ses kartıma gitarımı bağlamak istiyorum tavsiye bekliyorum.

şimdi benim elektro gitarım,vamp2 adlı cihazım processor değil onu biliyorum (bir de amfim var ama bozuldu).ses kartım creative audigy2 zs modeli bir ses kartı.vamp2 den bir sürü çıkış(usb çıkışı bile var) ses kartının da bir sürü girişi var.bu ekipmanıma göre ne tavsiye edersiniz.amfim bozulduğu için şu an maddi olarak yeni bir amfi alamayacağım için.bilgisayara bağlamak çözüm gibi geliyor bana.bunları bağladıktan sonra ayrıca bilgisayara program yüklemem gerekir mi?vamp2 processor olmadığına göre bilgisayarıma processor olarak kullanabileceğim bir program yüklesem (varsa tabi ) verim alırmıyım?şimdiden yardım eden herkese minnettarım.

şimdi o da ses kartı mı ki ? diyecek arkadaşlar olabilir.ama cahildik alırken öyle alıp takıldı işte.ses kartı alacağıma amfi alırım.mecburen bu ses kartını kullanacağım.
 
o usb çıkışı efekt yüklemek için olsa gerek ama yinede bilmiyorum. vamp2 den daha önce anfine verdiğin çıkışı ses kartının line girişine vereceksin.bunu yaparkende elektrikçilerde satılan bi küçültücü kullanman gerekecek. ses kartından line girişini açmayıda unutma. ayrıca piyasada birçok anfi similasyon proğramları gitar efekt proğramları var ancak o ses kartıyla çok düşük bi verim alırsın. yinede amplitube veya revalver kullanabilirsin. yanlız anfiye verecek paran yoks
a proğramı nasıl satın alıcaksın onu şaşıyorum.. korsana karşıyız biliyosun...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
doğru dedin de..

şimdi şöyle birşey demek istediğim.amfim bozuk yensini almak için 3-4 ay kadar beklemek zorundayım.sadece bu süre zarfında elimdeki ekipmanlarla (ilgisayar vamp2 gibi) işimi görürmüyüm bir nebze olsun.illa illegal bir olay yapayım diye değil anlatmak istediğim.yoksa 3-4 ay müzik setine bağlarım yine geçiştiririm.ben elimdeki ekipmanları kullanabilecekmiyim benim için önemli olan bu.bu iş için en optimal yol olarak ne tavsiye edersiniz diyorum sadece.3-4 ay sonra zaten yeni bir amfi alacağım.
 
kusura bakma ama çok saçma bişey için konu açmışsın elinde vamp2 var zaten efektleri burdan almayamıcaksın. ses çıkışını müzik setine vermişsin yada bilgisayara vermişsin ne farkederki. bilgisayara versen daha kaliteli ses alırsın yöntemide anlattım..hayır benmi yanlış anlıyorum soruyo yoksa?elindekiler yeterlidir
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
ya sen sorumu doğru anlayıp yanıtlamışsın.ona diyeceğim birşey zaten yok.benim öğrenmek istediğim bilgisayarıma bağlasam elimdekileri beni birkaç ay idare eder mi ve bağlama şeklini nasıl yapacağımdı.sen zaten anlatmışsın. dediğini yapacağım bunun için teşekkür ederim.ama başlığın yeri konusunda bence yanlış düşünüyorsun.sonuçta enstrumanlarla ilgili bir olay değil benimkisi.ufak çaplı bir sistem kurmaya çalışıyorum ve bağlantılar ile ilgili sorduğum sorular.bence müzik teknolojileri gayet uygun yer olarak.
 
Vamp-2 ampli/kabin simülatörleri ve gitar efektleri içere n bir gitar efektörüdür. Bilgisayara direk takıp çalınır kayıt yapılır her yola gelir.Başka efekt programlarına ihtiyacın yoktur. Ayrıca prosesördür.

Ampliye bağlarken kullandığın çıkışı direk ses kartının line-in girişine bağlayıp çalabilirsin.
Kolay gelsin
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Skull_KruSher sağol kardeş ben de öyle yapıyorum.ses kartının arkasında 6 giriş var.ikisini ses sistemine çıkırum zaten kaldı 4 tane .sadece line in girişini bulmaya kaldı iş.
 
mavi renkli olan line in dir creative modellerinde. zaten creative media go kullanıyosan line in i aktif yap teker teker dene merak etme ses kartın yanmaz..
 
Geri
Üst