Mooer Micro serisi pre-amp pedalları hakkında görüş?

Evet, bir süredir Senkop Müzikte de satışta.
Yalnız tuhaf bir şey var. Aynı mimariye sahip olmalarına karşın Preamp Live neredeyse sürekli olumlu eleştiriler alırken GE 300 konusunda yorumlar aynı düzeyde heyecan verici veya övgü dolu değil. Bu muhtemelen Preamp Live'ın özgün bir cihaz olması, GE300'ün ise pek çok rakibinin bulunması ve Mooer ürün yelpazesindeki diğer ürünlere kıyasla çok pahalı olması ile de ilişkili. Bir Mooer cihazına 4000 TL vermek ne yazık ki bana da cazip gelmiyor. Mooer henüz müşteri desteği ve kalite güvencesi anlamında bu kadar pahalı bir ürün açısından güven telkin edebilen bir firma değil ne yazık ki. Şunu fark ettim: Bütçem uygun bile olsa bu cihazı gönül rahatlığıyla gidip alamazmışım. Eğer güvenilir birileri kıyaslamalı değerlendirmelerle çıkıp "amfi-stompbox simülasyonları anlamında Line 6 Helix'ten kesinlikle daha üstün" diyebilse benim için durum değişebilirdi belki, ama şu ana kadar Mooer bu konuda açık ara önde diyen de yok ne yazık ki. O nedenle ürüne mesafeliyim bir miktar.

Benim Ge300'üm şu an stüdyoda beklemekte, birkaç güne tatilimi bitirip dönüp onun üzerine de kapsamlı bir inceleme yapacağım. Bildiğim kadarıyla içindeki FX harici kısım Preamp Live ile birebir aynı, tone capture özelliği buna dahil. Ancak Preamp live 2000'e alınabilirken Ge300'ü 4800e almak mantıklı mı, aradaki FX kısmı bu kadar fark yaratır mı tartışılır. Benim tek pozitif yaklaşım sebebim, bir delay, reverb ve tuner pedalı üstüne bir de power unit almak, üstüne bunlar için kablolar almak, pedalboard yaptırmak 2000 Tlyi buluyor. Üstüne biraz daha koyup all in one bir ürün olması daha makul göründü. Bir de fiyat olarak biraz daha uyguna geldi farklı dinamikler olduğu için şahsım adına. Şunu söyleyebilirim; Preamp Live aldığımda güncellemelerle alakalı bir problem yaşadım, hem Mooer müşteri hizmetleri hem Senkop Müzik fazlasıyla seri ve etkili yardımcı oldu, doğrudan değişim sağladılar hiç ikiletmeden. Tonal anlamda da, işi sadece metal olan birisi olarak sadece sololarda biraz daha boost ve fx arayan birisi olarak beni tatmin edeceğini biliyorum, preamp, poweramp, kabin ve gate konusunda preamp live ile tecrübe edindiğim ve aynı sisteme sahip olduğu için. Ancka kimisi var dijital delaylere düşman sırf o ses zaman içinde kaybolarak azalmıyor diye. O konuda farklı tarzlarda çalan insanları ne kadar tatmin edecektir, cevap verecek bir deneyimim yok.
 
Preamp live modellemeleri GE serilerine entegre ediliyorsa daha düşük modellere bakılabilir. GE-200 hatta yeni çıkan GE-150 fiyatı uygunsa değerlendirilebilir. Tabii ki bir takım özelliklerden (switch vs) feragat edileceğini de hesaba almak lazım.
 
Geri
Üst