Dean ZX Elektro Gitar

Merhaba,ben ilk gitarım olarak DEAN ZX Elektro gitar almayı düşünüyorum basitçe söylemek gerekirse pantera,death,metallica,megadeth vb gibi grupların tonlarına yaklaşmak istiyorum ve yanında da 600 tllik amfi için bir bütçeye sahibim.Başlangıç olarak elektro gitar seçimim sizlerce uygun mudur? Amfi olarak Blackstar ID Core düşünüyorum.Şimdiden ftavsiyeleriniz için teşekkürler :)
 

Dosyalar

  • zx.jpg
    zx.jpg
    130.6 KB · Gösterim: 195
Aynı gitarın siyahından almıştım zamanında, gayet uygundur. Fiyatını bilmiyorum şu an ama ben 350 lira civarına almıştım ikinci elden. Ben de dediğin tarzda şeyler çalıyordum, beni üzen tek yanı 22 perde olmasıydı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Perdeler fazla sıkıntı çıkarır mı dersin dostum? Ben 1000 TL ye sadece 3 kere sahnede kullanılmış buldum tertemiz ve orjinal hardcasesi ile gelecek diye birde zaten dean gitar olduğu için tonları vs o yüzden alıyorum da.
 
Perde sayısı kişiye göre değişir. Kimi sap manyetiğinin tel boyunun tam ortasına gelmesi ve clean ton için 22 perde tercih eder, kimi sololarda 24. perde de lazım der. Kiminin eli büyük olduğu için (örneğin ben) sabit köprü gitarda penalamayı sap manyetiği üstünde yapmak istemez ve 22 perde tercih eder (bu dediğim floyd vs olan gitarda sorun olmaz), kimi ise 22. perdeye kolay ulaşım için 24 perde tercih edebilir. Daha da çoğaltılır bu örnekler. Dediğim gibi tamamen kişisel tercih.
 
Geri
Üst