Cort Cr-Custom vs Z-Custom

Arkadaşlar selam, uygun fiyatlı Les Paul arayışına girdiğim şu dönemde, 2 tane gitar fazlaca gözüme çarpmış bulunmakta. Bunlar başlıkta belirttiğim gibi Cort'un Cr custom ve Z custom modelleri.
Malzeme olarak iki gitarda da neredeyse her şey aynı gibi görünüyor. Fiyatları arasında da çok küçük bir fark var ki bu da sanırsam Z Custom'da kilitli burgu kullanılmış olmasından kaynaklı.
Kağıt üstünde durum böyleyken, aranızda tecrübe eden var ise eğer, ağaç kalitelerini, sap profillerini/rahatlıklarını, işçiliklerini ve gerçekten uzun dönemde hangisinin daha sevilmeye değer olabileceğini bir danışmak istedim.
Cr-custom'ın traditional görünüşü gerçekten çok cezbedici. Fakat acaba görünüş için bazı şeylerden feragat ediyor muyuz diye merak etmedim değil...
Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler !
 
Benim tercihim z custom olurdu sebebi de açıklayayım...klavye gövde bağlantısında z custom da ulaşıma uygun bir ergonomi var, diğerinde klasik neck heel denilen aşırı kalın yapı mevcut...tarzını bilemiyorum ama benim tarz ve el alışkanlığım açısından sol el baş parmağımı aşırı sıkıntıya sokan bir durum les paul kasalardaki o kalınlık...özellikle ayakta çalımda daha da sinirimi bozar :)
 
Bir sene kadar cort cr 250 kullandım. Güzel gitardı ama kullanılan componentler çok kötüydü. Custom da duncan vardı diye hatırlıyorum. Bir les paul edineyim diyerek aldım ama gitara 1 yıl dayanabildim sonrasında elden çıkardım. Cort kötü marka değil ben çalamadım les paulu eğer ergonımisine alışırsanız çalınmayacak gitarlar değil.
 
Eğer klasik les paul istiyorsanız kesinlikle cr custom. Kullandığım bir gitar, Epiphone Standard'lardan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Gerek gitarın akustik tınısı, gerek hardware'ları kesinlikle daha iyi. Elektronik sesine hiç değinmeme gerek yok çünkü Sh1 Sh4 manyetikler var üstünde ve çok fark ettiğini söyleyebilirim.
 
Ben de mydukkan dan aldım 2019 mart ayında. Meksika tele ve strat ım vardı single coil. Bir de humbucker lı les Paul istediğim için tercihimi Cort CR Custom dan yana kullandım. Acayip memnunum. Bu fiyata çok kaliteli bir gitar bence. Sap işçiliği mükemmel. Manyetikler kullanılan bridge, componentler hepsi oldukça kaliteli. Çok iyi iş çıkarmışlar doğrusu. Sadece 3 way switch dandik. Onu da solomusicankara dan aldığım kaliteli bir switch ile kendim değiştirdim.
 
Geri
Üst