Analog Setup Önerisi

merhaba sevgili forumdaşlar. tecrübenize güvenerek bir kaç soru sormak istiyorum.

processor işini bir kenarı bırakıp, ikinci ellerden temiz bir analog setup kurmak istiyorum. sizce neler olabilir bu setup'da. ben şöyle ufak bir setup düşündüm.

Chorus
Overdrive
CompressorSustainer
Delay
Noise gate
Sansamp Tri-ac
Bir de bunların hepsinin bağlanabileceği bir power supply çoklayıcı...

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Bütçe ne kadar düşünüyorsunuz? Pedal başına veya tüm setup için? Ne tarz çalıyorsunuz? Overdrive’ı high gain mi yoksa hafif crunch tonu verecek bir şey mi arıyorsunuz?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
bütçenin ucu açık aslında, ama ilk etapta elzem olan şeyleri alıp da processor'den kurtarmak istiyorum. ya da sansamp alıp pod xt live ile birlikte de kullanmaya başlayabilirim. bilemedim. progressive rock / metal çalıyor icra ediyorum normalde
ama şu aralar piyasa işler de mevcut...
 
Overdrive başlı başına bir konu ve boardda sonsuza kadar artabiliyor sayısı :) Bence olmazsa olmaz olanı güzel bir Tubescreamer (kişisel tercihim ts808).

Delay için dijital, analog, tape türevlerinden belirleyip ona göre bir modele yönelmek isabetli olur. Bence mümkünse tap tempolu bir model olsun (Boss dd-7, el Capistan, Trex Reptile2 vb.).

Distortion için bir sürü çeşit mevcut ama klasikler harici bir öneri olarak Fender Pugilist'e de göz atın derim. Türkiye'de çok tercih edildiğini görmedim ama bence epey başarılı bir pedal (fiyatı da göz önünde bulununca), yurtdışı yorumları da genel olarak çok olumlu.

Son olarak da eğer birkaç modülasyon bir arada olsun derseniz elimde Marshall rg-1 var satıyorum dilerseniz mesaj atın.
 
Od: Ibanez Ts9, Fulltone OCD
Compressor: Mxr Super Comp, Philosopher's Tone, Xotic Sp
Delay: Strymon Timeline, El Capistan, TC Flashback Triple Delay
Modulation: Sadece chorustan ziyade ben olsam multi-modulasyon pedalı alırım, sadece 1-2 şarkıda kullanılacak olsa bile fazlasıyla iş görüyor. Onun için önerim de Nux Mod Force olur, pratik bir pedal ve içinde çok fazla efekt vardı (Chorus, Rotary, Tremolo, Phaser vs.).
Power Supply: Strymon Zuma, Voodoo Lab Pedal Power 2, Mxr Dc brick
 
Ben AliExpress'den bir TS9-TS808 pedal, bir 10 bant grafik eko, bir de 10luk güç kaynağı aldım. Birde lehim gerektirmeyen kablo ve jack aldım.
Daha sonra JHS AT+, ditto looper, Keeley Caverns v2 ve Keeley Chorus aldım.
Evdeki Dunlop GC95 wah-wah pedalımı stinkfoot'un blogunda anlattığı gibi modifiye ettim. Ben de eskiden kalma bir Line6 Pod v2 ve Boss MT2 de vardı.
Hepsini toplayıp bir pedal board yaptım.
Delay, chorus ve Pod FX Loop üzerinde.
Diğerleri seri.

Noise gate, cab sim ve amfi sim zaten Pod ile yapıyorum.

Bunların hepsi Fender 5E3 klonu tüplü amfiye giriyor. Tek memnun olmadığım konu hoparlör. Para harcama izni çıkınca AlNiCo 12 inç Warehouse yada Celestion alacağım. Amfinin yapımına ödediğim para kadar hoparlöre gidecek (evlat acısına eşit)...

Analog kurulumlarda pedalların dizilimini hemen yapıştırıp bitirme. Hepsini farklı pozisyonlarda dene. Sonra cırt-cırt alıp yapıştırırsın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Şu anda geldiğim son durum ufak takaslar ile

Chorus : yok
Overdrive : Boss OD-20 (gayet sıcak keyifli tonları var sevdim)
CompressorSustainer (Boss-CS3)
Delay : yok
Noise gate : yok
Sansamp Tri-ac yok
Bir de bunların hepsinin bağlanabileceği bir power supply çoklayıcı... yok

Delay olarak ilk etapta DD-7 düşünüyorum. Gönlüm el capistan'dan yana ama çok para şu anda :(
 
Geri
Üst