Fender Squier Classic Vibe 60s

Selamlar, Fender Squier Classic Vibe kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum veya gitarlardan iyi anlayan arkadaşlar sizce bu gitar kullanışlı mı Blues, rock çalmak istiyen bir kişiyi tatmim eder mi? Yoksa Fender Mexico strat mı tercih edilmeli? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden
 
Merhaba Squier Classic vibe 50s,,60s ve Fender meksika standart strat çaldım bir süre. Squier'in akord kaçırma dışında pek farkı yok, onun dışında meksika standart stratlardan eksik kalır yanı yok. İkisininde manyetik pickguard,potans kalitesi vasat :) Meksika 50-60s ler çok çok iyi. Malum ülkede squier, fender meksika parasına satmaya çalışıldığı için ikisinide tavsiye etmiyorum çünkü vereceğin paranın hakkını vermiyor malesef. update update update extra maliyet. Şuan 2006 model ülkeye ilk giren SX stratlardan buldum ve aldım enteresan derecede iyi geldi. Bence alternatiflere bak derim. :)
 
Bu CV'lar aslında epey konuşuldu ama son yıllarda özelliklerde değişiklik yapmadılarsa;
- Fender MIM standardlarda seramik manyetikler var, CV 60s'da Alnico5 (Tonerider olduğu genel kabul gören) manyetikler var, eğer değiştirmedilerse.
- Fender boya ve cilası daha ince.
- Fender'de daha kaliteli köprü ve saddle'lar varken Squier'de daha ucuz ve adi köprü elemanları var.
- Fender'in tüm elektronik aksamı CTS ve diğer Amerikan serilerinde kullanılan ürünler, Squier'de Alpha potlar ve diğer Çin malı switch vs var.
- Akort burguları Squierde Çin malı kalitesiz, Fender'in kaliteli burguları var.
- Son olarak birinin headstock'unda Squier yazıyor, diğerinde Fender (satılan Squier'lerin neden çoğu Fender adı altında satılıyor?).

Yukarıdakilerin bazıları tona etkisi olan, bazıları da dayanıklılığı sağlayan faktörler. CV'ler de güzel stratlar ve her gitar gibi stratlarda da vasattan süper rezonanta kadar uzanan yelpazede fabrikasyon üretimler olduğundan salt modele göre kesin yargı yapılamaz. Ama elektro gitarda donanım önemli ve Fender'de bu daha kaliteli.
 
Bende CV 50s modeli var. Hiç dönüp de meksikalara bakmadım bile. Aynı serinin 50s telecasterı da vardı ama stratın rahatlığına alışınca onu sattım.
Sadece bir ara Classic Player 60s'e göz dikmiştim, o da radiusu 12" diye. Karşılaştırma videolarında manyetik olarak pek de bir fark göremeyince ondan da vazgeçtim.
Classic Series, Classic Player, Road Worn, Deluxe Roadhouse gibi modeller düşünmüyorsanız bence düz standart meksika stratların hiçbir esprisi yok.
Sırf kafasında Fender yazıyor diye tatsız tuzsuz bir gitara gereğinden fazla para vermiş olursunuz.
 
Eğer sıfır yada spesifik olarak Fender Player(Eski Mex Standart) Serisi Alacaksan;

.Manyetikleri Alnico uzun bir süre modifiyeye gerek kalmaz,sesi bayağı hacimli ve kaliteli.
.Köprüleri two point tremolo daha iyi akort tuttğu söyleniyor. Ayrıca birebir Amerikan Standart köprüleri bunlar (Blok hariç blok zinc)
.Burgular gayet kaliteli ve güzel akord tutuyor.

Eğer Standart Mex Strat alacaksan

Manyetikler seramik kimisi daha çok sever sesini orası ayrı konu ben dahil.
Burgular aynı
Köprü kaliteli ve çelik ama blok yine zinc ama kalın bir bloğu var.

Cv 50 veya 60

Justperfectday yazmış dediği gibi manyetikleri Tonerider olduğu yabancı forumlarda söyleniyor.
Köprüsü zinc ve blok ince zinc yani kötü.
Burgular iyi değil iki tremoloyla oynarsan gider.
elektronik aksam çöp.

Cv ye verilecek 3500 lira parayla üstüne koyup player serisi almak çok mantıklı gayet güzel gitarlar.
 
Geri
Üst