Amfi kabinlemesi

Arkadaslar simdi ben oyle bir alet istiyorum sadece ama sadece amfi kabinlemesini bi pedaldan yapiyim atiyorum direk sisteme girerken felan ama distortionu mu felan kendi dist pedalimdan alayim belki cok absurt bi sekilde anlattim anlatmak istedigim seyi ama... Ben buyuk heveslerle behringer gdi21 in bu olayi yapabilcegini dusunerek aldim ama isteklerime ne yazikki cevap vermedi onla amfi kabinlemesi yapiliyor ama aktif olmasi icin distini acmak gerko hem onun disti hem kendi distimde acinca dogal olarak olmuyo :D sadece bu dedigim sekilde kullanmak istedigim alet nedir acaba? Sansamp triac felan bu gorevi basarabilirmiki acaba?

YArdim eden herkese simdiden cok cok tesekkur ederim...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
yani atiyorum triac gibi bi alette ayarlari(bass mid tre) ve kabinlemeyi yapip gaini tamamen kissak felan die dedim :D bu olay behringerde ise yaramadi ama gaini ne kadar kissamda bi dipsese neden oldu
 
Amfi kabinlemesi dediğin olay nedir? Distortion pedalınla direkt miksere girmek içinse GDI21 aradığın şey birazcık kurcala Tweed modunda bişeyler bulursun. Zaten GDI21 SansAmp klonudur tekrar SansAmp denemene gerek yok. Ya da Preampın varsa aradığın şey Behringer Ultra-G olabilir. Kabin modellemesi yapar bu alet.
 
brit ya da calif modunda drive ı tamamen kıssan da seste drive oluyor, bunu biliyorum. üstüne dist. pedalı da açtığında gürültü fena bi hale geliyor. iyi de bu aletler böyle çalışıyor kardeş tweed den başka seçeneğin yok, sansamp ın da farklı olacağını sanmıyorum sonuçta bu alet onun aynısı. beğenmiyorsan amfi alman gerekiyor :p ama ultra g yi tavsiye ederim denemediysen, ben gdi21 i dist. olarak ve de ultra g yi kabin sim. olarak kullanıyorum ve çıkan tonu boss pedallarla falan almanızın imkanı yok :) hatta çoğu pedalla alma imkanı yok, kabin simülatörü acayip birşey...
 
Selam, istediğin görevi yapan cihazlar var, kolay bulabileceğini sanmıyorum yurtdışından getirtmen gerekebilir...
Mesela en bilineni Hughes & Kettner Red Box Pro var, ADA MicroCAB II veya Voodoo Lab Cab Tone vs... var. Ben de GDI21'i yeni aldım sayılır, bence fiyatına göre fena değil, XLR çıkışından kullanmayı denedin mi?
 
ARkadaslar yardimlariniz icin tesekkur ederim...En iyisi ben birazdaha kurcaliyayim aleti :D Bu arada xlr girisinden denemedim birkac kisi soyledi biseyler ama tam anlamadim ben xlr girisinden gdi21 i direk amfiin preamp katina felanmi gircez tam anlayamadim...
Birde bu ultra g denen alet tam olarak ne ise yario sadece amfi kabinlemesi yapiyo ama ustunde preamp yok o tarz biseymi?
 
yanlış bilmiyorsam gdi amfi modelleyici, ultra g de kabin modelleyici olarak geçiyor. gdinin kağıdına göre eğer amfiye girecekseniz normal mono jack çıkışını, direk mixera girecekseniz xlr çıkışını kullanın diyor, dolayısıyla sahnede amfi olmadan çalmaksa niyetin xlr çıkışından mixera girmeyi dene, tatmin etmezse arkadaşların dediği gibi ultra g deneyebilirsin. ben bir kere xlr çıkışından mixera girerek kullandım (gerçi benimkisi bas için olanı, bdi21, ama aynı şey aşağı yukarı), sonuç fena değildi.

bu arada kabin modellemesi için başka bir alternatif olarak da digitech pedallar var çift çıkışlı, biri normal amfi için birisi de mixer için kabin modellemeli çıkışı, bas>...>bdi21(mono çıkış)>digitech pedal(mixer çıkışı)>mixer olarak kullandım en son öyle de gayet güzel sonuç aldım.
 
vdKa demiş ki:
ARkadaslar yardimlariniz icin tesekkur ederim...En iyisi ben birazdaha kurcaliyayim aleti :D Bu arada xlr girisinden denemedim birkac kisi soyledi biseyler ama tam anlamadim ben xlr girisinden gdi21 i direk amfiin preamp katina felanmi gircez tam anlayamadim...
Birde bu ultra g denen alet tam olarak ne ise yario sadece amfi kabinlemesi yapiyo ama ustunde preamp yok o tarz biseymi?



xlr den girmek tonunu çok da etkilemez... xlr den girersen amfiye değil direk mixer/ses kartı gibi bir cihaza girmen yararlı olur.

ultra g de preamp yoktur ama sahnede falan çalmıyorsan preamp ın olmadığını hiç hissettirmez, hatta sahnede bile hissettirmeyebilir onu denemedim
 
evet öyle olacak
clean tona geçtigimde cabin sim i kapatmanın ultra süper bir mantıksızlıgı yok bana göre.
sorun bu değil sorun böyle bir pedal varmı?
 
Geri
Üst