Gitaristler için Beste ve Gitar Öğrenme Programı, Tonelib JAM

Ben gitarist değilim ama hemen her yazılıma bir göz atar, denerim. Tonelib, ücretsiz yazılımlar yapıyor ve bu da onlardan biri. Hemen her DAW piyano düzeni üzerine kurulu iken, bunun farkı gitaristlere yönelik oluşu. Forumda birkaç yerde nasıl beste yapacağını soran arkadaşlar vardı. Onlara da bir şarkı yapısını göstermesi açısından önemli bir program bence.

Program içerisinden veritabanına erişip, pek çok meşhur şarkıyı yükleyebiliyorsunuz. Tabii bunlar midi ve multitrack olarak açılıyorlar. Sonrasında istediğiniz kanalı kapatıp, onun yerine enstrümanla eşlik edebilirsiniz. Neticede parçanın hızını ayarlamak da elinizde.


jam_screen.png


Windows, OS X ve Ubuntu versiyonları mevcut:

 
Bir yanlış anlaşılma olmuş. Bu DAW (Digital Audio Workstation) yazılımı filan değil. Guitar Pro alternatifi bir yazılım görebildiğim kadarıyla. Gitar-telli enstrüman için geliştirilmiş bir şey olduğundan zaten gitar tabanlı olmasında şaşırtıcı bir şey de yok.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Midi açabilme ve ses kaydebilme özelliklerini görünce ben direkt DAW sınıfına soktum ama şimdi yeniden baktığımda sadece midi veya Guitar Pro formatıyla export alınabiliniyormuş. Ben Guitar Pro'yu bilmediğim için olsa gerek, bu JAM bulunur hint kumaşı gibi görünmüştü.
 
Geri
Üst