fret tamiri hakkında soru

Selamlar abiler ablalar, böyle bir konu arattım ama bulamadım malesef, luthier tavsiyeleri vardı sadece.

Şu gitarın 21 ve 22. fretlerinde, sol teline yakın olan orta tarafta benden önceki sahibi paslı telle muhafaza ettiği için (ondandır heralde diye düşünüyorum) ince bir girinti veya çıkıntı tarzı birşey vardı. Si ve sol tellerinin bend yaparken oraya takılma sorunu vardı.

Nasıl tarif edilir bilmiyorum ama yazmaya çalıştım, o çıkıntıları törpüledim ve düzelttim çinden aldığım şu zımbırtılar ile. Törpülediğim fretlerin gerisindeki diğer fretlerede aynı işlemi yapmam gerekirmi? sonuçta azda olsa boyları kısaldı diye düşünüyorum. 22. fret basılıyken diğer 23 ve 24. fretler biraz havada kalacağı için tel hareket edemez ses gelmez gibime geliyor, telleri tak çıkar yapıp denemeden veya iyice ebesine atlamadan bir sorim dedim.

IMG_20190603_152541_N.jpgIMG_20190603_152927.jpgIMG_20190603_153002.jpg

törpülemeden önce foto çekmeyi unuttum bu arada kusuruma bakmayın.
 
Son düzenleme:
Fretleriniz erimiş sizde tesviye yapmışsınız anladigim kadariyla. Frettede çentik oluşmuş oncesinde. Eski tellerinde etkisi vardir ama baska etkenlerde mevcut. Aslinda isin ehli yapsa daha mi iyi olur bilemedim. Eger sonuctan memnunsaniz sorun yoktur.
 
Son perdelerde sap icbukeyligi soz konusu olamayacağından duz olduguna emin oldugunuz herhangi bir sert cisimle torpulediginiz fretlerden sonrasini da aynı yüksekliğe kadar torpulemelisiniz, tabii kullandığınız tel yükseklik ayarı 23 ve 24. perdelerde sorun oluşturuyorsa. Fret tesviyesinde bir frere yapılan müdahale sonraki tüm fertleri de etkiler alçak tel düzeninde.
 
Geri
Üst