5way switch üstündeki cover hakkında.

FLEOR-6pcs-Plastic-Electric-Guitar-Parts-5-Way-Switch-Knob-Tip-Cap-Pickup-Selector-Switch-Tips.jpg_640x640.jpg


Fotoğraf temsili ; şu coverı çıkarmak için yukarı doğru kuvvet uygulayıp çekmek dışında bir taktik varmı acaba?
Sx marka bir gitar varda, çekiyorum çekiyorum çıkmıyor, çok fena sıkışmış gibi. Yeni bir pickguard aldım, değiştirmeden önce akıl danışim dedim.
Sert çekince altındaki 5way switch i bozmak veya koparmak istemiyorum.
 
Son düzenleme:
Silikonla yapışmış onlar genelde (benim 2 gitarımda silikondu) silikon çözücü bir madde bilmiyorum ama oraya aradan damlatmak olabilir gibi aklıma bir de o demiri çakmakla ısıtmak geldi ama biraz riskli olabilir bu :D
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
ABD-Mexico fender pickguard ı almıştım Sx e tam oturmadı. Neck tarafında fazlalığı var. Bunu uygun hale getirmek için ne kullanmak lazım acaba fazla zarar vermeden, zımpara veya başka birşey? zımpara kağıdı ise kaç numara vs
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Foto atabilir misiniz? karşılaştırmalı şekilde

IMG_20190521_162356.jpgIMG_20190521_162403.jpgIMG_20190521_162503.jpgIMG_20190521_162508.jpg

elimde şuan düzgün çekebilen bir kamera yok, olduğu kadar göstermeye çalıştım. Üst üste koydum, ilk 2 fotoda alttaki yeni aldığım-üstendeki Sx in kendi pickguard ı, neck tarafında fazlalık var. Diğer 2 fotoda üstteki yeni aldığım pick guard, sol üst kısımda Sx den biraz ufak gibi ama çok sorun olacağını sanmıyorum. Büyük ihtimal 1-2 vida deliğide tam olmayacak ama onları kolayca genişletebilirim sanırsam. Tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Yeni konu açsammı acaba bu konuyla ilgili, başka bu sorunu yaşayanlarında işine yarar.
 
Son düzenleme:
Diğer türlü olsa sorun olurdu fakat bu şekildeyken zımpara ile aynı boyutlara getirilir, mükemmel şekilde otursun derseniz de bir Luthiere (veya bu zımpara/dremel işlerinden anlayan kim varsa artık) halleder.
 
Diğer türlü olsa sorun olurdu fakat bu şekildeyken zımpara ile aynı boyutlara getirilir, mükemmel şekilde otursun derseniz de bir Luthiere (veya bu zımpara/dremel işlerinden anlayan kim varsa artık) halleder.

zımpara ile sanki çok uzun sürer gibime geliyor, jilet ile girişip daha sonra zımpara ile düzeltsem daha mı mantıklı olur sizce. birde kaç numara zımpara almam lazım, daha önce hiç yapmadığım şeyler.
 
bende atlas 188 ve atlas 888 zımparalar var. zamanında akustik gitarımın eşiğini zımparalamıştım önce 888lik ile kabasını aldım sonra 188lik ile son rötüşları yapmıştım çok da güzel olmuştu eli sürtünce pürüzsüzdü. bunlar iş görebilir bu arada bu numaralar zımparanın modelleri sanırım numaraları değil ama herhangi bir hırdavatçıda bulabileceğiniz bir marka olduğunu düşünüyorum.
 
2.jpg
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg


Uzun uğraşlar sonucu hallettim, tamamiyle pürüzsüz olmadı tabi, elimde zımpara yoktu. Hafif törpüledim en son. Daha sonra düzeltirim öğrendim artık tak çıkar yapmayı vs.

Olayı anlatim aynı durumu yaşayan arkadaşlar olursa diye ;

Asıl işe önce jiletle başladım, baktım olmayacak veya kendimi kesecem, dedim ince kısa bir mutfak bıçağına geçim, yavaş yavaş önce orjinal pickguard ı yenisinin üzerine koyup renkli tükenmez kalem ile kesilmesi gereken fazlalıkları boyadım öyle öyle devam ettim, daha sonra gitara koyup bakıp delikler denk gelecek şekilde son rötuşları yaptım.

5. fotodaki arka kısımda köprünün fotoya göre sağ tarafında da biraz fazlalık vardı, oralarıda hallettim elimden geldiğince. İlk defa yaptım böyle birşey, sonuç idare eder gibi duruyor bana kalırsa.
Sırada gitarı sticker yağmuruna tutmak kaldı, 120 tane farklı sticker var elimde :D Hem o hasarlı tarafıda kapamış olurum hem gitara farklı bir hava katarım diye düşünüyorum bakalım.

Şunuda belirtim ; şuan gitarda 8 adet vida takılı, yeni aldığım pickguard ın üzerindeki 3 tane deliğin benim gitarda yeri denk gelmiyor. Orjinal yerleri için pickguard a delik açmam lazım. Sx gitara fender-usa-mexico pickguard alacaksanız aklınızda olsun. He birde volume ve 2 tone knob un tam oturması için alt tarafa 3 tane ufak delik açmak gerekiyor, o potansların dışarıya doğru çıkan metal bölümleri var 1 rer tane, orjinal pickguard da var bunlar ben sonradan fark ettim. Knobların altında kalıyor bu delikler görüntüye sıkıntı teşkil etmiyor.
 
Hoş duruyor hayırlı olsun :) Benim strat sandım bir an. Kırmızı Tortoiseshell pickguardlar da çok iyi duruyor bu rengin üstüne, eğer dış görünüşüne benim gibi obsesif şekilde önem veriyorsanız öneririm.
 
128712



abiler şu 5way switch altında delik, en alttaki tone potansının altında delik, birde orta manyetiğin üzerinde delik var. oralara vida yeri denk gelmediği için vida deliği açtırsam , delik hariç etrafına boyaya veya gitara zarar verirmi?
 
Son düzenleme:
Geri
Üst