Yurtdışına uçuşumla ilgili... ACİL! LÜTFEN OKUYUN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

Yurtdisina konservatuar sinavları icin gidecegim fakat elektro gitarımı kabin bagajı olarak ucaga almadiklarini yeni ögrendim. Şirket Ryanair. Tecrübeli arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Bu şirketle ilgili durumları bilen var mıdır? Bilet sayfasındaki enstruman notunun olduğu fotoğrafını aynen paylaşıyorum. Fazla zamanim yok gercek garanti bir çözüme ihtiyacim var! En son düşündüğüm şey bir hard case bulmak ve gitarımı bubble(baloncuklu koruyucu) ile sarıp case ile bagaja vermek. Şuanda bir hard case yo gitarımın modeli ''Ibanez SA ''. Hardcase bulmak veya alternatif bir çözüm için önerileri de bekliyorum. Maddi durumum şuan yok, umarım yardım edebilen birileri çıkar da çözebilirim.
Capture.JPG
 
Hard case al. Sonra herhangi bir yerden aşağıdaki gibi levha alman lazım:


Hard case içine en alta uygun şekilde maket bıçağı ile kes. Üstüne gitarı koy. Levhayı parça parça kes ve içine doldur. Tabanı nasıl yaptıysan en üstü aynı şekilde yap.

A4 kağıda içinde gitar olduğunu, konservatuar okuduğunu ve çok çok kibar bir dille dikkatli olunmasını istediğini yaz. bu kağıdı görünen her yüzeye yapıştır. Bunu Türkçe ve İngilizce yaz.

Teslim ederken gene aynı şekilde durumu açıkla.

En önemlisi ve en komiği: Sakındığın şey başına gelir :D
 
Ben çok gitar taşıdım uçuşlarda, tavsiyem gitarın cuk oturacağı bir hardcase'e yatırım yapman. Üstteki arkadaşın tavsiyesi de iyi önlem olarak, hiç yapmadım ve şu ana kadar bagaja verdiğim gitarlara hiçbir şey olmadı, ama temkinli olmakta fayda var mı, tabi ki var. Kontuarda bagaja verirken kırılgan etiketi isteyebilirsin, kağıda yazarsan tabi ki bagaj elemanları okumayabilir.
 
Firmayı arayıp sorduysanız gitar için ekstra bilet almanızı söylemişlerdir, ben de bilet almıştım fakat daha sonraki uçuşlarımda hiçbir şey demeden kabine 2 gitarla girdim ve sorun olmadı. Herhangi bir ücret de ödemedim , uçağa erken binip kabin bagajından yer kapmaya bakın. Türkiyeden giderken sorun olmaz ama dönüşte sorun yaratabilirler,en azından giderken ücret ödememiş olursunuz.
 
Ben de arkadaşa özelde bahsetmiştim burda da yazmış olayım; Yurt dışına sürekli gider gelirim, her gidişimde de yanımda mutlaka bir gitar olur, Pegasus ve THY ile uçtuğumda el bagajı verirken “bu arada yanımda bir gitar var” dediğimde “ha tamam” falan diyorlar, sadece üzerine bir etiket yapıştırıyorlar el bagajı olarak geçmesi için, ve bagaj hakkımdan bile saymıyorlardı.
 
yurtiçi uçuşlarda taşırken el bagajı olarak sayılmıştı benim deneyimimde ancak önemli olan bi nokta ryanair biraz gıcık bir firma diye hatırlıyorum bir metal aletleri var ve bu alete sığmayan elbagajlarını bile almıyorlardı doğru hatırlıyorsam girişte baya sorun yaşayan insanlar olmuştu. Şirketler ve tutumları çok önemli ülke içinde sorun çıkartmıyorlar ama bazı firmalar katı olabilir dikkat etmek lazım.
 
Şans meselesi biz ukraynaya konser için giderken gidişte sorun etmeyip dönüşte edip bagaja aldılar manyetiklerim microphonic şuan kesin tavsiyem ya hardcase al ya da arkadaşların da dediği gibi sök bavula koy
 
Pek çok havayolu özellikle Türkiye'deki havayollarinda kabine gitarla girmeniz hic bir problem oluşturmaz. Fakar Ryanair gibi low cost bir firmada kabin içine alinan el bagajlarindan bile ücret alinmakta. Bu sebeple girişte gitarin problem yaratabilir hatta kargo kismina almalari durumunda dahi ücret isteyebilirler. Yukaridaki arkadaşlarin belirttigi gibi case alarak kargo kismina koymak veya sapi ayirarak valizinize almak en güvenli yok gibi. Ryanair için kabine gitari (bilet almadan) zorlamayi denememenizi tavsiye ederim.
Şimdiden iyi ucuslar ve sinav için bol şanslar =)
 
Diyeceklerim kendi kişisel görüşüm ve katılmayanlar olabilir. Bolt-on bir gitarın sapını sökmek bence gitarı sakatlamaktır. Geçmişte 2 defa hata olarak yaptım ve gitarlarım dengesizleşti.
 
Genelde arayıp sorunca bilet almanız lazım vs. diyorlar ardından elinizde gitar kabine girince bir şey demiyorlar, kucağında götürüyorsun, yurt içi uçuşlarda ben hep yanıma aldım yurt dışı uçuşlarda yanına alan bir çok tanıdığım var ama firmaya göre değişkenlik gösterebilir. THY ve Pegasus'ta bir sıkıntı olmuyor.
 
Geri
Üst