İnceleme Mooer Preamp Live

Selamlar,

Birkaç vakittir mevzubahis ürün için inceleme vaadlerinde bulunuyordum forumda, hem geçen sürede denk geldiğim kullanıcılardaki artış hem de alet üzerine gelen ciddi birkaç güncelleme ile kapsamlı bir yazı yazılabilir durum oluştu.



Öncelikle Preamp Live ne işe yarar; özünde sahneye çıktığınızda FX harici ihtiyaç duyacağınız herşeyin barındığı portatif bir cihaz diyebiliriz. Preamp / Poweramp / Kabin / Noise Gate / Boost ana başlıklarında toplayabileceğimiz birçok farklı kavram üzerinde ayarlamalar yapmanıza müsaade etmektedir. Bunların her birine kısmen detaylı bir biçimde değineceğim.

Preamp katına baktığımızda clean konusunda endüstri standartı olmuş amfilerden kült hi gain amfilerine, bunların rhythm/lead veya clean kanallarına, electric gitar amfilerinin yanında akustik gitar simülatörleri ve Ampeg markasına ait 2 bass amfisi barındırmakta. Preamp kaliteleri kesinlikle diğer markalardan sıyrılmasına sebep olacak kadar başarılı. "Fiyatına göre iyi" benzeri bir durum bulunmamakta. Üstelik Kemper veya Axe FX gibi high-end aletlerden bildiğimiz profilleme olayı bu alette Tone Capture adı altında sunulmakta. Youtube üzerinde birkaç video inceledim ve gerçekten şaşırttı beni ancak aleti kullanıp kendim deneyene kadar hep bir "acaba" içindeydim. Sonrasında birçok farklı amfide denemeler yaptım ve sonuç gerçenten Aynısı düzeyinde. Bununla alakalı birkaç dosyayı başlığın sonuna ekleyeceğim, sahip olan arkadaşlar kendi aletlerine atıp deneyebilir, ilerleyen dönemlerde bir banka yaratılabilir.

Poweramp kısmında ise son güncelleme ardından inanılmaz bir lamba çeşitliliği gelmiş durumda. Bu noktada söylenebilecek çok fazla birşey yok. Tuşe tepkisi hala bir analog cihaz seviyesinde olmasa da ben aleti sahnede kullanma amacıyla edinmiş biri olarak dinleyicilere sunduğum kaliteli bir ton için çalım keyfimden veya 50 kiloluk kafa kabin taşıma heyecanından feragat edebiliyorum. Jazz'ı plaktan dinleyeceksin perspektifindeki kişilerin tatmin olmama ihtimali bulunan bir alet ancak ben farklı lamba tiplerinin tona bu denli etki edebildiğini görünce bir süre sonra preamp tweakingi bırakıp sırf lamba ve presence ayarlarıyla oynamaya başladım. Özellikle presence ayarının headrooma etkisi çok fazla, bugüne kadar presence olduğu iddaa edilen özelliklere sahip birçok prosesörde sadece üst frekanslarda bitcrusher yemiş hale gelen tonları hatırladıkça, daha da takdir ediyorum bu konudaki gerçekçiliği.

Kabin kısmı ise sonsuz bir durum diyebilirim. Aletin içindeki kabin ve mikrofonlar iyi mi? İyi. Beni kesti mi? Hayır. Takip ettiğim birçok metalci Ownhammer Heavy Hitter paketi kullanırken ben neden uğraşayım ince ince uğraşıp sweet spot bulmaya. Kafayı kırmak isteyenler için 30'dan fazla kabin seçeneği var, bi 20 - 30 tane de kendi IR'larınızı atabilmeniz için slot bırakılmış. Ben harici IR kullananlardanım, pek değerlendiremiyorum.

Noise Gate'den bahsedecek olursak, ISP Decimator ve Fortin Zuul bu konuda en çok adı anılan pedallardan. Birisi daha soft diğeri daha ataklı bir gate uyguladığı için kullanıcılar ikiye bölünmüş durumda biraz. Bu alette ise tam arasında. Şehir elektriğinin saçmaladığı yerlerde gate thresholdunu sonladığımda bile tüm dip sesi keserken tondan veya sustainden kayıp yaratmıyor. Ayrıca Pre/Post gate olarak iki seçenek sunuyor. 2. El ISP Decimator'a 1000 Tl vermek mantıklı mı? Çok tartışılır.

Boost kısmında ise alet V1 haliyle geliyor, 1.1 güncellemesinde de buraya elleşilmemişti ancak 2.0 güncellemesi ile 8 - 10 adet boost pedalı Pre olarak 2 - 3 adet dB boost pedalı da Post olarak kullanılabilir hale geldi. Drive ve Level seçeneklerinin yanında Mid/Treble/Bass olarak müdahale sağlaması da electric tonuna ek olarak bass için kemik tonlar yaratırken sadece belirli frekans aralığına daha baskın bir drive sağlamakta. Bu da kişisel kurcalama sürecimde keşfettiğim detaylardan birisi.

Stok tonlar ile hazırladığım kısa videoyu şuraya bırakıp konuyu toparlayalım.
*Reklamlar*



Alet alınır mı? Bu fiyat aralığında bulunabilecek en portatif ve F/P canavarı ürün. Tek powera 600 tl, board'a 500 tl, Tuner'a 400 tl, Radar'a 750 tl harcamışken kurulu setupı dağıtıp buna yöneldim. Evinizde FX loopu ve 10 - 12" speakerı olan solid state bir amfiniz varsa o amfiyi her yola getirir, 5 - 8" düzgün referans monitörünüz varsa çalmak istediğiniz şarkılara stüdyo kaydı kıvamında tonlarla (Referans monitörü olan kişi zaten araya en azından bi Fab-Q/C/MB, keyifçiyse Bx_Shredspread vb atmayı ihmal etmez bence) keyifle eşlik ettirir.

Kötü yanı nedir? TUNER KOYMAYI UNUTMUŞLAR, bu kadar şeyi bir araya getiriyorsun, hayrına bi tuner özelliği eklesen de ben hala Tu-3'ü yanımda taşımaya mecbur kalmasam veya sahnede çekilen fotoğraflarda herşey estetik iken headstocklarda saçma yeşil bir ışık parlamasa fena mı olurdu? İnanıyorum ki güncelleme ile o da bir şekilde entegre edilecektir.

Ürün bir adet printer kablosu olarak andığım kablo ile geliyor, bu kablo aracılığıyla güncelleme işlemlerini yapıp aletin yazılımı ile eş zamanlı kontrol edebiliyorsunuz. Mac kullanıcıları bu yazılımı ilk kurduğunda *Hasarlı DMG* hatası alabilirler, bunun çözümü için, terminali açıyoruz ve

sudo spctl --master-disable

yazıp enterlayarak şifre girip devam ediyoruz, sorun çözülüyor. Bununla birlikte bluetooth ile cihazı kontrol edebilmekteyiz yine ancak yer yer bağlantılarda kesilme vb yaşanmakta, bunun da yine bir güncellemeyle biraz daha düzgün bir hale geleceğine inanıyorum.

Son olarak stüdyo ortamında Jb/59 manyetiklere sahip Jackson KV2 gitar kullanarak modellediğim

Marshall JCM800 Drive
Mesa Dual Rectifier Lead
ENGL Stevie Morse Hi Gain
Peavey 5150 Hi Gain

kanalına ait .mo uzantılı dosyaları ekliyorum. Yaklaşık 30 - 35 kafa amfiye erişimim bulunmakta, içinde Jazz Chorus veya Cornford gibi az bulunur amfiler de var, fırsat ve ilgi oldukça karakterine uygun gitarlarla - Gibson Lucille, Suhr Modern Pro vb - profilleyerek yine burada paylaşabilirim, benzer imkanlara sahip arkadaşlar da bu içeriği genişletirse mutlu olurum. İnternette benzer arşivler bulunmakta ancak lamba sağlamlığı, kullanılan gitar, amfi ayarları vb birçok parametreden habersiz şekilde yapılmış profiller çok faydalı olmayacaktır bence. Benim burada paylaştıklarım da sizin gitarınız ve manyetiklerinizle ne kadar anlaşır bilemiyorum. En azından bu konuda biraz daha samimi iletişim kurarak ihtiyaca yönelik modeller çıkartabiliriz.

 
Bu yazı üzerine gaza gelip aldım geçenlerde, @blackfriday666 sağolsun, güzel açıklamış. Birkaç kelam edeyim ben de:

Önce kendi soruma cevap vereyim ... Katana 100 ile gayet iyi oldu. Ama daha iyisi, açıkçası referans monitör ile kullanmak. Katana'ya veya herhangi bir amfi için Mooer'ın Output'unu Return'e bağlamak gerekiyor. 4-cable, send-return vs daha karmaşık bağlantılar da mümkün ama amacı farklı, ben plug'n play düzeyinde anlatıyorum. Output-Return yapınca Katana preamp katını ve EQ'yu bypass ediyor, geriye sadece efektler, presence ve master volume kalıyor. Bunu yapınca Mooer üzerinden cab sim kapatmakta fayda var çünkü Katana'nın power katı zaten EL34 modellemesi ve kendi 1x12 hoparlörü var yani power sim ya da cab sim yapmanıza gerek yok.

Monitör ile çalıyorsanız durum farklı o zaman hem power sim hem cab sim Mooer üzerinden bir tık ya da bir düğme ile açılıyor ve önünüze bir derya çıkıyor. Monitör ile ilgili tek sıkıntım Roland CM-30 kullanıyorum, oldukça iyi ama açıkçası stereo olarak daha üst seviye ref monitörler daha iyi randıman verecektir.

@BSBlog 'un sorusuna karşılık: açıkçası pedal kullanmak aklıma bile gelmedi, o kadar iyi preamp modellemeleri var ki ve yetmezmiş gibi booster için de iyi seçenekler var, bu durumda pedal gereksiz kaldı. Denemedim ama tahminim iyi performans verecektir. Mooer'de hem pre hem post noise gate seçeceği olduğundan en gürültülü pedal bile rahatlıkla bağlanır tahminimce.

iPhone üzerinden app ile kontrol ettim, bluetooth bağlantı sorunsuz ve app inanılmaz hızlı çalışıyor, herhangi bir ayar değiştirince anında Mooer üzerinde veya düğme çevirince anında app ekranında aynısı gerçekleşiyor.

Peki kime lazım bu alet. Katana varken açıkçası amfi ile kullanmak çok da büyük bir fark yaratmadı çünkü Boss'un kendi yazılımı ile Katana zaten onlarca farklı amfi haline dönüşebiliyor (sneaky amps...). En ideali fx loop olan ama modelleme vs olmayan bir amfiniz varsa - misal HT-5 gibi, yeni Marshall 20w'lıklar gibi (veya DSL 5C), o zaman elinizin altındaki amfiyi çok daha fazla seçenekli hale getirir. Ya da ikinci yol, masaüstünde monitörle kullanacam ama sadece yazılım değil fiziksel bir amfi gibi kontrol düğmelerini elimle çevirmek istiyorum diyorsanız o zaman da muhteşem bir alet.

Bağlantı açısından A/B veya Serial denilen iki opsiyon var. Serial adı üstünde Mooer return'den amfiye giriyor ve direkt power katını kullanıyor. A/B yapınca Mooer bypass oluyor ve amfi kullanılıyor. Bir de ara çözüm var, send-return bağlayıp sonra amfi preamp'ini Mooer üzerindeki kanallardan birine tanıtıp ya amfi ya Mooer yapmadan aynı anda kullanılabiliyor. Yani bir kanal fx loop gibi çalışıyor, kalanı Serial.

Memnun muyum, genelde evet. Açıkçası aldım ama tamamen GAS, şu anda kullandığım setup'a büyük bir katkı yapmadı ama Mooer tek başına muhteşem. İleride bahsettiğim gibi 20'lik bir fx loop'lu lambalı amfiye geçersem ciddi kullanım alanı bulacaktır kendine. Sırf Mesa Petrucci, ya da Randall Satan gibi preamp'lerle oynamak için ara sıra takıyorum setup'a ... :)
 
Bu yazı üzerine gaza gelip aldım geçenlerde, @blackfriday666 sağolsun, güzel açıklamış. Birkaç kelam edeyim ben de:

Önce kendi soruma cevap vereyim ... Katana 100 ile gayet iyi oldu. Ama daha iyisi, açıkçası referans monitör ile kullanmak. Katana'ya veya herhangi bir amfi için Mooer'ın Output'unu Return'e bağlamak gerekiyor. 4-cable, send-return vs daha karmaşık bağlantılar da mümkün ama amacı farklı, ben plug'n play düzeyinde anlatıyorum. Output-Return yapınca Katana preamp katını ve EQ'yu bypass ediyor, geriye sadece efektler, presence ve master volume kalıyor. Bunu yapınca Mooer üzerinden cab sim kapatmakta fayda var çünkü Katana'nın power katı zaten EL34 modellemesi ve kendi 1x12 hoparlörü var yani power sim ya da cab sim yapmanıza gerek yok.

Monitör ile çalıyorsanız durum farklı o zaman hem power sim hem cab sim Mooer üzerinden bir tık ya da bir düğme ile açılıyor ve önünüze bir derya çıkıyor. Monitör ile ilgili tek sıkıntım Roland CM-30 kullanıyorum, oldukça iyi ama açıkçası stereo olarak daha üst seviye ref monitörler daha iyi randıman verecektir.

@BSBlog 'un sorusuna karşılık: açıkçası pedal kullanmak aklıma bile gelmedi, o kadar iyi preamp modellemeleri var ki ve yetmezmiş gibi booster için de iyi seçenekler var, bu durumda pedal gereksiz kaldı. Denemedim ama tahminim iyi performans verecektir. Mooer'de hem pre hem post noise gate seçeceği olduğundan en gürültülü pedal bile rahatlıkla bağlanır tahminimce.

iPhone üzerinden app ile kontrol ettim, bluetooth bağlantı sorunsuz ve app inanılmaz hızlı çalışıyor, herhangi bir ayar değiştirince anında Mooer üzerinde veya düğme çevirince anında app ekranında aynısı gerçekleşiyor.

Peki kime lazım bu alet. Katana varken açıkçası amfi ile kullanmak çok da büyük bir fark yaratmadı çünkü Boss'un kendi yazılımı ile Katana zaten onlarca farklı amfi haline dönüşebiliyor (sneaky amps...). En ideali fx loop olan ama modelleme vs olmayan bir amfiniz varsa - misal HT-5 gibi, yeni Marshall 20w'lıklar gibi (veya DSL 5C), o zaman elinizin altındaki amfiyi çok daha fazla seçenekli hale getirir. Ya da ikinci yol, masaüstünde monitörle kullanacam ama sadece yazılım değil fiziksel bir amfi gibi kontrol düğmelerini elimle çevirmek istiyorum diyorsanız o zaman da muhteşem bir alet.

Bağlantı açısından A/B veya Serial denilen iki opsiyon var. Serial adı üstünde Mooer return'den amfiye giriyor ve direkt power katını kullanıyor. A/B yapınca Mooer bypass oluyor ve amfi kullanılıyor. Bir de ara çözüm var, send-return bağlayıp sonra amfi preamp'ini Mooer üzerindeki kanallardan birine tanıtıp ya amfi ya Mooer yapmadan aynı anda kullanılabiliyor. Yani bir kanal fx loop gibi çalışıyor, kalanı Serial.

Memnun muyum, genelde evet. Açıkçası aldım ama tamamen GAS, şu anda kullandığım setup'a büyük bir katkı yapmadı ama Mooer tek başına muhteşem. İleride bahsettiğim gibi 20'lik bir fx loop'lu lambalı amfiye geçersem ciddi kullanım alanı bulacaktır kendine. Sırf Mesa Petrucci, ya da Randall Satan gibi preamp'lerle oynamak için ara sıra takıyorum setup'a ... :)
Değerlendirme için teşekkürler.
Öncelikle, gazınız geçer de satmak isterseniz bir görüşelim derim. Ehem:))))
Epeydir aklımda bu cihaz, iki şeyi merak ediyorum. Birincisi, overdrive tonlarının ne kadar hızlı "kırıldığı". Yani volüm potu ile oynadığımda farklı karakterler alabilir miyim ?
İkincisi de (ter)temiz ton mecrası. Malum, ben de ID TVP'nin gainli sounldarından memnun kalmıştım, ama temiz tonlarda hafif bir gecikme ve yapaylık hissediyordum. Mooer ile de bu sorun hissediliyor mu ?
Yüksek gainli tonlarda iyi iş çıkardığına eminim, çünkü bu alanda zaten dijitaller uzun süredir başarılılar. Elimdeki Fender simülasyonu yapan mini Mooer preamfi pedal da bu anlamda hiç fena değil.
 
Öncelikle, gazınız geçer de satmak isterseniz bir görüşelim derim. Ehem:))))

GAS zaten bu demek değil mi? Aldığım gün geçti ... neden olmasın, konuşuruz :)

Volume pot'u ve de manyetik kombinasyonları ile (H-S-S) oldukça "responsive" diyebilirim. H-H ile de aynı aslında. Yani sorunun cevabı farklı karakterler alınır evet ama özellikle TEMİZ konusunda sorulacak en son kişilerden biri benim. Clean ses duyduğumda lan jack mı çıktı, ya da voltaj mı düştü filan diye tepki veren bir insanım. Clean benim için amfideki OD düğmesine basmadan önceki sessizlikten ibaret. O yüzden ahkam kesmeyeyim bu konuda. Gitarı elime alabildiğim kısıtlı vakitlerde açıkçası kendi ekipmanımdan duymak istediğim ton Mark Morton'un Mesa'sı, ya da Ola'nın Satan'ı filan olur....
 
Selam. Güzel yorumlarınızın üzerine bu ses elde etme konusunda sıfır tecrübeli biri olarak amatör sorular sormak istiyorum. (Son birkaç günümü youtube da preamp live hakkında videolar izleyerek geçirdim buraya bakmak yeni aklıma geldi)
Amfimi kayınçoya veriyorum gitara başlıyor ergencik

1. Elimde Roland Rubix 22 ses kartım ve M1 Alesis monitörlerim var.
a) Preamp live önce rubix e girip oradan mı monitörlere gitmeli?
b) Preamp live yanına bir di box alıp onu mu monitörlere girmeli?
c) Preamp live çıkışı direk monitörlere mi gitmeli?

2. Fx loop döngüsüne gireceğim modülasyon pedalları olsun istiyorum. Bu bağlantıları bilale anlatır gibi çizmenizi istesem veya doğrudan bir video ile anlatsanız, üzerine canlı performans için mixer çıkışını nasıl kullanacağımızı anlatsanız çok iyi olur çok da güzel iyi olur düşüncesindeyim. Kafamı karıştıran nokta hem harici pedalları hem de stüdyoya veya sahnede preamp live ın etinden sütünden nasıl sonuna kadar faydalanacağını "zayıf hatta hiç olmayan ses bilgimle" hiç anlayamıyor oluşum.

Bu sorular yüzünden amfi mi alsam diye düşünmeye geri dönmüşken başlık çok iyi geldi. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
1. a) Preamp live önce rubix e girip oradan mı monitörlere gitmeli?

Rubix'e girmeli çünkü Live'in çıkışları mono, ancak siz çift monitörden dengeli şekilde duymak için ses kartına girmelisiniz ki birşey kaydederken veya bir şarkıya eşlik ederken tek taraftan duymayın.

b) Preamp live yanına bir di box alıp onu mu monitörlere girmeli?

Di Boxa ihtiyaç yok, doğrudan tek monitöre de girilebilir eğer aktif monitörse veya alette bir XLR bir çivi çıkış bulunmakta, eğer çift monitör olacaksa ve iki tip girişe de sahipse Xlr'ı birini çiviyi birine yönlendirebilirsiniz. Yine de bunun yerine ses kartına girmek daha kolay olur.

c) Preamp live çıkışı direk monitörlere mi gitmeli?

Bahsettiğim gibi, olur ama tamamen angarya.

2. Eklediğim linkte doğrudan aletin kullanım kılavuzunda FX Loop bölümünün şemaları bulunmakta. Nasıl bir dizilim yapmak istiyorsanız ona göre hareket edebilirsiniz. Sahnede de normalde pedallarınız + amfi kafanız + kabininiz + mikrofonunuz olarak hareket ederken benzer şekilde pedallarınız + Preamp Live'iniz olarak hareket edebilirsiniz çünkü alet amfi kafa kabin ve mikrofon olayını sağlıyor.

Kullanımla alakalı da, emin olamıyorum ancak varsayalım ki Wah doğrudan amfi önüne girilirken reverb ve delay FX looptan giriliyor. Siz boardı dizerken gitarınızı waha yollayıp onu P.L inputuna yollayıp sonrasında nasıl gerçek amfide FX loopa reverb delay giriyorsanız P.L FX send ve return kısmına giriş çıkışları yapıp outputu da doğrudan sisteme yollayabilirsiniz.
 
Tekrar selam.

Aleti satın aldım. İş bilgisayarımda update ile ilgili bir sorun yaşadım ancak benden kaynaklıymış. 2.0'a iş bilgisayarımdan yükselttim. Bakalım akşam evde neler olacak :)
 
Son düzenleme:
Selam dostlar. Pod HD300'den Mooer GE300'e geçsem amfi ve kabin simülasyonları olarak tatmin olur muyum sizce high gain tarafında.
Mooer preamp ve GE 300 arasında ton kalitesi farkı var mıdır? Elimde delay, noise gate, ekolayzır filan var. Fakat almışken GE300 alayım diyorum. Ne dersiniz?
 
Selam dostlar. Pod HD300'den Mooer GE300'e geçsem amfi ve kabin simülasyonları olarak tatmin olur muyum sizce high gain tarafında.
Mooer preamp ve GE 300 arasında ton kalitesi farkı var mıdır? Elimde delay, noise gate, ekolayzır filan var. Fakat almışken GE300 alayım diyorum. Ne dersiniz?
Şuradan biraz bilgi edinebilrsiniz.
blackfriday666 buna en iyi yanıt verecek kişi sanırım çünkü her ikisini de kullandı. Higain tarafından memnun olursunuz diye düşünüyorum çünkü blackfriday de özellikle higain tonlarından memnundu.
Ben kullanmadım ama Preamp Live kadar cazip gözükmüyor bana GE300 nedense. Denemek lazım sanırım.
 
Selam dostlar. Pod HD300'den Mooer GE300'e geçsem amfi ve kabin simülasyonları olarak tatmin olur muyum sizce high gain tarafında.
Mooer preamp ve GE 300 arasında ton kalitesi farkı var mıdır? Elimde delay, noise gate, ekolayzır filan var. Fakat almışken GE300 alayım diyorum. Ne dersiniz?

Vaktinde Pod HD300,500,500x de kurcalamış birisi olarak cevapladığımı belirteyim öncelikle. Preamp katındaki teknoloji olarak Ge300 ve HD300 arasında devasa bir fark göremiyorum, muhtemelen üretildiği yıl olarak Ge300 çok daha güçlü DSP'ye sahip olduğu için biraz daha başarılıdır ancak sahnede vb aşırı hissettirmez bunu. Yine de HD300 bazı amfi modellerinde, özellikle tiz karakteri yüksek olanlarda *Ucuz Prosesör Distortionı* tadını veriyor. Böyle bitcrusher verilmiş gibi, hafif cızırdamalı. Bir de Ge300'ün sahip olduğu Tone Capture mevzusu var ki, bu preamp katında bile özünde çok fark olmasa da HD300'ün fersah fersah önüne geçmesine sebep oluyor.

Ancak asıl fark Power Amp ve Kabin noktasında yaşanıyor. Hatırladığım kadarıyla HD300 içinde IR Loader özelliği bulunmuyor ama Ge300'deki bu özellik bi anda size en profesyonel stüdyoların kabin ve mikrofonlama sonuçlarına erişim şansı sağlıyor, doğru IR paketlerini bulabilir/satın alabilirseniz. Aletin kendi içindeki kabin simülasyonları da başarılı ancak bi noktada benim istediğimi vermiyor. Kısıtlı hissettiriyor. Ben de kendi kabin IR'larımı atıyorum Ge300'e.

Asıl yol ayrımı şurada, bu saydığım özelliklerin hepsine Preamp Live de sahip ve 2000 Tl, Ge300 ise bunların üstünde tuner, wah, reverb, delay, synth vb efekt/modülasyon katına sahip ve 4800 Tl. Aradaki 2800 Tl gerçekten sırf o kısma sizin için değer mi? Ben Preamp Live kullandım gayet memnun şekilde, hatta 2 gün önce İstanbul'da bir konserdeydim, daha çok solo atıyor diye Ge300ü diğer gitaristimize verip onun Preamp Live'ini ben kullandım ve gayet mutluydum hala. Ancak Preamp Live'de olmayan tuner yüzünden Tu3 taşıma gerekliliği benzeri birkaç minimal ihtiyacın üst üste binmesi ve bazı diğer mevzular beni bu güncellemeye yöneltti.

Ancak para kısıtlıysa ve FX katı o kadar da hayati değilse eğer, Preamp Live de HD300'ün üstünde bir kalite mutlaka sunacaktır, ama diyorsanız tek seferde çözülsün, eldeki pedalları da satın Ge300'e yatırın çünkü denkleri olan aletler şu an 10 - 15K civarında. Segmenti için ciddi bir F/P ürünü.
 
Preamp Live'daki USB çıkışından PC'de prosesörlerdeki gibi direkt kayıt yapabiliyor muyuz? Ses kartı varmış gibi içinde. GE200'de mesela record vs. yazıyor usb için ama preamplive'da düzenleme için bağlayın yazmışlar.
 
Preamp Live'daki USB çıkışından PC'de prosesörlerdeki gibi direkt kayıt yapabiliyor muyuz? Ses kartı varmış gibi içinde. GE200'de mesela record vs. yazıyor usb için ama preamplive'da düzenleme için bağlayın yazmışlar.

Yaklaşık 1.5 sene önce Ge300'e geçtiğim için detaylı hatırlayamıyorum ama sanki yapılamıyordu. İlk mesajımdaki videoya baktım, eğer böyle bir seçenek olsa outputtan çıkış alma ihtiyacım olmazdı. Belli ki outputtan çıkıp ses kartına girmişim kayıt için. Yine de belki güncelleme gelmiştir, mümkün olmuştur, aleti güncel kullanan birisi bilgilendirse daha doğru olur.
 
Yaklaşık 1.5 sene önce Ge300'e geçtiğim için detaylı hatırlayamıyorum ama sanki yapılamıyordu. İlk mesajımdaki videoya baktım, eğer böyle bir seçenek olsa outputtan çıkış alma ihtiyacım olmazdı. Belli ki outputtan çıkıp ses kartına girmişim kayıt için. Yine de belki güncelleme gelmiştir, mümkün olmuştur, aleti güncel kullanan birisi bilgilendirse daha doğru olur.
Valla bilen varsa çok iyi olur gerçekten aslında GE200 düşünüyordum sonra incelemenizi gördüm, Youtube'da da biraz ses örneklerine baktım amfi modellemeleri GE200'den daha güzel geldi kulağıma. Ses kartım yok HT5 amfim var evde amatörce kayıt alabilmek için USB kayıt imkanı güzel olur diye düşünüyordum.
 
Do-Re'de kampanya vardı 4.400e bırakıyorlardı. Vay arkadaş...

Thomann veya Amazon derim bu durumda.

EDIT: Amazon daha pahalıya geliyormuş baktım :) Thomann en mantıklısı.
 
Do-Re'de kampanya vardı 4.400e bırakıyorlardı. Vay arkadaş...

Thomann veya Amazon derim bu durumda.

EDIT: Amazon daha pahalıya geliyormuş baktım :) Thomann en mantıklısı.
Dor-re'de 5500 TL. Senkoptan daha hesaplı olması enteresan, Mooer söz konusu olduğunda çok daha makuldur genlde fiyatları.

Ben bu cihazı ikinci el olarak iki-üç hafta filan önce aldım. Kaça aldığımı yazmayayım, nazar değmesin.
Ölücü arkadaşlar nasıl kaçırdı onu bilmem.
Bir süre önce 6500 TL'den GT-1000 Core sattım. Sahibinden fiyatları 7500'e kadar çıkarken, kendini akıllı sanan bir kaç arkadaş halen benimle pazarlığa yelteniyordu, sonra kafası çalışan birisi anında aldı cihazı benden.
Şu anki sahibinden fiyatı:

İkinci elde kafası çalışanlar için halen fırsatlar var.
 
Geri
Üst