Boss DD6 - DD3 farkı

başlık indeksinde rast gelemedim bu gibi başlığa.

dd3 bir iki çalmışlığım var evimde elimin altında kurcalama imkanım olamadı geçen ay dd6 aldım ama ya istediğim duyduğum delayları yakalayamıyorum yada biraz daha üzerine düşmem gerekecek yardım istiyorum. tını olarak dd3'ün ağır bastığını duymuştum. dd3'ün zamanları hakkında bilgi alabilirmiyim? boss'un sitesi-leri-nde gezindim ama kullanıcıların görüşlerini öğrenmek isterim.
 
Eveeet :D ben daha önce açmıştım aynı konuyu kilitlenmişti hadi bismillah :D

Arada yinede yazayım :D Bende 2 pedal arasında kalmıştım. Ama tekrarlanan seslerin digitalli konusunda çok yorumlar aldım. Ve seçimimi daha kaliteli ve daha ucuz olan ibanez de7 den yana yaptım. Ama 1 ay oldu hala tr de yokda o başka mevzu :D

İbanez de 7 hem 120 ytl gibi bi fiyatta.. Hemde 2500 ms ye kadar delay zamanı sunuyor. Hemde hem ocho hem delay.. Mod la seçim yapabiliyosun... DD6 daki oyuncak ayarları istemiyorum sadece delay istiyorum diyosan tek kelime süper bi alet
 
Bu arada özel mesaj atmayın artık, yedi kişiden mesaj gelmiş nerden aldın diye. :D Zuhal Müzik'ten pazarlıkla aldım 90'a. Ellerinde iki tane vardı, bi tane kaldı şimdi. Kaldı ki iki katını da isteselerdi alırdım gene, Türkiye'de satışı yokken yurt dışından getirmeyi planlıyodum zira... =)
 
Ben DD6 kullandım,bence çok başarılı bir pedal.Oyuncak dediğiniz modları kullanabilirseniz çok güzel oluyor.Mesela DD6 ile tremolo alabiliyorsunuz.reverse modu orta,kısa zaman ve az feedback ve az mix level la sololarda güzel bir bolluk katıyor tona.Riff özelliği ise çok güzel,evde kendi kendinize 2 gitar gibi çalabiliyorsunuz.Yalnız bir kaç küçük ayrıntıyı unutmuş boss onları yazayım.Pedalı kapalı konuma getirince delay efektinin bitmesini bekliyor,aslında çok güzel bir özellik ama kapatılabilir olsaydı bol feedbackle kullanılırken sorun yaratmazdı.Riff modundayken kaydettiğiniz bölümü bir şekilde pause yapabilseniz çok daha iyi olurdu,şu anda kapattığınızda siliniyor kaydınız.
Ayrıca kendi bulduğum bir metodu anlatayım.DD6ya solo drivelı sinyali giriceksiniz.Standart delay modunda kısa zamanlı bir delay ayarlıcaksınız.40-80ms filan yeterli.Standart çıkışı alıp isteğe bağlı olarak bir volume pedal bağlarsınız.2.çıkışı alıp isteğinize göre hafif bir efekt bağlıycaksınız.Ben chorus'u tavsiye ediyorum ancak elinizde olan başka efektleride deneyebilirsiniz.Sonra bu iki sinyali birleştirip anfiye giriceksiniz.Ben birleştirdikten sonra kendi yapımım olan bir tone pedalını araya koymuştum smooth,çok sesli, süper bir solo tonu oluşturmuştum.Yapabilirseniz tavsiye ederim.Hatta bunları bir true bypass box a girerseniz açıp kapatmakta sorun olmaz.Bunuda Şebnem Ferah'ın Hoşçakal şarkısının solosunda kullanıyordum.DD6'sı ve gerekli ekipmanı olanlar bence bir şekilde denesin.Yapmak isteyen arkadaşlar buraya mesaj yazarsa yardımcı olmaya çalışırım.
 
Winston91 demiş ki:
reverse modunun bahsettiğin ayarını bulamadım:) ben potları saat yönüne göre tekrar yazabilirmisin.

pedalı sattım o yüzden çok iyi hatırlamıyorum.Aklımda kaldığı kadarını yazayım ama deneyerek bulabilirsin.efekt level'ı minimuma yakın bir değere getir.feedback saat 8 vaya 9 yönünde olsun.time ise yine yaklaşık olarak 8-10 yönünde olsun.işin mantığı basit aslında.normal delay gibi ambiyans yaratıyo ama tersten çaldığı için daha farklı oluyo.
 
Geri
Üst