Fx Loop

Merhabalar bende Boss Metal Zone var ve fx looptan bağlamazsam çok kötü bir ses veriyor. Ama aynı zamanda fx looptan bağlayınca clean kanalının ayarlarını değiştiremiyorum. Nasıl değiştirebilirim? Amfim Hughes Kettner Attax 80
 
Merhaba, blackstar distortionlarına, rock fabrik effectsin distortionuna, mxr ın distortionlarına bakabilirsiniz. Model belirtmiyorum zira o kadar çok çeşit ve ses rengi var ki en iyisi sizin kendinizin deneyerek karar vermesi olacaktır.
 
Esasen metal zone fx loop için tasarlanmış bir pedal diyebiliriz. Yıllar evvel bir dergide bir butik pedal yapımcısı yazmıştı bu pedal hakkında. Pek çok grup hatta içlerinde metal müzik yapmayanlar bile bu pedalı bu şekilde kullanmış kayıtlarda.
 
ADD Plus'tan Atilla bey ile konuş istersen. Metal Zone pedallarını inputtan kullanılacak hale getirebiliyor modlayarak. Onun modladığı bir MZ kullanmıştım, sattım ve pişmanım. Kullanmasam da bir köşede durmalı idi.
 
Peki fx looptan bağlayıp clean ayarlarını değiştiremiyor muyum?

Ben hiç loopa MZ bağlamadım. Kullandığımı da inputa bağladım hep. Bu soruya Atilla Bey kifayetli bir yanıt verebilir ancak. Fiyatı mütevazi ama kaliteli, inputtan kullanabileceğiniz bir distortion önerisi de isterseniz Ibanez Tube King (kırmızı olan) var. Bir de Hughes & Kettner Warp Factor'ü de bir araştırın isterseniz. Biraz nadir çıkar, fiyatı belli olmaz. Ama stok bir Metal Zone'dan daha fazla tatmin edebilir.
 
Merhabalar bende Boss Metal Zone var ve fx looptan bağlamazsam çok kötü bir ses veriyor. Ama aynı zamanda fx looptan bağlayınca clean kanalının ayarlarını değiştiremiyorum. Nasıl değiştirebilirim? Amfim Hughes Kettner Attax 80

EQ, Boss bd-2, MXR il Torino vs. gibi herhangi bir pedalla clean tonunuzu fx loop'tan ayarlayın, ardından bu pedalı kapatmadan sonrasına bağlayıp mt2'yi devreye sokun ve gerekise dist./level knob.larını ayarlayın .

MT-2 öncesine yerleştirilmiş pedalı iyi kaldırabilen bir pedal, ama öncesindeki pedalın mesela tizleri çok yüksekse bu tonunu sertleştirebilir özellikle sololarda. Bu vb. bir durum olursa öncesindeki pedalın ayarlarından (yarattığımız clean tondan) biraz taviz gerekebilir bir denge oyunu sözkonusu yani...yani önerim bir sorunu çözerken başka bir sorun yaratabilir garatili tavsiye olarak almayın.

Benim tecrübem ama mt-2 öncesinde OCD tarzı bir pedalla hafif kirli plexi soundunda bir sorun yaşamadım. Nux Cerberus, boss jb-2 bu mantıkta "clean" kanal işini hallediyor.
 
Zaten denediğim ve olmadığı için soruyorum acaba bir yolu var da ben mi bilmiyorum diye.
Doğru anlıyorsam siz aslında pedalı doğrudan "return" jakına bağlıyorsunuz.
Effects loop bu şekilde kullanılabilir, ama asıl kullanımı şudur: Gitarı input jakına takıp amfiye bağlarsınız. Amfinin send jakını pedalın imputuna, pedalın output jakını amfinin return jakına takarsınız. Bu şekilde pedal kapalıyken temiz tonla çalıp ayar yapabilirsiniz. Ancak pedalı açtığınızda gain ve ton ayarlarını hassas bir şekilde ayarlamanız gerekir. Çünkü pedal preamfinin arkasında kalacak ve dolayısıyla amfiden açtığınız volum ve gain düzeyi ile pedal boost edilmiş olacak. O nedenle bu şekilde kullanacağız zaman pedalın tüm ayarlarını tekrar yapmanız lazım; muhtemelen normalde açtığınızdan çok daha az bir gain düzeyini kullanmanız gerekecektir. Temiz ton ile distortion tonunuz arasında da EQ ayarı itibariyle ciddi bir fark olabilir, o nedenle biraz uğraşmak gerekir.
 
Geri
Üst