Yamaha DTX 402K Kayıt Alma

Selamlar. Davulumla kayıt almak istiyorum lakin Yamaha’nın DTX402TOUCH uygulamasıyla davulu eşleştirme konusunda sıkıntı yaşıyorum. Cihazda AUX dışında USB B girişi var. Oraya öbür ucu USB A erkek olan bir kablo takıp (yazıcı kablosu) o kabloyu 2 ucu da dişi USB olan kabloya, öbür dişi uca da Apple marka telefonumun şarj kablosunu takıyorum lakin hiçbir belirti yok bağlantıya dair, ben mi beceremiyorum yoksa spesifik bir kablo edinip bağlantıyı o şekilde mi kurmam gerekiyor emin değilim, bilgili biri yardım ederse sevinirim.
 
İnternette 25-30Tl’ye satılan ıRig isimli cihazdan alıp ses kaydedicisi ve kamerayla kayıt yapabilirsiniz. Ben de aynı yöntemi kullanıyorum.
 
Davulun sağlıklı duyulabilmesi için multitrack kayıt almak gerekir. Snare, kick, ziller, tomlar her biri birbirinden bağımsız halde duyulmalıdır. Bence en makulü bilgisayara midi olarak aktarıp sonrasında Superior Drummer, GGD benzeri bir yazılımla resampling işine girmektir. Aksi halde nasıl mikrofon girişinden girilerek kaydedilen gitar asla yola gelmezse, ondan da kaotik bir duruma sürükleyecektir sizi.
 
Geri
Üst