bu şey parçaya yer yer Erkan Oğur'umsu hafiften Floydian lezzetler katabilirmiş. Çok güzel bir fikir. Keşke devamı getirilseymiş. Ama o zamanda şarkının tüm karakteri değişirdi herhalde. Bu da bir "bence" elbette. :)

Velhasıl-ı kelam, severek ve beğenerek dinlediğim (her ne kadar çok da divanesi olmadığım bir alt-janr olmasına karşın), diğerlerinin de sevenerek ve beğenerek dinleyeceğine inandığım gayet leziz bir çalışma* olmuş. Gönülden kutlar, albüm yolunda başarılar dilerim. :)

Sevgi, saygı ve sair temenniler,

Haldun.



*20 yy. sonlarında Kral Tv vj'lerinin müzik eserlerini belirtmek için kullandıkları bir tanım. Hareketli ve duygusal olmak üzere ikiye ayrılır. Çalışma bakanlığı ile zerre alakası yoktur, olmasın da zaten. İşbu grubun albüm çıkarma ve promosyon içün klip çekme ihtimali olduğu göz önünde tutularak yazı içerisine itinayla, insan eli değmeden monte edilmiştir.
 
Geri
Üst